A COVID-19 ellenére 8 százalékkal bővült idén a BDO Global bevétele

2020. 11. 27., 14:30

A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele a 2020. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során elérte a 10,3 milliárd USA dollárt, ami 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi 9,6 milliárd dollárral szemben. A növekedést elsősorban organikus úton, az előző években meghozott stratégiai döntések eredményeire alapozva érte el a céghálózat.

A BDO az elmúlt években aktív nemzetközi terjeszkedést folytatott, melynek nyomán jelenleg a világ 167 államában, 1658 irodán keresztül működteti hálózatát. A járványhelyzet fokozott kihívást támasztott valamennyi régióban, ennek ellenére a BDO globális szinten az elmúlt évben 3,3 százalékos létszámbővülést tudott végrehajtani, melynek nyomán immár több mint 91 000 alkalmazottat foglalkoztat.

A BDO Global árbevétele a most lezárt pénzügyi évben a legnagyobb mértékben, 7,7 százalékkal az amerikai kontinensen nőtt, míg az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régióban 6,2 százalékos, az ázsiai-csendes óceáni régióban 4,1 százalékos volt a növekedés.

A céghálózat messze legnagyobb bevételét továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység adja, innen származik az árbevétel 42 százaléka. Az adótanácsadás a díjak 21,6 százalékát biztosítja. Ez utóbbi tevékenységgel szinte egy szinten, 21,1 százalékon áll a további tanácsadói tevékenységek hozzájárulása a csoportszintű árbevételhez, míg az üzleti és kiszervezett szolgáltatások részaránya 15,3 százalék volt.

„A nemzetközi számok azt igazolják, hogy a BDO szakértői szolgáltatásai iránt a járványhelyzet extrém kihívásai közepette is aktív ügyféligény mutatkozott, amivel tovább szilárdította vezető pozícióját a közepes tanácsadó cégek piacán– jelentette ki Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezető partnere.

. – Hazai szinten is kedvező fejleményeket tapasztalunk: noha HR szolgáltatásainkat leállítottuk, és az ismert körülmények miatt a hotelipari tanácsadásunk is jelentősen visszaesett, számos üzletágunk (könyvvizsgálat, adótanácsadás, jog és IT) 10 százalék feletti növekedést fog elérni, jövőre pedig (a 2019-es évhez hasonlóan) ismét kétszámjegyű növekedésre számíthatunk.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS