Debrecenben nyitotta meg első regionális irodáját a HR Holding

2019. 04. 06., 19:10

A teljes körű HR-szolgáltatásokat nyújtó HR Holding Debrecenben nyitotta meg első regionális központját, ahol ügyfelei HR-igényeit egyablakos rendszerben tudja kiszolgálni.

Marosi László, a HR Holding vezérigazgatója az április 5-i megnyitón elmondta: az 1983 óta működő társaság nem véletlenül választotta első vidéki központjának a hajdú-bihari megyeszékhelyt: a cégvezetés több tagja – így ő maga is – Debrecenből származik. Ez a régió az elmúlt években példaértékű fejlődésen ment keresztül, az itteni gazdasági potenciál mágnesként vonzza majd a kkv-kat és a multinacionális cégeket is – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A helyi központok jelentősége a HR-szolgáltatások területén is növekszik, azok is visszatérnek vidékre, akik évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt a fővárosba helyezték át tevékenységüket – mondta el Kott Zoltán, a HR Holding igazgatósági tagja. A HR Holding nem csupán Debrecen, de város tágabb környezete – Nyíregyháza, Nagyvárad vagy akár Miskolc térsége – munkaerő-piaci igényeit is ki tudja elégíteni, hiszen minden korosztálynak és munkavállalói rétegnek kínál lehetőségeket.

Berde Ágnes, az EDC Városfejlesztési Kft. operatív vezetője az ünnepélyes irodamegnyitón elmondta: Debrecenben az elmúlt években 6000 új munkahelyet hoztak létre, és várakozások szerint ez az ütem a következő években sem fog lassulni. Ezért minden bizonnyal szükség lesz a HR Holdingéihoz hasonló szolgáltatásokra – tette hozzá.

A városi tulajdonban lévő társaságok egyelőre nem szembesülnek súlyos munkaerőhiánnyal, a magasabb képzettséget követelő munkakörökbe az egyetemről érkezik az utánpótlás – tájékoztatott Sipos Edina, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. HR-igazgatója. A szakember szerint az utóbbi időre jellemző tendencia, hogy azok is visszatérnek Debrecenbe, akik az elmúlt 8–10 évben Budapesten vagy éppen külföldön dolgoztak.

Az építőiparban már Debrecen környékén is élesedik a verseny a munkaerőpiacon, de még nem olyan súlyos a helyzet, mint például a fővárosban – mondta Bukholcz Kata, a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. HR-vezetője, hozzátéve, hogy a képzett szakmunkások itt is könnyen és gyorsan el tudnak helyezkedni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.