A Bonduelle is segítette az Élelmiszerbank programját

2020. 01. 22., 11:30

Az év vége, az ünnepek mindenki számára kiemelt időszak. A gyermekek különösen várják az ünnepeket. Sok olyan gyermek él az országban, aki számára nem hozott volna ajándékot a karácsony, ha nem fognánk össze, nem segítenénk nekik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben is különleges pályázattal készült az ünnepi időszakra. Közel 13.000 rászoruló gyermek kapott javarészt édességeket tartalmazó adománycsomagot a program keretében, melyet a Bonduelle Central Europe Kft. támogatott.

Az Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszeradományok célba juttatásakor kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre. Az Ünnepi Pályázat célja az volt, hogy a nélkülöző gyermekek számára felejthetetlenné tegye a karácsonyt.

Az Egyesület már második éve működteti azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban – gyermeknap, nyári táborok, karácsony – különleges finomságokat juttat el nélkülöző gyermekekhez, akiknek sokszor ezek az alkalmak, az ajándék hiánya miatt, nem jelentenének ünnepet. 

2019 decemberében a Bonduelle Central Europe Kft. támogatásával az Élelmiszerbank programjában 12.821 rászoruló gyermek juthatott hozzá főként édességekből összeállított adománycsomaghoz, melyek így ajándékként kerülhettek a fa alá. A csomagok összértéke megközelítette a 33 millió forintot. A csomagok még ünnepek előtt eljutottak a gyermekekhez. 

„A gyermekek és nélkülözők támogatása a Bonduelle kiemelt missziója. Az egyoldalú táplálkozás miatt sokan nem jutnak hozzá a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerekhez, s ennek köszönhetően többen szenvednek különböző hiánybetegségekben. Karácsony alkalmából a finom édességek mellé egészséges, rostban és vitaminokban gazdag zöldségeket is belecsempésztünk az adománycsomagokba, hogy szebbé varázsoljuk az ünnepeket” – mondta Szirbek András, a Bonduelle marketing igazgatója

Az Élelmiszerbank Egyesület és Bonduelle Central Europe Kft. több éves együttműködés keretében segíti a nélkülözőket. A Bonduelle 2019-ben 200 tonna zöldségkonzervet juttatott el a nélkülözőknek az Élelmiszerbank segítségével.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS