Családbarát vállalat díjat kapott a Telenor

2021. 12. 04., 14:56

A vállalat üzleti stratégiájának évek óta egyik legfontosabb pillére a munkavállalók jólléte, a vírushelyzet pedig erősen katalizálta az ezzel kapcsolatos intézkedések fontosságát, és az idén még nagyobb hangsúlyt kaptak a családbarát munkahelyi kultúrát segítő lépések. A Telenornál alapelv, hogy nem csupán a munkavállalókat, hanem azok szűkebb és tágabb családi körét is érintő intézkedéseket vezessenek be. A kollégák visszajelzései alapján folyamatosan nő azok aránya, akikre motiválóan hat az empatikus légkör.

A Telenor idén első alkalommal nyerte el a Családbarát vállalat címet, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány hozott létre. A díj a családbarát intézkedések szerves fejlődését veszi figyelembe, és az egyedi, újszerű ötleteket díjazza, valamint azt vizsgálja, mennyire állnak kapcsolatban a vezetői elképzelések a kollégák valós igényeivel, élethelyzetével.

A vállalat havonta megkérdezi a kollégákat azzal kapcsolatban, hogy érzik magukat a mindennapokban. Az ezzel kapcsolatos legmagasabb eredményt a COVID-helyzet kezdetén mérték: míg 2019-ben 65 százalék, addig a vállalat intézkedéseit követően 2020-ban 76 százalék mondta azt, hogy motiválóan hat rá az empatikus légkör.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a külvilág is megerősít minket abban, hogy jó irányba haladunk akkor, amikor azt mondjuk, hogy számunkra a munkavállalók az elsők. A #peoplefirst üzleti stratégiánk első pillére, aktivitásaink, kezdeményezéseink kiindulópontja, amely nem korlátozódik az irodaépületen belüli környezetre” – mondta Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR-vezérigazgató-helyettese.

A mobilkommunikációs vállalat évek óta elkötelezett az olyan kezdeményezések iránt, amelyek hosszú távon igyekeznek pozitívan hatni a munkatársak irodán kívüli, családi életére is. A családbarát programokat a munkavállalói igények mentén és az ő aktív bevonásukkal folyamatosan bővítik. A 2020 márciusában bekövetkezett COVID-járvány még erősebben a mentális jóllétet támogató intézkedések irányába mozdította a már meglévő hagyományos juttatásokat és aktivitásokat.

Még erősebb elköteleződés a well-being jegyében

2021-ben még nagyobb hangsúlyt kaptak a családbarát intézkedések: anyák napja alkalmából április 30-án a vállalat a teljes szervezet számára rövidített munkanapot tartott, a cég nyáron bevezette a 4 hetes apasági távollétet, amellyel csatlakoztak azon kevés munkáltatóhoz, akik hosszabb távollétet biztosítanak munkatársaiknak a gyermek születését követő izgalmas és kiemelten fontos időszakban.

Szintén nyáron vezették be a „Számíthatsz ránk!” munkatársakat támogató programot, amelynek célja a munkavállalók mentális és lelki kiegyensúlyozottságának, valamint jó közérzetének elősegítése. A szolgáltatás keretein belül nem csupán a munkatársak, de az ő családtagjaik is térítésmentesen fordulhatnak szakemberhez, ha magánéleti, pénzügyi vagy akár jogi kihívással szembesülnek. Azon kollégák pedig, akik felvették a koronavírus elleni oltást, plusz egy szabadnapot kaptak.

A pandémia kezdete óta a vállalatnál rendszeresen online munkavállalói elégedettség felmérést végeznek, amely segít beazonosítani a kihívásokat, problémákat. Az otthon tanulás támogatására a vállalaton belül laptopokat, tableteket gyűjtöttek, és már a karantén első hetében megszervezték a munkatársak és családjaik részére az ételkiszállítást az irodai étteremből.

A kollégák egészségének, biztonságérzetének javítása érdekében pedig számos webinart, online fórumot és fejlesztést is szerveztek. A cégen belül létrehozták a Telenor Szolidaritási Alapot, amelybe a jobb helyzetben lévő kollégák pénzt ajánlhatnak fel, a nehéz helyzetben lévő, rászoruló kollégák pedig pályázatot nyújthatnak be és egyszeri anyagi támogatásért folyamodhatnak.

A home office korábban sem volt ismeretlen a Telenor számára, de a vírushelyzetből fakadóan a hétfő és a péntek fixen irodamentes nap marad, amit a vállalat működésében hosszú távon is biztosítani szeretne, valamint a kollégák számára továbbra is lehetőség van arra, hogy igény szerint behozhassák a gyereküket az irodába. A vállalatnál hosszú évek óta heti egy nap kutyanap, amikor a munkatársak magukkal hozhatják az irodába házi kedvencüket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS