Egymilliárd forinttal támogatta az állam a Hungerit fejlesztését

Egymilliárd forinttal támogatta az állam a Hungerit fejlesztését
2022. 02. 01., 17:28

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében a kormány 1 milliárd forintos támogatást nyújtott a Hungerit Zrt. több mint 2 milliárd forint értékű fejlesztéséhez – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály kiemelte: a program révén 2015 óta a nagyvállalatok több mint 510 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg, amelyek nyomán 3860 új munkahely jött létre. E fejlesztéseknek köszönhető, hogy a magyar gazdaság tavaly 6,5–6,8 százalék között növekedhetett és az idén is 5 százalék feletti bővülés várható. A kormány folytatja a nagyvállalati programot, amelyen belül jelenleg a technológiaváltásra és a kapacitásbővítésre fekteti a hangsúlyt – hangsúlyozta a miniszter.

Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházás célja a kapacitások bővítések volt évi 4000 tonnával a korábbi 7500–8000 tonnával szemben. Az új, modern üzem építése 2020 végén indult el és tavaly ősszel zárult le. A vállalat 30 éve van jelen a panírozott termékek piacán, folyamatosan nagy hangsúlyt fektet az innovációra, 10 országba exportál, többek közt az Egyesült Királyságba is – tájékoztatott el a vezérigazgató. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS