Az egyik cápa is fantáziát lát a magyar állatszitter képzésben

Az egyik cápa is fantáziát lát a magyar állatszitter képzésben
2023. 02. 21., 19:43

Az elmúlt években látványosan megugrott a hazai kisállattartók száma, akiknek gyakran nehézséget okoz, hogy kedvencüket megbízható, hozzáértő emberre bízzák nyaralás vagy egyéb szabadidős program esetén. A PetWiseCare állatszitter közvetítő oldal – hazánkban elsőként – állatorvosok által biztosított szakmai képzést nyújt az állatvigyázók számára. Így a kis kedvencek akkor is megbízható, gondos kezekben lehetnek, ha a gazdi elutazik vagy munka, esetleg betegség miatt időszakosan nem tudja ellátni a kedvencét. A Start it @K&H startup inkubációs programban fejlődött vállalkozásra Magyarország egyik közismert angyalbefektetője, Balogh Péter is felfigyelt.

Jelentősen megugrott a kutyatartók száma Magyarországon. Míg 2018-ban a háztartások több mint harmada (36 százalék), addig a koronavírus időszaka alatt, 2021 nyarán már a családok fele (50,4 százalék) tartott kutyát – derült ki az Állatorvostudományi Egyetem kutatásából.

A gazdával rendelkező kutyák száma hazánkban meghaladja a 2,8 milliót – a gazdátlan ebekkel együtt pedig a 3 milliót.  Bár a kutyatartás sok örömmel jár, hatalmas felelősség is. A gazdik közül sokan akár egy évtizedig sem mennek nyaralni amiatt, mert nem tudják megfelelő emberre bízni kedvencüket. Ezt a problémát ismerte fel dr. Piller Pálma állatorvos, aki megalapította az első olyan hazai állatszitter közvetítő oldalt, amelyik képzést is nyújt az állatvigyázóknak. A PetWiseCare programban csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzést.

A 2022-ben indult oldal jelenleg 60 szitterrel működik, nyolc nagyvárosban – Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon.

„A szolgáltatásunkkal az állattartóknak szeretnénk segíteni, hogy hosszabb-rövidebb program esetén képzett és megbízható emberre hagyhassák kedvencüket. Akár még akkor is, ha idősebb vagy valamilyen betegséggel küzdő kisállatról van szó, aki speciálisabb ellátást igényel, legyen szó kutyáról, macskáról vagy akár törpenyúlról. A PetWiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzés után a vizsgát” – mondta dr. Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa.

A startupba korábban már három angyalbefektető is beszállt, legutóbb pedig a Cápák között műsor befektetője, Balogh Péter – aki maga is két cica gazdája – figyelt fel a vállalkozásra, és 20 milliós befektetéssel és mentorálással támogatja az úttörő vállalkozást. A startup a befektetésekkel az országos jelenlétet és a mobilapplikáció fejlesztését szeretné megvalósítani, ezt követően pedig a külföldi piacra lépésre fog fókuszálni.

A PetWiseCare a befektetések mellett a a „K&H az innovációért és fenntarthatóságért” különdíjának is egyik jelöltje. „Az ötödik évadban is pénzügyi tanácsadóként segítjük a műsorban szereplő vállalkozások felkészülését. A csapat sikeres szerepléséhez emellett az is hozzájárult, hogy korábban részt vettek a Start it @K&H kifejezetten startupoknak szóló inkubátorprogramunkban, ahol mentoráció, közösségi iroda és számos digitális szolgáltatás segítette a fejlődésüket. Emellett a számukra szerveztünk egy pitch felkészítő eseményt is, ahol a Cápákhoz hasonlóan, keresztkérdésekkel bombáztuk őket, hogy a műsorban még magabiztosabbak lehessenek” – tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

A különdíj-jelöléssel a vállalkozás két alkalomból álló pénzügyi tervezés tréninget kap és esélyes a fődíjra, az 1 millió forintos mentorprogramra, ami a szint- és a nemzetközi piacra lépést is segítheti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS