Egészségügyi eszközökkel segíti a Vatera a Szent László Kórházat

2020. 05. 12., 16:00

A Vatera 600 ezer forint értékű egészségügyi eszközzel támogatja a Szent László Kórházat a koronavírus elleni küzdelemben a súlyos betegek ellátásához.

A kórház vezetősége által kiválasztott eszközöket dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai osztályának vezetője vette át a Vatera csapatától.

„Intézményünk kiemelt szerepet tölt be a COVID-19 terjedésének megelőzésben és a betegek ellátásban, így infektológiai osztályunk a járvány elleni harc központjának számít. A rendelkezésünkre álló eszközök kihasználtsága, illetve a vészhelyzetekben történő lehető leggyorsabb ellátás biztosítása miatt evidens volt, hogy kiegészítő egészségügyi eszközöket, például mobil váladékszívókat kérünk az online piactértől, amikor a Vatera opcionálisan felhasználható segítséget ajánlott a számunkra. Ezeket az eszközöket a súlyos állapotban lévő koronavírusos, tüdőgyulladásos fertőzöttek esetében használjuk a légutak tisztítására. Egy géppel egy pácienst heteken keresztül lehet sikeresen és biztonságosan kezelni, ezért ezek az eszközök nagy segítséget jelentenek most a koronavírus elleni harcban” mondta dr. Szlávik János.

(A fotón jobbról balra: dr. Szlávik János, Nikl Ferenc, Vatera értékesítési vezető, Szarka Tibor, Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai Osztály vezető ápoló; Szabó Tünde, Vatera marketingvezető, Szwedo Albert, Vatera)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS