Egészségre vállalkozom: a VOSZ és a Semmelweis Egyetem programja

Egészségre vállalkozom: a VOSZ és a Semmelweis Egyetem programja
2023. 05. 08., 19:48

Közös egészségügyi oktató programot indít a Semmelweis Egyetem és a VOSZ, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják az újraélesztés és az elsősegély-nyújtás alapvető módszereit.

„Egészségre vállalkozom” szlogennel, egészségügyi oktató program jött létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítványa együttműködésében.

A cél, hogy a képzés végére a résztvevők ismerjék fel a sürgős beavatkozást igénylő szituációkat, legyenek képesek elkezdeni az ellátást, valamint képet kapjanak arról, hogy az adott probléma megfelelő szintű ellátását hol, hogyan tudják igénybe venni. A képzést a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember csapata végzi.

Az oktatás során rövid prezentációk és gyakorlati bemutatók lesznek – például újraélesztés, elsősegély, balesetben megsérültek ellátása, a kiemelt kórképek (stroke, fulladás, allergia stb.) ellátása, praktikus tanácsok. A tanfolyam fél napos és ingyenes. A tanfolyamot teljesítők a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika, az Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány és a VOSZ Egészségügyi Tagozata által közösen dedikált oklevelet kapnak.

A program 2023. június második felében indul a VOSZ Nógrád megyei szervezetével együttműködve, ezt követően pedig várhatóan kéthavonta más-más megyében kerül sor a képzésre. Az együttműködési megállapodást aláíró szervezetek az érdeklődés figyelembevételével rugalmasan változtatják a program helyszínét és annak gyakoriságát.

A fotón (balról jobbra): dr. Gál Szabolcs, dr. Fábián Lajos, dr. Varga Csaba, Gláser-Katona Zsuzsa, Perlusz László és dr. Melicher Dóra.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS