Céges online jelenlét: közösségi média vagy saját weboldal?

2022. 02. 17., 09:09

Manapság nagyon kevés cég mondhatja el magáról, hogy nincs jelen a digitális térben. A vállalatok zöme felismerte, hogy a siker egyik kulcsfontosságú tényezője az online jelenlét. Ebben az esetben azonban nem feltétlenül az értékesítésről van szó, sokkal inkább a kommunikációról.

Napjainkban a fogyasztóval való kapcsolattartás felértékelődött, az ügyfelek számára fontos, hogy kapcsolatba tudjanak lépni a vállalattal, gyorsan és bármikor informálódni tudjanak a márkával vagy vállalattal kapcsolatban. A cégek ma már többféle módon léphetnek kapcsolatba online a célközönségünkkel.

Saját honlap készítése

,,Egy jó weboldal fél siker!” – tartja a mondás. A céges weboldal az online jelenlét egyik legfontosabb alappillére. Ez az a platform, ahol a potenciális ügyfél megismerkedik az adott vállalattal vagy márkával, és a legtöbb esetben itt is válik a vállalat fizető ügyfelévé. A webhely az első kapcsolatteremtési pont a vállalat és a potenciális ügyfél között, ezért fontos, hogy már első pillantásra is meggyőző és bizalomkeltő legyen. Éppen ezért a honlapnak igényes megjelenésre lesz szüksége, a márkához illő grafikákkal, képekkel és egyéb vizuális elemekkel kiegészítve. Egy saját honlap készítése idő- és erőforrásigényesebb, de annál több pozitívummal rendelkezik.

Ha saját weboldal készítésére adnánk fejünket, akkor az első és legfontosabb lépés a domain regisztráció. Ez nem jelent mást, mint a weboldal nevének lefoglalását, majd regisztrálását. Ebben az esetben csupán a webtárhely és a domain regisztráció éves díját kell kifizetni, amely egy kisebb tárhely esetén pár ezer forint évente. Ha inkább webfejlesztő csapatra bíznánk a honlap elkészítését, vagy honlapépítő programot vennénk igénybe, akkor számolni kell a munkadíjjal és az előfizetés további költségeivel is.

A regisztráció mellett elengedhetetlen, hogy a webhely technikailag is optimalizálva legyen a megfelelő működés érdekében. Fontos, hogy a honlap elemei irányítsák a látogatókat, hogy minél nagyobb legyen a konverzió – feliratkozás, megrendelés vagy vásárlás – esélye.

Közösségi média megoldások

Manapság szinte már minden márka online marketing stratégiájában szerepet kap valamilyen közösségi média platform – Facebook, Instagram, LinkedIn és társaik –, ám a legtöbb esetben csupán mint kiegészítő elem.

A közösségi business oldalak nagy előnye, hogy sokkal könnyebb a potenciális és már meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartás. Ezen túl számos eszköz ingyenesen használható. A közösségi média oldalak zöme kiterjedt hirdetési rendszerrel bír, így viszonylag olcsón és jól célzottan érhetjük el közönségünket.

Egy dolgot azonban nem szabad elfelejtenünk a közösségi oldalakkal kapcsolatban: a céges profil mindvégig az üzemeltető tulajdonában lesz, így a legtöbb esetben egy-egy probléma felmerülése esetén a cég nem tehet semmit. Éppen ezért, amennyiben van lehetőség saját weboldal elkészítéséhez, akkor javasoljuk a közösségi média oldalakkal való együttes használatát, mivel remekül kiegészíthetik egymást más-más célokat szolgálva és szélesebb közönséget érhetünk el vele.

Forrás: Rackhost.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS