Balogh Károly, a Karsol Kft. társtulajdonos-ügyvezetője lett a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének új elnöke

Balogh Károly, a Karsol Kft. társtulajdonos-ügyvezetője lett a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezetének új elnöke
2023. 06. 30., 12:11

A VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete Időközi Küldöttválasztó Gyűlést tartott Debrecenben csütörtökön.

A Déri Múzeum Dísztermében június 29-én megrendezett ülésen Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese köszöntötte a tagságot. Az elnökhelyettes elmondta, hogy az Időközi Küldöttválasztó Gyűlésre a VOSZ 2023. IV. hó / 23-as elnökségi határozatának megfelelően kerül sor. A jelenlévő 66 tag - a határozatképeség elérését követően – a vármegyei elnök, a 4 küldött, illetve a 2 póttag megválasztásáról dönthetett.

A Szövetség időközi küldöttválasztására – az erre vonatkozó hirdetménynek megfelelve – a vármegyei elnöki posztra egy jelölés érkezett, Balogh Károly személyében. A Karsol Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója már 20 éve egy 100 százalékban magyar családi vállalkozást irányít Nyíradonyban. Kőrösi Zsolt tulajdonostársával együtt 130 főt foglalkoztat a világszínvonalú faipari termékeket előállító gyárában és ezzel a település legnagyobb munkáltatója. Nevéhez kötődik az Ikon Debrecen Étterem megalapítása és a Debrecziner Gourmet Fesztivál útjára indítása.

Az 50 éves vállalkozó programismertető expozéjában elmondta, hogy hitvallása a folyamatos fejlesztés, a csapatépítés, valamint a versenyhez való alkalmazkodás. Tapasztalatait, a hazai és a nemzetközi versenyszférában megszerzett tudását a tagsággal közösen szeretné a VOSZ Vármegyei Szervezetében is hasznosítani, kamatoztatni. Célja, hogy Debrecenben és a régióban a kkv szektor és a multinacionális nagyvállalatok között integrátori szerepet töltsön be a szervezet, tovább erősítve a kis és közepes magyar vállalkozások szakmai és üzleti pozícióját.

A tagság – ellenszavazat és tartózkodás nélkül – egyhangúlag megválasztotta Balogh Károlyt a szervezet új elnökének. A VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete Időközi Küldöttválasztó Gyűlésén döntöttek a vármegyei küldöttek személyéről is. Barna Olivért, Gulyás Sándort, Laczkóné Pálffy Ildikót és Pálocska-Nagy Évát vármegyei küldöttnek választották meg. Pótküldött lett dr. Pintácsi Zsanett és Hajdú Sándor.

Balogh Károly megválasztott elnök, küldött társai nevében megköszönte a tagság bizalmát. Hozzátette, hogy Debrecen és a régió előnyös helyzetének, illetve a megújult hajdú-bihari VOSZ munkájának köszönhetően – reményei szerint – az itt működő vállalkozások még többet tudnak majd profitálni.

A gyűlésen bemutatták a VOSZ új digitális platformját, a VOSZPortot is. Szente Kata, a projekt szakmai adminisztrátorának előadásából kiderült, hogyan és milyen szolgáltatásokkal támogatja a VOSZ a kkv-k digitális transzformációját.

A fotón Pálocska-Nagy Éva, dr. Pintácsi Zsanett, Lászlóné Pálffy Ildikó, Balogh Károly, Gulyás Sándor és Barna Olivér.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS