386 millió forintnyi uniós támogatással fejlesztett a nyíregyházi Color Pack

2023. 11. 27., 20:10

Korszerűsítette és fejlesztette gyártási tevékenységét a nyomdaipari szolgáltatásokkal foglalkozó nyíregyházi Color Pack Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt., a beruházásra uniós forrásból csaknem 386 millió forintot fordítottak.

A projektben gyártási tevékenységük bővítését és korszerűsítését valósították meg, növelték az automatizációt és az energiahatékonyságot.

A megvásárolt, jelenleg a technológiai sor végén üzemelő új ragasztó- , vágó- és stancológépek képesek egymással kommunikálni és integrált rendszert alkotni. Ezzel a technológiával az előzetes számítások alapján ötven százalékkal nagyobb árbevételt érhet el a cég.

A beruházást a Széchenyi Terv Plusz programban elnyert, csaknem 386 millió forint összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatásból valósította meg a cég.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2022-ben a 73 dolgozót foglalkoztató társaság 3 milliárd 327 millió forint, míg 2021-ben 2 milliárd 98 millió forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredménye a két évvel ezelőtti 22,4 millió forintról 364,4 millió forintra nőtt tavaly. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS