Egy tanulási rendszer, amely harcba száll egy fenntarthatóbb jövőért

2020. 12. 04., 17:45

A koronavírussal vívott háború mellett egy ideje háttérbe szorult a környezetünk védelméért folytatott küzdelem. Azonban a helyzet egyre inkább aggasztó. A tudatlanság és az emberi felelőtlenség súlyos károkat okoz ma is, ezt az is bizonyítja, hogy a világ erdőterületei évente Izland méretével csökkennek. Ahhoz, hogy visszaállítsuk az elmúlt évtized erdőírtásait, az elkövetkező 10 évben évente legalább 4 milliárd fát kellene ültetnünk.

David Attenborough legújabb filmje, az „A life on our planet” kendőzetlenül rámutat jelenlegi létezésünk komoly problémáira. Felvázolja jelenünket és várható jövőnket is. Egy olyan jövőt, ami elég komor képet mutat – írja Fazekas László (Games for Business).

Ezek, a filmben is megjelenített és fenyegető problémák nem csupán unokáink, de a mostani generációk jövőjét is veszélyeztetik. Ezért most kell cselekednünk, különben késő lesz. A fenntartható jövőért egyéni szinten is nagyon sokat tehetünk, annál is inkább, hiszen mind részesei vagyunk annak az összetett rendszernek, amelyet ökoszisztémának nevezünk.

Az mára már mindenki számára egyértelművé vált, hogy egy központi, mindenkire kötelező jelleggel vonatkozó megoldásra nem számíthatunk. A vállalatok kezében azonban számos eszköz van, amellyel tehetnek egy zöldebb jövőért. Nem beszélve arról, hogy a vállalatok által közvetített üzenet emberek millióihoz jut el. Ez az üzenet, miért ne szólhatna arról, amire a környezetünknek a leginkább szüksége van?

Ilyen megoldás lehet például a digitális technológia integrálása a meglévő vállalati folyamatokba, amely jelentősen csökkentheti a cég ökológiai lábnyomát. A digitalizációnak köszönhetően egyrészt megszabadulhatunk a temérdek mennyiségű papírtól másrészről pedig mérsékelhetjük széndioxid-kibocsátásunkat is. Ezáltal pedig csökkenthetjük utazási költségeinket, hiszen ma már virtuálisan is bármikor kapcsolatba léphetünk egymással és hozzáférhetünk a szükséges információhoz.

A számtalan folyamat mellett a tanulási folyamatok is egyre inkább digitalizálódnak. Ebben pedig a Games for Business csapata nyújt segítséget a vállalatoknak. Céljuk a kezdetektől fogva az, hogy szerethető élménnyé tegyék a tanulást. Mától pedig a fenntartható jövőért folytatott harcból is kiveszik a részüket.

„Az élményteli tanulás mellett legújabb fejlesztésünknek köszönhetően a munkáltatók és munkavállalóik hozzájárulhatnak az elmúlt évtizedek hatalmas erdőirtásának visszaállításához. A digitális oktatással kíméljük környezetünket, a rendszerünkön keresztüli tanulással pedig igazi fákat ültethetnek Ügyfeleink” – mondja Vendler Balázs, a cég ügyvezető igazgatója.

Digitális rendszerük felhasználói a tanulásukkal gyűjtött pontjaikkal segítenek a virtuális fák növekedésében és az erdők gyarapításában, nem csak tanulási rendszerükben, hanem a való életben egyaránt. A Games for Business minden egyes a rendszerben képzett, tanított kolléga utána valóban elültet egy fát. Kitűzött céljuk, hogy az elkövetkező 3 év alatt legalább 100 ezer fát ültessenek el ügyfeleik segítségével.

Ily módon a vállalatok kezébe adják a lehetőséget, hogy hatékonyabbá tehessék képzési folyamataikat és lépjenek egy nagyot a vállalat, a munkatársak fejlődése és a környezet érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS