Debrecenben nyitotta meg első regionális irodáját a HR Holding

2019. 04. 06., 19:10

A teljes körű HR-szolgáltatásokat nyújtó HR Holding Debrecenben nyitotta meg első regionális központját, ahol ügyfelei HR-igényeit egyablakos rendszerben tudja kiszolgálni.

Marosi László, a HR Holding vezérigazgatója az április 5-i megnyitón elmondta: az 1983 óta működő társaság nem véletlenül választotta első vidéki központjának a hajdú-bihari megyeszékhelyt: a cégvezetés több tagja – így ő maga is – Debrecenből származik. Ez a régió az elmúlt években példaértékű fejlődésen ment keresztül, az itteni gazdasági potenciál mágnesként vonzza majd a kkv-kat és a multinacionális cégeket is – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A helyi központok jelentősége a HR-szolgáltatások területén is növekszik, azok is visszatérnek vidékre, akik évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt a fővárosba helyezték át tevékenységüket – mondta el Kott Zoltán, a HR Holding igazgatósági tagja. A HR Holding nem csupán Debrecen, de város tágabb környezete – Nyíregyháza, Nagyvárad vagy akár Miskolc térsége – munkaerő-piaci igényeit is ki tudja elégíteni, hiszen minden korosztálynak és munkavállalói rétegnek kínál lehetőségeket.

Berde Ágnes, az EDC Városfejlesztési Kft. operatív vezetője az ünnepélyes irodamegnyitón elmondta: Debrecenben az elmúlt években 6000 új munkahelyet hoztak létre, és várakozások szerint ez az ütem a következő években sem fog lassulni. Ezért minden bizonnyal szükség lesz a HR Holdingéihoz hasonló szolgáltatásokra – tette hozzá.

A városi tulajdonban lévő társaságok egyelőre nem szembesülnek súlyos munkaerőhiánnyal, a magasabb képzettséget követelő munkakörökbe az egyetemről érkezik az utánpótlás – tájékoztatott Sipos Edina, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. HR-igazgatója. A szakember szerint az utóbbi időre jellemző tendencia, hogy azok is visszatérnek Debrecenbe, akik az elmúlt 8–10 évben Budapesten vagy éppen külföldön dolgoztak.

Az építőiparban már Debrecen környékén is élesedik a verseny a munkaerőpiacon, de még nem olyan súlyos a helyzet, mint például a fővárosban – mondta Bukholcz Kata, a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. HR-vezetője, hozzátéve, hogy a képzett szakmunkások itt is könnyen és gyorsan el tudnak helyezkedni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 12:18:39
Nagyon eltérően látják a lakáspiaci árak alakulását a fiatalok. Erősen csökkent azoknak a száma, akik szerint nem változnak a közeljövőben az árak, míg az ingatlanok drágulására számító fiatalok aránya 65 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 53 százalékról.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS