Az Alstom 100 új munkahelyet kínál a mátranováki gyárában

Az Alstom 100 új munkahelyet kínál a mátranováki gyárában
2022. 06. 14., 19:17

Az Alstom az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője hosszú távra szóló álláslehetőségeket kínál a mátranováki gyárában elsősorban hegesztők, lakatosok, CNC gépkezelők számára.

A legjobb munkaadóknak járó Top Employer minősítést Európában idén sorozatban harmadszor kiérdemlő vállalat stabil, kiszámítható karriert, folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget, világszínvonalú képzési programokat biztosít a jelenleg 660 tagú magyarországi csapatát erősítő új dolgozóinak.

Az év végéig 100 új pozíciót kínáló Nógrád megyei telephely a korábban tervezett létszám dupláját kínálja, és külön programmal segíti az új munkatársak zökkenőmentes beilleszkedését. Minden új belépő mellé adnak egy tapasztalt kollégát, aki a csapatvezető, műszakvezető mellett személyesen felügyeli, támogatja az új munkatársat az első időszakban. A gyárban végzett munkafolyamat bár ipari, több olyan munkaállomás is van, amely nőknek, megváltozott munkaképességűeknek vagy idősebbeknek sem túlterhelő.

A Mátranovák környékén élő dolgozók bejárását támogatja és szükség esetén az elszállásolásukat is biztosítja az Alstom. A vállalat által aktuálisan meghirdetett pozíciók a profession.hu álláskeresési weboldalon és a Szuperinfóban érhetők el.

„A technológiai újításokat az oktatásban is alkalmazzuk, elkezdjük használni a vállalatunk által kifejlesztett hegesztő szimulátor rendszert, az AVATAR-t, ami virtuális valóság eszközökkel segít begyakorolni a legjobb kézmozdulatokat” – mondja Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt.  magyarországi vezérigazgatója. – A terveink között szerepel a negyedik ipari forradalom elvárásainak már most is megfelelő képzési központunk további fejlesztése. A hegesztő és a géplakatos mellett újabb szakmákban is indítunk akkreditált képzést.”

Az országos hírű és hiánypótló tudást nyújtó képzési centrumban négy mester tanítja a jelentkezőket, akiket interjú és próbamunka alapján választanak ki. A felvételiztetésnél a kézügyesség mellett főleg azt vizsgálják, hogy van-e érzéke a pályázónak a hegesztéshez. Az iskolát a megalapítása óta több mint 300 szakember végezte el sikeresen, képzésük három hónap után a gyárban folytatódott, ahol tapasztalt kollégák segítették szakmai fejlődésüket.

Az Alstom Nógrád megyei egysége most kész tovább bővíteni termékportfólióját és gyártókapacitását. Az itt gyártott forgóváz-keret a metró és vasúti kocsik egyik legfontosabb részei: erre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért a minősége meghatározó a vasúti biztonság szempontjából.

A forgóváz-keretek gyártása során az általában elvártnál bonyolultabb, magasabb szintű, kombinált hegesztési technikákat alkalmaznak. A „Made in Mátranovák” fogalom mára az itt gyártott alkatrészek magas minőségének garanciájává vált, ami azt mutatja, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen kapcsolódott be a vállalat európai hálózatába.

(Fotók: Alstom)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS