A BGE bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés legújabb programjába

2023. 01. 30., 19:22

A Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, legújabb programjába.

Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), Magyarország első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyeteme, Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME (Principles for Responsible Management Education) legújabb programjába, egyben elnyerte a PRME Champion címet. A program részeként a BGE a világ 47 üzleti egyetemével közösen a felelős üzleti oktatás fejlesztését célzó projekteken dolgozik majd a jövőben.

A BGE felelős egyetemként törekszik a fenntartható működésre, elősegíti a társadalmi mobilitást, a hallgatók esélyegyenlőségét, valamint támogatja az aktív közösségi életet és az egészséges életmódot. Az egyetem 2017-ben csatlakozott a PRME (Principles for Responsible Management Education) hálózatához.

A PRME az ENSZ által támogatott kezdeményezés, amelyet 2007-ben alapítottak a fenntarthatóság előmozdításának platformjaként, hogy a mai üzleti hallgatók számára elősegítsék a fenntarthatóság megértését, és hogy felvértezzék őket a jövőbeni változásokhoz szükséges képességekkel.

Idén a BGE-t – számos jelentkező közül, Magyarországról egyedüli felsőoktatási intézményként – 47 üzleti egyetemmel együtt PRME Championná választotta a UN PRME Titkársága. A PRME Championok – a fenntarthatóság iránt elkötelezett üzleti egyetemek szerte a világon – célja, hogy az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival összhangban vezető szerepet töltsenek be a menedzsment oktatás fejlesztésében.

„A BGE-n hiszünk abban, hogy a felelős és fenntartható jövő mindenki közös ügye. Közösségünkkel tudatosan dolgozunk azon, hogy hozzájáruljunk egy fenntartható jövőhöz. Többek között azzal is, hogy minden hallgatónk elvégzi a Felelős és fenntartható vállalat kurzust tanulmányai során. A PRME Champion cím elnyerése, illetve a programban való részvétel az elmúlt évek sikeres munkájának elismerése, megtiszteltetés és felelősség is egyben” – mondta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora (a fotón).

(Heidrich Balázs is válaszolt korábban az Üzletem 12 kérdésére. A sorozat 385. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A PRME zászlóshajójának számító PRME Champion Program keretében az egyetemek együtt dolgoznak majd az üzleti oktatás kulcsfontosságú területeinek – tantervek, kutatás, oktatási keretrendszerek, fenntarthatóságon alapuló partnerségek és tudáscsere – továbbfejlesztésén. A program teret biztosít az oktatóknak, a hallgatóknak és az iparági szereplőknek is az együttműködésen és fenntarthatósági célok elérésén alapuló oktatási módszerek kidolgozására és megosztására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.