Dobogós milliárdosok: Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor, Felcsuti Zsolt

Dobogós milliárdosok: Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor, Felcsuti Zsolt
2021. 12. 29., 20:36

Közreadta a Forbes a leggazdagabb 50 magyar listáját. A sorrendet idén is Mészáros Lőrinc vezeti.

Az élen az elmúlt három évhez hasonlóan idén is Mészáros Lőrinc áll 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, akit Csányi Sándor OTP-vezér követ, vagyonát 468,9 milliárd forintra becsülte a magyar Forbes.

Az elmúlt három év egyértelműen Mészáros felemelkedésének története volt, jól tükrözték ezt az elmúlt évek milliárdoslistái is: azóta, hogy 2018-ban Mészáros Lőrinc vagyona túlszárnyalta Csányi Sándorét, rendre 65–85 milliárdot vert az OTP-vezérre.

Mészáros Lőrinc becsült vagyona évről évre jelentősen gyarapodik. Stagnálásra még soha nem volt példa, idén viszont gyakorlatilag ez történt, a felcsúti vállalkozó 9 milliárd forinttal növelte vagyonát.

Csányi Sándor ezzel szemben közel 75 milliárd forinttal növelte vagyonát – ekkora mértékű növekedést az OTP-vezér 2014 óta nem produkált. Ennek oka főleg a Bonafarm csoport növekedésének köszönhető, de jelentősen emelkedett a bankvezér OTP-pakettjének értéke is.

Felcsuti Zsolt 286,4 milliárd forintos becsült vagyonával most először lett dobogós. Felcsuti a régió legnagyobb ipari befektetési csoportját építette fel az 1976-ban a szövetkezeti világból induló családi cégből, ma az MPF Holding központja Szingapúrban van.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS