2024. május 7. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 05. 07., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

1,5 milliárd forintot mozgósít a kormány „kkv-mentorálásra”

Várhatóan május közepén jelenik meg a „Személyes vállalkozói mentorálás biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című (GINOP Plusz-1.1.3-24) felhívás.

LIFE Program: Megjelentek a 2024. évi pályázati felhívások

Az Európai Bizottság Éghajlat-politikai, Környezetvédelmi és Infrastrukturális Végrehajtó Ügynöksége 2024. április 18-án megjelentette a LIFE Program 2024. évi pályázati felhívásait – hívja fel a figyelmet a PwC Magyarország.

Mit jelent a jogszavatosság?

A tulajdonjogot átruházó személynem csupán azért felelős, hogy a dolog rendeltetésszerű használatra alkalmas és rejtett hibáktól mentes legyen, felelősség terheli azért is, hogy a dolog megszerzésének jogi akadálya és korlátja se legyen.

Közeledik az szja-bevallási határidő, néhány kattintáson akár 280 ezer forintos visszatérítés is múlhat

Bár az szja-bevalláshoz tartozó nyilatkozat kevesebb mint egy perc alatt kitölthető, ezt elmulasztva évente mégis több milliárd forint adó-visszatérítéstől esnek el a nyugdíj-, illetve egészségpénztári tagsággal rendelkező magánszemélyek.

MNB: nyaralás alatt is legyünk óvatosak a pénzügyeinkkel!

Nyaralásunkat pénzügyi szempontból is körültekintően tervezzük meg, többek között a kibercsalások minél hatékonyabb elkerülése érdekében – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

Milyen tényezők határozzák meg a projektek sikerét? Indul a Projektmenedzsment Körkép 2024 kutatás

Május 31-ig lehet kitölteni a Projektmenedzsment Körkép 2024 kutatás kérdőívét.

Jobsgarden: elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

Egy kutatás szerint a cégek 62 százaléka tervezi, hogy foglalkozni fog a mesterséges intelligenciával a közeljövőben.

A Nissan az elsők között oldotta meg, így ad új életet az elhasznált akkumulátoroknak

Az autógyártó egy partneri megállapodás keretében oldotta meg, hogy a kedvelt személygépkocsijában lévő akkumulátor újrahasznosításával vadonatúj cellákat állítson elő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS