Biztonságos üzletnyitás: így segíthet egy új rendszer

2020. 05. 14., 11:20

Egy jól bevált, még a koronavírus-járvány előtt, marketingcélokra kifejlesztett megoldás hathatós segítséget nyújthat az óvatosságra kényszerülő üzletek újraindításában.

A járvány ideje alatt is nyitva tartó üzletek fokozott óvatosságra kényszerülnek, hiszen szigorúan ügyelniük kell a „szociális távolságtartás” követelményeinek betartására. Ehhez elengedhetetlen, hogy számon tartsák, hányan tartózkodnak az üzletben, és lehetőség szerint ki kell szűrniük a fertőzésgyanús vásárlókat is. A HighED Sales House & Consulting Kft. és az Atlosz Interactive által kifejlesztett „Mondisplay Visitor Management” márkanevű megoldás ehhez nyújt segítséget.

Az ötlet egy korábban, marketingcélokra fejlesztett és alkalmazott technológia továbbgondolása  – tájékoztatott D. Kiss Péter, a Meló-Diák cégcsoport tagjaként működő HighED Sales House & Consulting Kft. ügyvezetője. Az alapul szolgáló rendszer eredetileg hirdetési felületek – például köztéren kihelyezett plakátok – „elérését” követte nyomon: nemcsak azt számolta, hogy hányan mennek el az „objektum” előtt, de egy mesterséges intelligenciát is használó szoftver segítségével az elhaladók nemét, sőt (tíz évre kerekítve) a korát is meghatározta.

Ha ezt a technológiát kiegészítjük egy hőkamerával, akkor minden olyan adatot valós időben nyomon tud követni, amelyre egy üzlet biztonságos kinyitásához szükség lehet – magyarázta D. Kiss Péter. Pontos információkat szolgáltat arról, hogy hányan vannak az üzletben, hányan várakoznak előtte, és arra is programozható, hogy a megengedett létszám elérésekor automatikusan zárja az ajtót. Talán még ennél is fontosabb, hogy a munkatársakat azonnal riasztja, ha valakinek a testhőmérséklete túlságosan magasnak bizonyul, és az így azonosított vásárlót  diszkréten távol lehet tartani az üzlettől. A rendszer nemcsak a dolgozókkal, de a vásárlókkal is képes kommunikálni, így – például – figyelmeztetheti a fiatalokat, ha nem a számukra biztosított idősávban próbálnak belépni egy üzletbe.

A felhő alapú vezérléssel működő Mondisplay Visitor Management nemcsak a kiskereskedelmi egységekben, de oktatási intézményekben, sporteseményeken, szabadidős létesítményekben is használható.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS