Egészségre vállalkozom: a VOSZ és a Semmelweis Egyetem programja

Egészségre vállalkozom: a VOSZ és a Semmelweis Egyetem programja
2023. 05. 08., 19:48

Közös egészségügyi oktató programot indít a Semmelweis Egyetem és a VOSZ, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják az újraélesztés és az elsősegély-nyújtás alapvető módszereit.

„Egészségre vállalkozom” szlogennel, egészségügyi oktató program jött létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítványa együttműködésében.

A cél, hogy a képzés végére a résztvevők ismerjék fel a sürgős beavatkozást igénylő szituációkat, legyenek képesek elkezdeni az ellátást, valamint képet kapjanak arról, hogy az adott probléma megfelelő szintű ellátását hol, hogyan tudják igénybe venni. A képzést a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember csapata végzi.

Az oktatás során rövid prezentációk és gyakorlati bemutatók lesznek – például újraélesztés, elsősegély, balesetben megsérültek ellátása, a kiemelt kórképek (stroke, fulladás, allergia stb.) ellátása, praktikus tanácsok. A tanfolyam fél napos és ingyenes. A tanfolyamot teljesítők a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika, az Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány és a VOSZ Egészségügyi Tagozata által közösen dedikált oklevelet kapnak.

A program 2023. június második felében indul a VOSZ Nógrád megyei szervezetével együttműködve, ezt követően pedig várhatóan kéthavonta más-más megyében kerül sor a képzésre. Az együttműködési megállapodást aláíró szervezetek az érdeklődés figyelembevételével rugalmasan változtatják a program helyszínét és annak gyakoriságát.

A fotón (balról jobbra): dr. Gál Szabolcs, dr. Fábián Lajos, dr. Varga Csaba, Gláser-Katona Zsuzsa, Perlusz László és dr. Melicher Dóra.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS