A legjobb hazai egészségügyi megoldásokat keresi a szakma

2023. 10. 10., 19:41

Kis- és nagyvállalatok, állami és magánegészségügyi intézmények mellett startupok is jelentkezhetnek az idén először meghirdetett Digital Health Summit-díjra. Az elismeréssel a legjobb hazai digitális egészségügyi megoldásokra szeretnék felhívni a figyelmet.

Ma már nem kérdés, hogy az egészségügy jövője a digitális megoldásokon is alapul. A fejlesztések folyamatosak, vannak sikeres és kevésbé sikeres ötletek, de a legfontosabb a folyamatos innovációs képesség ezen a területen is.

„Az új módszerek nem csak az egészségmegőrzésben és betegségmegelőzésben, ezen keresztül az egészségügyi kiadások csökkentésében játszhatnak kulcsszerepet, hanem érdemben növelhetik a társadalmi jólétet, nem mellesleg üzletileg is kiváló befektetések lehetnek” – mondta Molnár Rita, a Digital Health Summit (DHS) alapítója.

Éppen ezért a legjobb hazai példákat, a magyar egészségügyi szektor leginnovatívabb digitális megoldásait szeretnék bemutatni a nagyközönségnek az idén első alkalommal meghirdetett Digital Health Summit-díjjal.

Az öt kategóriában kiosztott elismerésre a magyarországi székhellyel rendelkező kis- és nagyvállalatok, állami és magánegészségügyi intézmények, illetve az eHealth-hez kapcsolódó tevékenységi körrel rendelkező vállalkozások és szervezetek, valamint startupok pályázhatnak.

A kategóriák:

Legjobb digitális diagnosztikai megoldás,

Legjobb digitális terápiás megoldás,

Legjobb digitális startup megoldás eHealth területen,

Legjobb telemedicinális vagy távgyógyászati megoldás,

Az év legjobb eHealth-fejlesztése.

A pályázaton indulás feltétele – a Legjobb digitális startup megoldás kategória kivételével – egy már megvalósult digitális egészségügyi fejlesztés, amelynek dokumentálható eredményei vannak, és amelynek megvalósítói vagy ötletgazdái vállalják, hogy bemutatják az egyes projekteket a november végén megrendezésre kerülő Digital Health Summit konferencián, ahol a díjakat is átadják.

„A digitális egészségügy hazai fejlesztése legalább annyira versenyképességi, mint társadalmi és jóléti kérdés” – véli Szentgyörgyi Balázs, a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

A gyógyszer- és egészségipar szereplői egyrészt nagymértékben hozzájárulnak az exportteljesítményhez és GDP-hez, másodrészt az ellátórendszerben alkalmazott technológiai megoldásaikkal növelik annak hatékonyságát és csökkentik a költségeket. A Gazdaságfejlesztési Minisztériumban (GFM) a gyógyszer- és egészségipart kiemelt ágazatként kezelő új iparstratégián dolgoznak, amelynek kidolgozásába bevonták ezt a háttérintézményt és az általa koordinált technológiai koalíciókat is.

A Digital Health Summit-díjra október 18-ig lehet nevezni a rendezvény weboldalán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS