7 millió kilométert kerékpároztak a MOL Bubival 2023-ban

2024. 02. 07., 21:10

Több mint 3,4 millió alkalommal használták a MOL Bubit 2023-ban a Budapesten biciklizők, mely során közel 7 millió kilométernyi utat tettek meg – derült ki a BKK tavalyi évre vonatkozó összegzéséből. Tavaly is több tízezer új felhasználó csatlakozott a rendszerhez.

A MOL Bubit használók még az év utolsó hónapjaiban is előszeretettel ültek kerékpárra: tavaly novemberben az átlagos napi utazásszám a 7 ezret is túllépte, decemberben is több napon keresztül 5 és 6 ezer feletti volt a napi csúcs, ráadásul még a leghidegebb napokban is napi több mint 2 ezerszer bérelték ki a zöld bicikliket – olvasható a BKK honlapján.

Tavaly egy átlagos felhasználó – hónaptól függően – 8-11 alkalommal bubizott havonta, jellemzően 10-15 percet töltött tekeréssel, az átlagos utazás hossza 2 kilométer volt. A szolgáltatást a felhasználók 80-85 százaléka bérlettel használják.

Tavaly összesen több mint 3,4 millió MOL Bubi-bérlés történt, mely alatt közel 7 millió kilométernyi utat tettek meg a felhasználók.

A BKK tavaly összesen 400 új bringát helyezett üzembe, 23 MOL Bubi-állomást adott át, 2024 márciusától pedig további 6 helyszínnel bővíti a kerékpárfelvevő helyszínek listáját, így hamarosan 207 állomáson lesznek elérhetők a Bubik.

Munkába és szórakozni is MOL Bubival járnak

A BKK egy korábbi felmérése szerint a többség munkába járásra használja a zöld kerékpárokat, emellett sokan intézik ügyeiket, kisebb vásárlásaikat is MOL Bubival, de kikapcsolódáshoz és a szórakozóhelyekre való eljutáshoz is sokaknak jelent alternatívát a bérelhető bicikli.

A tavaszi és nyári hónapokban a Margitsziget és környéke kiemelkedően népszerű a Bubit használók körében: 2023-ban a Jászai Mari tér és a Margitsziget volt a két legforgalmasabb MOL Bubi-állomás.

A TOP 10 legforgalmasabb állomás forgalmi (felvétel/leadás) adatokkal együtt 2023-ban:

• Jászai Mari tér – 115 687

• Margitsziget – 108 378

• Corvin sétány – 98 793

• Blaha Lujza tér M – 91 069

• Kálvin tér – 86 232

• Fővám tér – 85 873

• Oktogon – 80 852

• Szent Gellért tér – 76 566

• Batthyány tér – 75 091

• Rákóczi tér – 74 560

(Fotó: MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS