Egy tanulási rendszer, amely harcba száll egy fenntarthatóbb jövőért

2020. 12. 04., 17:45

A koronavírussal vívott háború mellett egy ideje háttérbe szorult a környezetünk védelméért folytatott küzdelem. Azonban a helyzet egyre inkább aggasztó. A tudatlanság és az emberi felelőtlenség súlyos károkat okoz ma is, ezt az is bizonyítja, hogy a világ erdőterületei évente Izland méretével csökkennek. Ahhoz, hogy visszaállítsuk az elmúlt évtized erdőírtásait, az elkövetkező 10 évben évente legalább 4 milliárd fát kellene ültetnünk.

David Attenborough legújabb filmje, az „A life on our planet” kendőzetlenül rámutat jelenlegi létezésünk komoly problémáira. Felvázolja jelenünket és várható jövőnket is. Egy olyan jövőt, ami elég komor képet mutat – írja Fazekas László (Games for Business).

Ezek, a filmben is megjelenített és fenyegető problémák nem csupán unokáink, de a mostani generációk jövőjét is veszélyeztetik. Ezért most kell cselekednünk, különben késő lesz. A fenntartható jövőért egyéni szinten is nagyon sokat tehetünk, annál is inkább, hiszen mind részesei vagyunk annak az összetett rendszernek, amelyet ökoszisztémának nevezünk.

Az mára már mindenki számára egyértelművé vált, hogy egy központi, mindenkire kötelező jelleggel vonatkozó megoldásra nem számíthatunk. A vállalatok kezében azonban számos eszköz van, amellyel tehetnek egy zöldebb jövőért. Nem beszélve arról, hogy a vállalatok által közvetített üzenet emberek millióihoz jut el. Ez az üzenet, miért ne szólhatna arról, amire a környezetünknek a leginkább szüksége van?

Ilyen megoldás lehet például a digitális technológia integrálása a meglévő vállalati folyamatokba, amely jelentősen csökkentheti a cég ökológiai lábnyomát. A digitalizációnak köszönhetően egyrészt megszabadulhatunk a temérdek mennyiségű papírtól másrészről pedig mérsékelhetjük széndioxid-kibocsátásunkat is. Ezáltal pedig csökkenthetjük utazási költségeinket, hiszen ma már virtuálisan is bármikor kapcsolatba léphetünk egymással és hozzáférhetünk a szükséges információhoz.

A számtalan folyamat mellett a tanulási folyamatok is egyre inkább digitalizálódnak. Ebben pedig a Games for Business csapata nyújt segítséget a vállalatoknak. Céljuk a kezdetektől fogva az, hogy szerethető élménnyé tegyék a tanulást. Mától pedig a fenntartható jövőért folytatott harcból is kiveszik a részüket.

„Az élményteli tanulás mellett legújabb fejlesztésünknek köszönhetően a munkáltatók és munkavállalóik hozzájárulhatnak az elmúlt évtizedek hatalmas erdőirtásának visszaállításához. A digitális oktatással kíméljük környezetünket, a rendszerünkön keresztüli tanulással pedig igazi fákat ültethetnek Ügyfeleink” – mondja Vendler Balázs, a cég ügyvezető igazgatója.

Digitális rendszerük felhasználói a tanulásukkal gyűjtött pontjaikkal segítenek a virtuális fák növekedésében és az erdők gyarapításában, nem csak tanulási rendszerükben, hanem a való életben egyaránt. A Games for Business minden egyes a rendszerben képzett, tanított kolléga utána valóban elültet egy fát. Kitűzött céljuk, hogy az elkövetkező 3 év alatt legalább 100 ezer fát ültessenek el ügyfeleik segítségével.

Ily módon a vállalatok kezébe adják a lehetőséget, hogy hatékonyabbá tehessék képzési folyamataikat és lépjenek egy nagyot a vállalat, a munkatársak fejlődése és a környezet érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS