Akadálymentes jövőbe fektet a Hiventures

Akadálymentes jövőbe fektet a Hiventures
2023. 07. 25., 13:17

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen elérhető, részletes és megbízható információt az épített környezet akadálymentességéről az Access4you. A 2019-ben alapított, 100 százalékban hazai fejlesztésű social impact startup egységes jelrendszere képes világszerte segíteni az érintett célcsoportok tájékozódását, egyúttal hatékonyan támogatja az ingatlanok, középületek tulajdonosainak üzleti és fenntarthatósági (ESG) céljait. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 365 millió forintos befektetése révén a cég most nemzetközi piacokon bővíti tovább partnerhálózatát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a Föld teljes népességének 15 százaléka, mintegy 1,3 milliárd ember él valamilyen fogyatékossággal, akik számára egy épület megközelítése és az azon belüli közlekedés is kihívást jelenthet. Erre az élethelyzetre nyújt megoldást az Access4you, amelynek segítségével globális szinten azonos értelmezési rendszer alakul ki az épületek akadálymentességét illetően.

„Bár évről évre nagyobb figyelmet kap az akadálymentesség és az ezzel kapcsolatos társadalmi edukáció, az ehhez alkotott részletes és megbízható információ hiánya miatt az élet minden területén (munka, szórakozás, fogyasztás, közösség) gyakran érhetik nem várt meglepetések a fogyatékossággal élő embereket”– mondta Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője.

„Nemzetközi tanúsító védjegyünkkel ezeknek a félreértéseknek szeretnénk elejét venni. Ha ugyanis minden érintett azonos információval rendelkezik az akadálymentességgel kapcsolatban, az egyén könnyedén eldöntheti, hogy számára hozzáférhető-e az adott épület.”

A tervezés alatt álló vagy már elkészült épületek tulajdonosai és üzemeltetői közvetlenül, vagy akkreditált partnerhálózaton keresztül igényelhetik az Access4you tanúsítványt Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezt minden esetben független szakértők végzik, akik csaknem ezer szempontot figyelembevéve teljeskörű visszajelzést adnak az ingatlan akadálymentességi állapotáról.

Ennek mentén az idős, mozgásában korlátozott, gyengénlátó, vak, nagyothalló, siket, kognitív zavarral élő, kerekesszékkel, babakocsival és segítőkutyával közlekedő emberek minimumkövetelményeihez igazítva tanúsítják és minősítik az adott épületet, illetve javaslatot tesznek további fejlesztésekre is.

„Eddig több mint ezer épületet auditáltunk, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek az Access4you weboldalára és applikációjába. Ez egy ingyenesen, bárki számára korlátlanul elérhető adatbázis, amely évi 20 ezer egyedi látogatót számlál” – tette hozzá az alapító.

Az Európai Unió 2021 áprilisától jogszabályi keretek közé foglalta az ESG-szempontokat, amelynek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a befektetők, a bankrendszer és a végfelhasználók egyaránt. Az erősödő piaci trendek, valamint a nemzetközi skálázhatóság adta az alapot a Hiventures 365 millió forintos befektetési ajánlatához, amelyet nemzetközi kapcsolatépítésre és az értékesítési folyamatok fejlesztésére fordít majd a cég.

„Nem titok, hogy az ESG-vel fémjelzett, impact alapú startupok virágkorukat élik, ám a nemes célok mellett az üzleti szempontokról sem szabad megfeledkezni” – hangsúlyozta Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője, majd hozzátette: „az Access4you valódi megoldást nyújt a piac igényeire, Magyarország mellett már Csehországban és Romániában is akkreditált partnerhálózat segítségével dolgozik, nemzetközi kapcsolatrendszerük pedig folyamatosan bővül. Az összeszokott és tapasztalt menedzsment pedig további garancia a sikerekre.”

(A fotón Berecz Balázs és Szluha Dénes)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS