A BGE bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés legújabb programjába

2023. 01. 30., 19:22

A Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, legújabb programjába.

Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), Magyarország első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyeteme, Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME (Principles for Responsible Management Education) legújabb programjába, egyben elnyerte a PRME Champion címet. A program részeként a BGE a világ 47 üzleti egyetemével közösen a felelős üzleti oktatás fejlesztését célzó projekteken dolgozik majd a jövőben.

A BGE felelős egyetemként törekszik a fenntartható működésre, elősegíti a társadalmi mobilitást, a hallgatók esélyegyenlőségét, valamint támogatja az aktív közösségi életet és az egészséges életmódot. Az egyetem 2017-ben csatlakozott a PRME (Principles for Responsible Management Education) hálózatához.

A PRME az ENSZ által támogatott kezdeményezés, amelyet 2007-ben alapítottak a fenntarthatóság előmozdításának platformjaként, hogy a mai üzleti hallgatók számára elősegítsék a fenntarthatóság megértését, és hogy felvértezzék őket a jövőbeni változásokhoz szükséges képességekkel.

Idén a BGE-t – számos jelentkező közül, Magyarországról egyedüli felsőoktatási intézményként – 47 üzleti egyetemmel együtt PRME Championná választotta a UN PRME Titkársága. A PRME Championok – a fenntarthatóság iránt elkötelezett üzleti egyetemek szerte a világon – célja, hogy az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival összhangban vezető szerepet töltsenek be a menedzsment oktatás fejlesztésében.

„A BGE-n hiszünk abban, hogy a felelős és fenntartható jövő mindenki közös ügye. Közösségünkkel tudatosan dolgozunk azon, hogy hozzájáruljunk egy fenntartható jövőhöz. Többek között azzal is, hogy minden hallgatónk elvégzi a Felelős és fenntartható vállalat kurzust tanulmányai során. A PRME Champion cím elnyerése, illetve a programban való részvétel az elmúlt évek sikeres munkájának elismerése, megtiszteltetés és felelősség is egyben” – mondta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora (a fotón).

(Heidrich Balázs is válaszolt korábban az Üzletem 12 kérdésére. A sorozat 385. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A PRME zászlóshajójának számító PRME Champion Program keretében az egyetemek együtt dolgoznak majd az üzleti oktatás kulcsfontosságú területeinek – tantervek, kutatás, oktatási keretrendszerek, fenntarthatóságon alapuló partnerségek és tudáscsere – továbbfejlesztésén. A program teret biztosít az oktatóknak, a hallgatóknak és az iparági szereplőknek is az együttműködésen és fenntarthatósági célok elérésén alapuló oktatási módszerek kidolgozására és megosztására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.
2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS