300 millió forinttal emelték a tao-keretet

2023. 05. 20., 17:58

A péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (tao)-keret.

Az összegből a hat látvány csapatsportág mellett újra részesülhet a MOB is, így idén lehívhatja a sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges 167 millió forintot, jövőre pedig, a párizsi olimpiára való felkészüléshez 300 millió forint állami támogatásban részesül.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati éves rendes közgyűlésénbeszédében hangsúlyozta, hogy az államtikárság az elmúlt egy évben jól együtt tudott működni a Magyar Olimpiai Bizottsággal. A közösen elért eredmények között említette többek között, hogy a 16 kiemelt sportág támogatási rendszerét átalakították, és januártól már 45 sportágat szólítottak meg. Átalakították a Kiemelt Edzői Programot, és elindították a Nevelőedzői Programot is, valamint megreformálták a Gerevich Ösztöndíj Programot, és céljuk a magyar sportdiplomácia erősítése is.

Gyulay Zsolt, a MOB első embere az elnöki beszámolóban kiemelte, hogy a következő másfél évben hat multisport rendezvényen vesznek részt a magyar sportolók. Gratulált az úszóknak, akik már kilenc olimpiai szintes időeredményt értek el, és hozzátette, hogy nagy létszámú csapattal szeretnének részt venni a párizsi játékokon. Bejelentette még, hogy a MOB az év végén a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyik önálló épületébe költözik. Beszámolt arról is, hogy idén Csanádi Árpád-évet tartanak a 100 éve született kiváló sportvezető emlékére, valamint hogy megújult a bizottság honlapja, a kivezetett Magyarock márkáról a Team Hungaryre váltottak, a NOB-tagságra pedig Fürjes Balázst javasolják.

A felügyelő bizottság elnökének, Dávid Imrének a beszámolója szerint szabálytalanságot követett el a MOB korábbi vezetése a Magyarock márka bevezetése során. Amint elhangzott, Vékássy Bálint korábbi főtitkár az elnökség előzetes jóváhagyása nélkül döntött a kérdésben, pedig az alapszabály szerint 50 milliónál nagyobb költségvállalás esetében ehhez a testület jóváhagyása kellett volna. A jelenlegi MOB-vezetés áprilistól kivezette a Magyarock márkát, amelyre az előző menedzsment 267 millió forintot költött, és visszatért a Team Hungary brandhez. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS