Debrecenben nyitotta meg első regionális irodáját a HR Holding

2019. 04. 06., 19:10

A teljes körű HR-szolgáltatásokat nyújtó HR Holding Debrecenben nyitotta meg első regionális központját, ahol ügyfelei HR-igényeit egyablakos rendszerben tudja kiszolgálni.

Marosi László, a HR Holding vezérigazgatója az április 5-i megnyitón elmondta: az 1983 óta működő társaság nem véletlenül választotta első vidéki központjának a hajdú-bihari megyeszékhelyt: a cégvezetés több tagja – így ő maga is – Debrecenből származik. Ez a régió az elmúlt években példaértékű fejlődésen ment keresztül, az itteni gazdasági potenciál mágnesként vonzza majd a kkv-kat és a multinacionális cégeket is – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A helyi központok jelentősége a HR-szolgáltatások területén is növekszik, azok is visszatérnek vidékre, akik évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt a fővárosba helyezték át tevékenységüket – mondta el Kott Zoltán, a HR Holding igazgatósági tagja. A HR Holding nem csupán Debrecen, de város tágabb környezete – Nyíregyháza, Nagyvárad vagy akár Miskolc térsége – munkaerő-piaci igényeit is ki tudja elégíteni, hiszen minden korosztálynak és munkavállalói rétegnek kínál lehetőségeket.

Berde Ágnes, az EDC Városfejlesztési Kft. operatív vezetője az ünnepélyes irodamegnyitón elmondta: Debrecenben az elmúlt években 6000 új munkahelyet hoztak létre, és várakozások szerint ez az ütem a következő években sem fog lassulni. Ezért minden bizonnyal szükség lesz a HR Holdingéihoz hasonló szolgáltatásokra – tette hozzá.

A városi tulajdonban lévő társaságok egyelőre nem szembesülnek súlyos munkaerőhiánnyal, a magasabb képzettséget követelő munkakörökbe az egyetemről érkezik az utánpótlás – tájékoztatott Sipos Edina, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. HR-igazgatója. A szakember szerint az utóbbi időre jellemző tendencia, hogy azok is visszatérnek Debrecenbe, akik az elmúlt 8–10 évben Budapesten vagy éppen külföldön dolgoztak.

Az építőiparban már Debrecen környékén is élesedik a verseny a munkaerőpiacon, de még nem olyan súlyos a helyzet, mint például a fővárosban – mondta Bukholcz Kata, a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. HR-vezetője, hozzátéve, hogy a képzett szakmunkások itt is könnyen és gyorsan el tudnak helyezkedni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 16:40:00
A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500–3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS