A COVID-19 ellenére 8 százalékkal bővült idén a BDO Global bevétele

2020. 11. 27., 14:30

A világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele a 2020. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során elérte a 10,3 milliárd USA dollárt, ami 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi 9,6 milliárd dollárral szemben. A növekedést elsősorban organikus úton, az előző években meghozott stratégiai döntések eredményeire alapozva érte el a céghálózat.

A BDO az elmúlt években aktív nemzetközi terjeszkedést folytatott, melynek nyomán jelenleg a világ 167 államában, 1658 irodán keresztül működteti hálózatát. A járványhelyzet fokozott kihívást támasztott valamennyi régióban, ennek ellenére a BDO globális szinten az elmúlt évben 3,3 százalékos létszámbővülést tudott végrehajtani, melynek nyomán immár több mint 91 000 alkalmazottat foglalkoztat.

A BDO Global árbevétele a most lezárt pénzügyi évben a legnagyobb mértékben, 7,7 százalékkal az amerikai kontinensen nőtt, míg az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régióban 6,2 százalékos, az ázsiai-csendes óceáni régióban 4,1 százalékos volt a növekedés.

A céghálózat messze legnagyobb bevételét továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység adja, innen származik az árbevétel 42 százaléka. Az adótanácsadás a díjak 21,6 százalékát biztosítja. Ez utóbbi tevékenységgel szinte egy szinten, 21,1 százalékon áll a további tanácsadói tevékenységek hozzájárulása a csoportszintű árbevételhez, míg az üzleti és kiszervezett szolgáltatások részaránya 15,3 százalék volt.

„A nemzetközi számok azt igazolják, hogy a BDO szakértői szolgáltatásai iránt a járványhelyzet extrém kihívásai közepette is aktív ügyféligény mutatkozott, amivel tovább szilárdította vezető pozícióját a közepes tanácsadó cégek piacán– jelentette ki Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország ügyvezető partnere.

. – Hazai szinten is kedvező fejleményeket tapasztalunk: noha HR szolgáltatásainkat leállítottuk, és az ismert körülmények miatt a hotelipari tanácsadásunk is jelentősen visszaesett, számos üzletágunk (könyvvizsgálat, adótanácsadás, jog és IT) 10 százalék feletti növekedést fog elérni, jövőre pedig (a 2019-es évhez hasonlóan) ismét kétszámjegyű növekedésre számíthatunk.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS