Debrecenben nyitotta meg első regionális irodáját a HR Holding

2019. 04. 06., 19:10

A teljes körű HR-szolgáltatásokat nyújtó HR Holding Debrecenben nyitotta meg első regionális központját, ahol ügyfelei HR-igényeit egyablakos rendszerben tudja kiszolgálni.

Marosi László, a HR Holding vezérigazgatója az április 5-i megnyitón elmondta: az 1983 óta működő társaság nem véletlenül választotta első vidéki központjának a hajdú-bihari megyeszékhelyt: a cégvezetés több tagja – így ő maga is – Debrecenből származik. Ez a régió az elmúlt években példaértékű fejlődésen ment keresztül, az itteni gazdasági potenciál mágnesként vonzza majd a kkv-kat és a multinacionális cégeket is – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A helyi központok jelentősége a HR-szolgáltatások területén is növekszik, azok is visszatérnek vidékre, akik évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt a fővárosba helyezték át tevékenységüket – mondta el Kott Zoltán, a HR Holding igazgatósági tagja. A HR Holding nem csupán Debrecen, de város tágabb környezete – Nyíregyháza, Nagyvárad vagy akár Miskolc térsége – munkaerő-piaci igényeit is ki tudja elégíteni, hiszen minden korosztálynak és munkavállalói rétegnek kínál lehetőségeket.

Berde Ágnes, az EDC Városfejlesztési Kft. operatív vezetője az ünnepélyes irodamegnyitón elmondta: Debrecenben az elmúlt években 6000 új munkahelyet hoztak létre, és várakozások szerint ez az ütem a következő években sem fog lassulni. Ezért minden bizonnyal szükség lesz a HR Holdingéihoz hasonló szolgáltatásokra – tette hozzá.

A városi tulajdonban lévő társaságok egyelőre nem szembesülnek súlyos munkaerőhiánnyal, a magasabb képzettséget követelő munkakörökbe az egyetemről érkezik az utánpótlás – tájékoztatott Sipos Edina, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. HR-igazgatója. A szakember szerint az utóbbi időre jellemző tendencia, hogy azok is visszatérnek Debrecenbe, akik az elmúlt 8–10 évben Budapesten vagy éppen külföldön dolgoztak.

Az építőiparban már Debrecen környékén is élesedik a verseny a munkaerőpiacon, de még nem olyan súlyos a helyzet, mint például a fővárosban – mondta Bukholcz Kata, a HUNÉP Universal Építőipari Zrt. HR-vezetője, hozzátéve, hogy a képzett szakmunkások itt is könnyen és gyorsan el tudnak helyezkedni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS