Családi vállalkozásokat is díjazott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány

2021. 09. 28., 13:00

Az utóbbi másfél év erősen próbára tette a vállalkozásokat, sok vezető cége megszüntetésére, alkalmazottai elbocsájtására kényszerült. Ebben a nehéz időben a munkavállalóknak még inkább igénye lett a stabil munkahelyi háttérre, hogy családjukat és magukat is biztonságban tudhassák. Ezt azonban saját bizonytalan léte miatt számos vállalat nem tudta megteremteni. Ezért is ér most különösen sokat minden olyan díjazás, ami számos egyéb szempont mellett a cégek alkalmazottai iránti elkötelezettségét, erőn felüli támogatását hivatott elismerni.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány idén is kiosztotta Az Év Széchenyi Vállalkozása Díjat, amellyel olyan örök értékekre szeretnék ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a vállalkozói becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a közjóért, nemzetért, hazáért. Az elismerés odaítélésénél a vállalkozások 2020. évben elért teljesítményének három területét – a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget – vizsgálták.

„Rendkívül sokat jelent számunkra, hogy 2021-ben cégünk, a Barta Autó 2000. Kft. érdemelte ki ezt az elismerést. Teljes mértékben magunkénak érezzük a Széchenyi család által képviselt értékeket, akár a családunk, akár a vállalkozásunk szintjén” – mondta dr. Barta Anita, a Barta Cégcsoport tulajdonosa.

Biztos támasz a nehéz időkben isA társadalmi felelősségvállalás mindig is fontos volt, azonban a koronavírus-járvány még inkább szükségessé tette, hiszen nagyon sokan szorultak segítségre mind szervezeti, mind egyéni szinten.

„Cégünk a ’90-es évek óta kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalás kérdését, édesapám, Barta József, cégcsoportunk alapítója szilárd alapokra helyezte ennek fontosságát, ami a mai napig működésünk egyik meghatározója” – tudtuk meg dr. Barta Anitától, aki azt is aláhúzta, hogy az egyik leglényegesebb a megfelelő munkakörülmények megteremtése, hogy a munkatársak biztonságban és jól érezzék magukat a munkahelyükön.
„Sok munkatársunk több mint húsz éve dolgozik nálunk, és a hozzánk csatlakozó fiataloktól is azt a visszajelzést kapjuk, hogy megtalálták körünkben a második családjukat. Ez elmondhatatlanul jó érzés, mert azt igazolja, hogy helyes úton járunk.”

A Barta cégcsoport számos szervezetet és magánszemélyt segít anyagilag és járművek rendelkezésre bocsájtásával egyaránt. Támogatását élvezte az elmúlt időszakban többek között a Siófoki Önkormányzat és a dunaújvárosi kórház, emellett a munkatársak is minden körülményben számíthatnak támaszra a problémáik megoldásában.

Megtépázta a járvány a gépjármű piacotCsakúgy, mint számos más szektor, a gépjárműpiac szereplői is jelentős kihívásokkal találták magukat szembe a Covid-19 járvány kirobbanása után. Az egész világon bizonytalanság lett úrrá, senki nem tudta, mit hoz a jövő, az emberek nem mertek pénzt költeni, főleg nem olyan jelentős összeget, amennyibe egy autó kerül, az autókereskedések pedig nem tudták felmérni, mekkora készletre van szükségük a vásárlók kiszolgálására, óvatossággal intézték beszerzéseiket.

„Az első hullámban valóban nagymértékben visszaesett a kereslet, azonban, amint az emberek kicsit fellélegezhettek, 2020 nyarán, ismét belevágtak volna az autóvásárlásba, de addigra a teljes piacon hiány keletkezett – ami a mai napig tart. Ennek oka, hogy a pandémia első időszakában a chipek gyártói a gépjárműalkatrészek gyártásáról szórakoztatóipari termékek előállítására álltak át, ami ahhoz vezetett, hogy az autógyáraknak nem állt rendelkezésre a szükséges alapanyag az autók összeállításához. A chipek már minden ma készülő autó nélkülözhetetlen kellékei. Hiába nőtt meg a kereslet, a kínálat ezt képtelen volt követni” – elevenítette fel dr. Barta Anita.

A családi összefogás a siker egyik kulcsa
A Barta Cégcsoport alapító tulajdonosai, Barta József és Barta György a 90-es évek elején kezdték meg autós munkásságát Pakson. Használtautók kereskedésével alapozták meg a későbbi sikereket. A Suzuki márkával a testvérpár 1995-ben került kapcsolatba, akkor nyitották meg első új autós szalonjukat Sárbogárdon. A cégcsoport további autókereskedései Pakson 1996-ban, Szekszárdon 1998-ban nyíltak meg, 2003-ban pedig a Suzuki Barta újabb márkakereskedői jogot kapott Székesfehérvárra a Magyar Suzuki Zrt-től. A cégcsoport ma már négy szalont működtet sikeresen.

A Barta Cégcsoport jelenleg kétgenerációs családi központi irányítású vállalategyüttes. Hazai és nemzetközi téren jelentős szerepet játszik a közép-európai autókereskedelemben. Egyedi autókereskedelemű szemléletű bérautós ágazatot üzemeltet Magyarországon. Emellett autóflotta kezelőként, márkakereskedő és márkaszerviz üzemeltetőként is jelen van a magyarországi autóspiacon.

„Életünkben rendkívül fontos a család, hiszen együtt, összefogva értünk el sikereket. Éppen ezért mindent megteszünk azért, hogy munkatársaink is egy családbarát munkahelyen dolgozhassanak. Lehetőséget biztosítunk számukra arra, hogy akár munkaidőben is gondozhatják családtagjaikat, egészségük megőrzését vitaminokkal támogatjuk, illetve már lombikprogramhoz is volt alkalmunk segítséget nyújtani. A nálunk dolgozó emberek nem alkalmazottak, hanem munkatársak, akiket egyenlő partnerként kezelünk, mindenkinek a véleménye fontos számunkra” – mondta a tulajdonos, hozzátéve, hogy ennek is köszönhető, hogy 2020-ban vállalkozásuk az Év családbarát vállalata díjat is elnyerte.

(Fotó: Barta Cégcsoport)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS