2023. július 12. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 07. 12., 08:21

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Augusztus 1-jén lép hatályba az állami építési beruházásokat szabályzó új törvény

Augusztus 1-jén lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely a jövőben az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik.

Strandbüfé-ellenőrzések: a higiénia területén voltak hiányosságok

A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első két hetében zajlott a strandbüfé-ellenőrzések során országosan 241 létesítményt vizsgáltak meg a szakemberek: nagy részük a jogszabályoknak megfelelően üzemel, az ellenőrök ugyanakkor hiányosságokat is találtak, jellemzően a higiénia területén.

Miért hasznos egy cégnek a visszaélés-bejelentési rendszer?

A cégeknél előforduló visszaélések fele bejelentések alapján derül ki, amelyeknek a fele rendszerint a munkavállalóktól érkezik.

Hogyan lehetséges a termőföld elbirtoklása?

Ingatlanok tulajdonjogát elbirtoklás útján is meg lehet szerezni. Ez alól nem kivétel a termőföldnek minősülő ingatlan sem. Azonban a termőföld sajátos jogi helyzetére tekintettel érdemes tisztában lenni a termőföld elbirtoklásának speciális szabályaival is. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

A munkavállaló a strandon is munkavállaló

Mire érdemes odafigyelni szabadság alatt munkavállalóként? .A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely Gábor ügyvéd foglalta össze.

Bankmonitor.hu: megpecsételődött a Bónusz Magyar Állampapír sorsa

Végleg eldőlt a kamatverseny az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír és vetélytársa, a Bónusz Magyar Állampapír között, írják a Bankmonitor.hu szakértői.

Már az inflációval is kezdik felvenni a versenyt a nyugdíjpénztárak

A magánnyugdíjpénztárak többsége két számjegyű hozammal zárta az idei első félévet, az önkéntesek több mint harmadánál is 10 százalék fölötti árfolyam-emelkedés volt június végéig.

Szaúd-Arábia 750 ezer napelemet telepített új üdülőövezetek ellátására

Egy egész luxus turistaparadicsomot tesznek fenntarthatóvá azzal, hogy a világ legnagyobb kapacitású akkumulátorára kötik. Az épülő övezet energiaellátása várhatóan egy gramm szén-dioxidot sem fog kibocsátani.

BGE: hogyan vészelték át a pandémiát a turisztikai cégek?

A vállalatvezetés erejét és kiemelkedő szerepét tartják a leginkább meghatározó tényezőnek a magyarországi turisztikai és vendéglátó vállalkozások a Covid-19 világjárvány okozta válság leküzdésében – derül ki a BGE legfrissebb felméréséből.

K&H: így áll Magyarország a régiós villanyautó-derbiben

Lendületes növekedésben van az európai villanyautó-piac, a közép-európai régióban pedig Magyarország jó eredményeket ért el.

A folyamatos tesztelés kizárólag automatizálással érhető el

A legtöbb szervezet még mindig a manuális tesztelésre támaszkodik, a folyamatos fejlesztés azonban folyamatos tesztelést igényel, ez pedig kizárólag automatizálással érhető el, olvasható a Deloitte elemzésében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS