A Romani Design nem kért a Black Friday-ból

2018. 11. 25., 14:00

A Romani Design nem vett részt a Black Friday akcióban, mint írták: kiállnak az etikus vásárlás mellett. Azt szeretnék, ha minél kevesebben vásárolnának Magyarországon fast fashion márkáktól.

Instagram-oldalán protestált a Romani Design a Black Friday ellen. A magyar divatcég azért nem vett részt az akcióban, mert az etikus vásárlás híve.

Varga Erika divattervező szerint a fast fashion márkáktól vásárolva a megfizethetőségért hatalmas árat kell fizetnünk. „Ezek a márkák a világ szegényebb részein készíttetik el áruikat, ahol gyáraikban elsősorban nők dolgoznak embertelen körülmények között és megalázóan alacsony fizetésért. A termékek hosszú utat tesznek meg készítésük helyétől, hatalmas terhelést okozva környezetünknek” – jegyzik meg.

Szerintünk jobb befektetés ha ritkábban is, de minőségi termékeket beszerezni helyben, amelyek olyan cégeknél készülnek, ahol megbecsülik a dolgozókat, figyelnek az újrahasznosításra és fenntarthatóságra és tesznek azért, hogy egy befogadóbb társadalomban éljünk.

Leszögezik: „Ezen elvek mentén hoztuk létre a Romanit, ahol hátrányos helyzetű roma és nem-roma embereket foglalkoztatunk, tehetséges gyerekeket mentorálunk és termékeinket úgy készítjük, hogy magas minőséget képviseljenek és közvetítsék a roma kulturális értékeinket.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 10:41:02
Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de az is szerepet játszott benne, hogy nehéz eladni az adókedvezménnyel nem támogatott konstrukciókat. Ezt mutatja az is, hogy az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosítások száma szépen nőtt – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2023-02-07 09:41:00
Az ingatlanokon vagy más dolgokon fennálló elővásárlási jog sokak által ismert. Azonban egy dolog elidegenítésével kapcsolatosan más jogok is fennállhatnak, amelyekről érdemes tudni. Ezek közé a jogok közé tartozik a vételi jog és eladási jog, amelyről a legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.