Az egyik cápa is fantáziát lát a magyar állatszitter képzésben

Az egyik cápa is fantáziát lát a magyar állatszitter képzésben
2023. 02. 21., 19:43

Az elmúlt években látványosan megugrott a hazai kisállattartók száma, akiknek gyakran nehézséget okoz, hogy kedvencüket megbízható, hozzáértő emberre bízzák nyaralás vagy egyéb szabadidős program esetén. A PetWiseCare állatszitter közvetítő oldal – hazánkban elsőként – állatorvosok által biztosított szakmai képzést nyújt az állatvigyázók számára. Így a kis kedvencek akkor is megbízható, gondos kezekben lehetnek, ha a gazdi elutazik vagy munka, esetleg betegség miatt időszakosan nem tudja ellátni a kedvencét. A Start it @K&H startup inkubációs programban fejlődött vállalkozásra Magyarország egyik közismert angyalbefektetője, Balogh Péter is felfigyelt.

Jelentősen megugrott a kutyatartók száma Magyarországon. Míg 2018-ban a háztartások több mint harmada (36 százalék), addig a koronavírus időszaka alatt, 2021 nyarán már a családok fele (50,4 százalék) tartott kutyát – derült ki az Állatorvostudományi Egyetem kutatásából.

A gazdával rendelkező kutyák száma hazánkban meghaladja a 2,8 milliót – a gazdátlan ebekkel együtt pedig a 3 milliót.  Bár a kutyatartás sok örömmel jár, hatalmas felelősség is. A gazdik közül sokan akár egy évtizedig sem mennek nyaralni amiatt, mert nem tudják megfelelő emberre bízni kedvencüket. Ezt a problémát ismerte fel dr. Piller Pálma állatorvos, aki megalapította az első olyan hazai állatszitter közvetítő oldalt, amelyik képzést is nyújt az állatvigyázóknak. A PetWiseCare programban csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzést.

A 2022-ben indult oldal jelenleg 60 szitterrel működik, nyolc nagyvárosban – Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon.

„A szolgáltatásunkkal az állattartóknak szeretnénk segíteni, hogy hosszabb-rövidebb program esetén képzett és megbízható emberre hagyhassák kedvencüket. Akár még akkor is, ha idősebb vagy valamilyen betegséggel küzdő kisállatról van szó, aki speciálisabb ellátást igényel, legyen szó kutyáról, macskáról vagy akár törpenyúlról. A PetWiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzés után a vizsgát” – mondta dr. Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa.

A startupba korábban már három angyalbefektető is beszállt, legutóbb pedig a Cápák között műsor befektetője, Balogh Péter – aki maga is két cica gazdája – figyelt fel a vállalkozásra, és 20 milliós befektetéssel és mentorálással támogatja az úttörő vállalkozást. A startup a befektetésekkel az országos jelenlétet és a mobilapplikáció fejlesztését szeretné megvalósítani, ezt követően pedig a külföldi piacra lépésre fog fókuszálni.

A PetWiseCare a befektetések mellett a a „K&H az innovációért és fenntarthatóságért” különdíjának is egyik jelöltje. „Az ötödik évadban is pénzügyi tanácsadóként segítjük a műsorban szereplő vállalkozások felkészülését. A csapat sikeres szerepléséhez emellett az is hozzájárult, hogy korábban részt vettek a Start it @K&H kifejezetten startupoknak szóló inkubátorprogramunkban, ahol mentoráció, közösségi iroda és számos digitális szolgáltatás segítette a fejlődésüket. Emellett a számukra szerveztünk egy pitch felkészítő eseményt is, ahol a Cápákhoz hasonlóan, keresztkérdésekkel bombáztuk őket, hogy a műsorban még magabiztosabbak lehessenek” – tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

A különdíj-jelöléssel a vállalkozás két alkalomból álló pénzügyi tervezés tréninget kap és esélyes a fődíjra, az 1 millió forintos mentorprogramra, ami a szint- és a nemzetközi piacra lépést is segítheti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.