Családbarát vállalat díjat kapott a Telenor

2021. 12. 04., 14:56

A vállalat üzleti stratégiájának évek óta egyik legfontosabb pillére a munkavállalók jólléte, a vírushelyzet pedig erősen katalizálta az ezzel kapcsolatos intézkedések fontosságát, és az idén még nagyobb hangsúlyt kaptak a családbarát munkahelyi kultúrát segítő lépések. A Telenornál alapelv, hogy nem csupán a munkavállalókat, hanem azok szűkebb és tágabb családi körét is érintő intézkedéseket vezessenek be. A kollégák visszajelzései alapján folyamatosan nő azok aránya, akikre motiválóan hat az empatikus légkör.

A Telenor idén első alkalommal nyerte el a Családbarát vállalat címet, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány hozott létre. A díj a családbarát intézkedések szerves fejlődését veszi figyelembe, és az egyedi, újszerű ötleteket díjazza, valamint azt vizsgálja, mennyire állnak kapcsolatban a vezetői elképzelések a kollégák valós igényeivel, élethelyzetével.

A vállalat havonta megkérdezi a kollégákat azzal kapcsolatban, hogy érzik magukat a mindennapokban. Az ezzel kapcsolatos legmagasabb eredményt a COVID-helyzet kezdetén mérték: míg 2019-ben 65 százalék, addig a vállalat intézkedéseit követően 2020-ban 76 százalék mondta azt, hogy motiválóan hat rá az empatikus légkör.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a külvilág is megerősít minket abban, hogy jó irányba haladunk akkor, amikor azt mondjuk, hogy számunkra a munkavállalók az elsők. A #peoplefirst üzleti stratégiánk első pillére, aktivitásaink, kezdeményezéseink kiindulópontja, amely nem korlátozódik az irodaépületen belüli környezetre” – mondta Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR-vezérigazgató-helyettese.

A mobilkommunikációs vállalat évek óta elkötelezett az olyan kezdeményezések iránt, amelyek hosszú távon igyekeznek pozitívan hatni a munkatársak irodán kívüli, családi életére is. A családbarát programokat a munkavállalói igények mentén és az ő aktív bevonásukkal folyamatosan bővítik. A 2020 márciusában bekövetkezett COVID-járvány még erősebben a mentális jóllétet támogató intézkedések irányába mozdította a már meglévő hagyományos juttatásokat és aktivitásokat.

Még erősebb elköteleződés a well-being jegyében

2021-ben még nagyobb hangsúlyt kaptak a családbarát intézkedések: anyák napja alkalmából április 30-án a vállalat a teljes szervezet számára rövidített munkanapot tartott, a cég nyáron bevezette a 4 hetes apasági távollétet, amellyel csatlakoztak azon kevés munkáltatóhoz, akik hosszabb távollétet biztosítanak munkatársaiknak a gyermek születését követő izgalmas és kiemelten fontos időszakban.

Szintén nyáron vezették be a „Számíthatsz ránk!” munkatársakat támogató programot, amelynek célja a munkavállalók mentális és lelki kiegyensúlyozottságának, valamint jó közérzetének elősegítése. A szolgáltatás keretein belül nem csupán a munkatársak, de az ő családtagjaik is térítésmentesen fordulhatnak szakemberhez, ha magánéleti, pénzügyi vagy akár jogi kihívással szembesülnek. Azon kollégák pedig, akik felvették a koronavírus elleni oltást, plusz egy szabadnapot kaptak.

A pandémia kezdete óta a vállalatnál rendszeresen online munkavállalói elégedettség felmérést végeznek, amely segít beazonosítani a kihívásokat, problémákat. Az otthon tanulás támogatására a vállalaton belül laptopokat, tableteket gyűjtöttek, és már a karantén első hetében megszervezték a munkatársak és családjaik részére az ételkiszállítást az irodai étteremből.

A kollégák egészségének, biztonságérzetének javítása érdekében pedig számos webinart, online fórumot és fejlesztést is szerveztek. A cégen belül létrehozták a Telenor Szolidaritási Alapot, amelybe a jobb helyzetben lévő kollégák pénzt ajánlhatnak fel, a nehéz helyzetben lévő, rászoruló kollégák pedig pályázatot nyújthatnak be és egyszeri anyagi támogatásért folyamodhatnak.

A home office korábban sem volt ismeretlen a Telenor számára, de a vírushelyzetből fakadóan a hétfő és a péntek fixen irodamentes nap marad, amit a vállalat működésében hosszú távon is biztosítani szeretne, valamint a kollégák számára továbbra is lehetőség van arra, hogy igény szerint behozhassák a gyereküket az irodába. A vállalatnál hosszú évek óta heti egy nap kutyanap, amikor a munkatársak magukkal hozhatják az irodába házi kedvencüket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.