Autómentes világnap: egymillió díjmentes utazást ajánlott fel a TIER

2021. 09. 16., 11:30

Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket. A lehetőséget a rollermegosztó szolgáltatást első alkalommal kipróbálók vehetik igénybe a 19. Európai Mobilitási Héten.

Évről évre a világ számos nagyvárosa ünnepli az autómentes világnapot szeptember 22-én, amely arra ösztönözni az autósokat, hogy egy napig mondjanak le négykerekű járművükről. A városok autómentesítése számtalan előnnyel jár a lakosság számára, egyebek mellett csökkenti a légszennyezettséget, illetve biztonságosabb közlekedési körülményeket teremt a gyalogosok és kerékpárosok számára.

Az idei Európai Mobilitási Hét témája a „Biztonságos és egészséges közlekedés a fenntartható mobilitás segítségével”, amelynek kapcsán Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatója, a TIER számos aktivitást szervez a kontinensen. A rollermegosztó társaság a világnap alkalmából egymillió díjmentes utazást ajándékoz az új felhasználóknak annak érdekében, hogy minél több emberrel megismertesse és megszerettesse a környezetszennyező járművekkel szemben fenntartható alternatívát jelentő közlekedési lehetőségeket.

„Az autómentes napokon mindannyian szembesülhetünk azzal, milyen kedvezőtlen hatást gyakorol mindennapjainkra a légszennyezettség, s egyben felismerhetjük azt is, milyen sokféle módon használhatjuk az amúgy túlzsúfolt útszakaszokat. A legtöbb várost az autós közlekedés köré tervezték, ám itt az idő, hogy ezen változtassunk, és elkezdjük az autók helyett az emberek helyváltoztatási igényeihez igazítva újragondolni úthálózataink kialakítását” – mondta Ailin Huang, a TIER fenntarthatósági vezetője.

Európa vezető közösségi mikromobilitási szolgáltatójaként a TIER elkötelezetten támogatja az Európai Mobilitási Hetet, amely az Európai Bizottság kiemelt kezdeményezése a fenntartható városi mobilitás megteremtése érdekében. A program során a kontinens városait innovatív intézkedésekre, új infrastruktúrák és technológiák népszerűsítésére, a levegő minőségének javítására és rugalmas megoldások kidolgozására ösztönzik. A résztvevő országok és városok magas száma – 38 ország és 2 097 város – jól mutatja a kezdeményezés jelentőségét, valamint a fenntartható városi mobilitás iránti növekvő igényt.

Hogyan küzd a TIER az európai városok forgalmának csökkentéséért?

A TIER idén áprilisban indította el „Beat Traffic for Good” kezdeményezését a városi autósforgalom és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében. A szolgáltató célja, hogy az embereket alternatív és zéróemissziós közlekedési eszközök használatára, valamint az autóhasználat minimalizálására buzdítsa.

A közlekedési adatok azt mutatják, hogy az emberek egy évben több száz órát töltenek dugókban ragadva. Az így elvesztegetett, abszurd mennyiségű időt jelképezte idén nyáron 42 véleményvezér kezdeményezése, akik négy európai városban összesen 405 órát töltöttek parkoló autókban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS