Balogh Károly, a Karsol Kft. társtulajdonos-ügyvezetője lett a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének új elnöke

Balogh Károly, a Karsol Kft. társtulajdonos-ügyvezetője lett a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének új elnöke
2023. 06. 30., 12:11

A VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete Időközi Küldöttválasztó Gyűlést tartott Debrecenben csütörtökön.

A Déri Múzeum Dísztermében június 29-én megrendezett ülésen Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese köszöntötte a tagságot. Az elnökhelyettes elmondta, hogy az Időközi Küldöttválasztó Gyűlésre a VOSZ 2023. IV. hó / 23-as elnökségi határozatának megfelelően kerül sor. A jelenlévő 66 tag - a határozatképeség elérését követően – a vármegyei elnök, a 4 küldött, illetve a 2 póttag megválasztásáról dönthetett.

A Szövetség időközi küldöttválasztására – az erre vonatkozó hirdetménynek megfelelve – a vármegyei elnöki posztra egy jelölés érkezett, Balogh Károly személyében. A Karsol Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója már 20 éve egy 100 százalékban magyar családi vállalkozást irányít Nyíradonyban. Kőrösi Zsolt tulajdonostársával együtt 130 főt foglalkoztat a világszínvonalú faipari termékeket előállító gyárában és ezzel a település legnagyobb munkáltatója. Nevéhez kötődik az Ikon Debrecen Étterem megalapítása és a Debrecziner Gourmet Fesztivál útjára indítása.

Az 50 éves vállalkozó programismertető expozéjában elmondta, hogy hitvallása a folyamatos fejlesztés, a csapatépítés, valamint a versenyhez való alkalmazkodás. Tapasztalatait, a hazai és a nemzetközi versenyszférában megszerzett tudását a tagsággal közösen szeretné a VOSZ Vármegyei Szervezetében is hasznosítani, kamatoztatni. Célja, hogy Debrecenben és a régióban a kkv szektor és a multinacionális nagyvállalatok között integrátori szerepet töltsön be a szervezet, tovább erősítve a kis és közepes magyar vállalkozások szakmai és üzleti pozícióját.

A tagság – ellenszavazat és tartózkodás nélkül – egyhangúlag megválasztotta Balogh Károlyt a szervezet új elnökének. A VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete Időközi Küldöttválasztó Gyűlésén döntöttek a vármegyei küldöttek személyéről is. Barna Olivért, Gulyás Sándort, Laczkóné Pálffy Ildikót és Pálocska-Nagy Évát vármegyei küldöttnek választották meg. Pótküldött lett dr. Pintácsi Zsanett és Hajdú Sándor.

Balogh Károly megválasztott elnök, küldött társai nevében megköszönte a tagság bizalmát. Hozzátette, hogy Debrecen és a régió előnyös helyzetének, illetve a megújult hajdú-bihari VOSZ munkájának köszönhetően – reményei szerint – az itt működő vállalkozások még többet tudnak majd profitálni.

A gyűlésen bemutatták a VOSZ új digitális platformját, a VOSZPortot is. Szente Kata, a projekt szakmai adminisztrátorának előadásából kiderült, hogyan és milyen szolgáltatásokkal támogatja a VOSZ a kkv-k digitális transzformációját.

A fotón Pálocska-Nagy Éva, dr. Pintácsi Zsanett, Lászlóné Pálffy Ildikó, Balogh Károly, Gulyás Sándor és Barna Olivér.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS