Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED

Céges legek: Az amerikai Hold-programban is részt vesz a REMRED
2022. 10. 07., 10:13

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt – mondta az Üzletemnek Sárhegyi István, a REMRED igazgatóságának elnöke.

Az Üzletem CÉGES LEGEK sorozatának 36. cikkében a REMRED legjeit Sárhegyi István osztja meg az olvasóval.

Az idei év eddigi LEGNAGYOBB tanulsága:

Mindig komoly üzleti tervezés előzi meg az adott évet. Azonban a 2022-es év megmutatta, hogy a legjobb mondás ez: „reménykedj a legjobban, de tervezz a legrosszabbal!” Úgy gondoljuk, hogy ennek a hozzáállásnak köszönhetően, a jelenlegi válság közepette is fejlődni tudunk, sőt, nagy beruházásokban is gondolkodhatunk.

A következő év LEGFONTOSABB célkitűzése:

A bejelentett martonvásári űripari csarnok beruházásunk – a REMTECH projekt – megvalósításának sikeres megkezdése.

A vállalkozás eddigi LEGJELENTŐSEBB sikere:

Eddigi legnagyobb sikerünk az, hogy Magyarország vezető űripari cége lettünk. A legnagyobb és legértékesebb nemzetközi űripari projektekben veszünk részt, mint például az amerikai Hold-program (Artemis-program) Hold körüli űrállomásának – a Lunar Gateway-nek – a fejlesztése vagy az Európai Űrügynökség Mars-missziója.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a történetükben:

Próbálunk pozitívak lenni és nem bosszankodni!

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Ez a pillanat most jött el, amikor a REMTECH beruházásunkat bejelentettük. Ez nagyon nagy falat, amit meg szeretnénk csinálni, azonban ehhez rendkívüli erőfeszítéseket kell tennünk, illetve a cég életében is nagy változásokat jelenthet.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Egyre több a feladat a cégben, egyre több munkatársra van szükségünk. Ahhoz, hogy a leghatékonyabb módon működjön a cég, új kollégákra van szükségünk, így most ez a legfontosabb feladatunk.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A bejelentett REMTECH projekt a jelenlegi számítások szerint 10 milliárd forintos nagyságrendű lesz, így könnyen kijelenthetjük, hogy ez jelenleg a legnagyobb beruházásunk.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBBET költeni:

A REMTECH projekt fogja igényelni a legtöbb befektetést a következő 2-3 évben.

A LEGERŐSEBB konkurenssel így kell versenyezni:

Az európai űripar bonyolult, de szűk piac. Pont az új űrkorszak ad olyan lehetőséget, hogy erre a piacra kisebb szereplők is bejussanak és versenyezzenek a „nagyokkal”, mivel költséghatékonyabbak és rugalmasabbak.

Ma ezzel a LEGBONYULTABB megbirkózni az üzleti életben:

A válsághoz való alkalmazkodás és a HR kérdések megoldása jelenleg a legnagyobb kihívás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS