A hackerek a Gmail-fiókokra hajtanak

2021. 06. 07., 13:00

A Gmail-fiók sok esetben sokkal nagyobb bevételt hozhat a hackereknek, mint egy ellopott hitelkártyaszám – állítja a kiberbiztonsággal foglalkozó Privacy Affairs.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a hitelkártyaszámunk a legkívánatosabb dolog a hackerek számára, amivel a sötét weben a legtöbbet lehet keresni – írja a Computerworld.

Ez azért tűnik logikusnak, mert rengeteg helyen adjuk meg a kártyaszámunkat, és ezzel túl sok támadási pontot teremtünk, azaz a kártyaadatokat szerezhetik meg viszonylag legkönnyebben a tolvajok.

A Gmail-fiók azonban sok esetben sokkal nagyobb bevételt hozhat a hackereknek. „Csak 2020-ban olyan nagy vállalatok és szervezetek, mint a NASA, a McDonald's, a Visa, a MasterCard, a Microsoft, a T-Mobile, a Lockheed Martin, a Google, sőt még a FireEye és a SolarWinds kiberbiztonsági cégek is súlyos adatbetörések áldozatai lettek” – figyelmeztet a Privacy Affairs.

Az ellopott adatokat az internet olyan sötét zugaiban értékesítik, amelyekhez a hétköznapi felhasználóknak nincs hozzáférésük. És azok, akik még mindig nem tartják be az adatvédelemmel és a számtalan digitális fiókjuk védelmével kapcsolatos legjobb gyakorlatokat, talán megijednek, ha látják, hogy egy vállalkozó kedvű hacker milyen összegekre tehet szert ezekből a fiókokból.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS