Balassagyarmaton köszöntötték a VOSZ Nógrád vármegyei Prima-díjasait

2023. 10. 02., 20:55

Idén Balassagyarmat volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád vármegyei szervezete által rendezett 18. Nógrádi Prima Gála házigazdája.

A rendezvényt Czékmánné Kelecsényi Ágnes, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége nógrádi elnöke nyitotta meg – számolt b a nool.hu. Mint mondta: „az egyik legnagyobb kitüntetés, amikor egy közösség, jelen esetben a vállalkozók közössége maga közül választja ki a környezetében tevékenykedő legkiválóbbakat”.

2023-ban a Nógrád vármegyei Prima-díjat tudomány kategóriában dr. Laczkó Tamás orvos, főigazgató helyettes, képzőművészet kategóriában a Ceredi Művészeti Alkotótábor, magyar sport kategóriában a Vitalitás Sportegyesület vehette át.

Az év vállalkozója díjat Szűcs Borbála, közgazdász, vállalkozó érdemelte ki. Balla Györgyi, a Kutyori Konyha Kft. vezetője lett az év gyümölcs- és zöldségfeldolgozója. Az év könyvkereskedője a Rédem Kft. lett, vezetője: Demus Istvánné Zsuzsa. Az év vagyonvédelmi és biztonsági vállalkozása címet a Nógrád Solár System Kft. kapta, Becskereki Tamás vezetésével. Kertészeti vállalkozásként a Cédrus Kertészetet díjazták, Antal Zsolt és Antalné Takács Éva vezetésével.

A Nógrád Megye Társadalmi Szerepvállalása díjat Gál Tibor, MNG italnagyker alapítója kapta. Idén is átadták a Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díjat, amelyet Puskás Zsolt és Puskás Tünde, az EXASOL Kft tulajdonosai, ügyvezetői vehettek át. A T. Német László Partneri Nívódíjjal Tarnóczi László újságíró, Magyar Örökség díjas rádióriporter munkáját ismerték el.

Fotó: Lukács Zsófia

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS