Akadálymentes jövőbe fektet a Hiventures

Akadálymentes jövőbe fektet a Hiventures
2023. 07. 25., 13:17

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen elérhető, részletes és megbízható információt az épített környezet akadálymentességéről az Access4you. A 2019-ben alapított, 100 százalékban hazai fejlesztésű social impact startup egységes jelrendszere képes világszerte segíteni az érintett célcsoportok tájékozódását, egyúttal hatékonyan támogatja az ingatlanok, középületek tulajdonosainak üzleti és fenntarthatósági (ESG) céljait. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 365 millió forintos befektetése révén a cég most nemzetközi piacokon bővíti tovább partnerhálózatát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a Föld teljes népességének 15 százaléka, mintegy 1,3 milliárd ember él valamilyen fogyatékossággal, akik számára egy épület megközelítése és az azon belüli közlekedés is kihívást jelenthet. Erre az élethelyzetre nyújt megoldást az Access4you, amelynek segítségével globális szinten azonos értelmezési rendszer alakul ki az épületek akadálymentességét illetően.

„Bár évről évre nagyobb figyelmet kap az akadálymentesség és az ezzel kapcsolatos társadalmi edukáció, az ehhez alkotott részletes és megbízható információ hiánya miatt az élet minden területén (munka, szórakozás, fogyasztás, közösség) gyakran érhetik nem várt meglepetések a fogyatékossággal élő embereket”– mondta Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője.

„Nemzetközi tanúsító védjegyünkkel ezeknek a félreértéseknek szeretnénk elejét venni. Ha ugyanis minden érintett azonos információval rendelkezik az akadálymentességgel kapcsolatban, az egyén könnyedén eldöntheti, hogy számára hozzáférhető-e az adott épület.”

A tervezés alatt álló vagy már elkészült épületek tulajdonosai és üzemeltetői közvetlenül, vagy akkreditált partnerhálózaton keresztül igényelhetik az Access4you tanúsítványt Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezt minden esetben független szakértők végzik, akik csaknem ezer szempontot figyelembevéve teljeskörű visszajelzést adnak az ingatlan akadálymentességi állapotáról.

Ennek mentén az idős, mozgásában korlátozott, gyengénlátó, vak, nagyothalló, siket, kognitív zavarral élő, kerekesszékkel, babakocsival és segítőkutyával közlekedő emberek minimumkövetelményeihez igazítva tanúsítják és minősítik az adott épületet, illetve javaslatot tesznek további fejlesztésekre is.

„Eddig több mint ezer épületet auditáltunk, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek az Access4you weboldalára és applikációjába. Ez egy ingyenesen, bárki számára korlátlanul elérhető adatbázis, amely évi 20 ezer egyedi látogatót számlál” – tette hozzá az alapító.

Az Európai Unió 2021 áprilisától jogszabályi keretek közé foglalta az ESG-szempontokat, amelynek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a befektetők, a bankrendszer és a végfelhasználók egyaránt. Az erősödő piaci trendek, valamint a nemzetközi skálázhatóság adta az alapot a Hiventures 365 millió forintos befektetési ajánlatához, amelyet nemzetközi kapcsolatépítésre és az értékesítési folyamatok fejlesztésére fordít majd a cég.

„Nem titok, hogy az ESG-vel fémjelzett, impact alapú startupok virágkorukat élik, ám a nemes célok mellett az üzleti szempontokról sem szabad megfeledkezni” – hangsúlyozta Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője, majd hozzátette: „az Access4you valódi megoldást nyújt a piac igényeire, Magyarország mellett már Csehországban és Romániában is akkreditált partnerhálózat segítségével dolgozik, nemzetközi kapcsolatrendszerük pedig folyamatosan bővül. Az összeszokott és tapasztalt menedzsment pedig további garancia a sikerekre.”

(A fotón Berecz Balázs és Szluha Dénes)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS