2022. szeptember 6. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 09. 06., 08:11

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Közel 30 százalékkal nőtt a benzinkutak forgalma júliusban

2022. júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 3,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Kiskereskedelem: uniós élmezőnyben a júliusi magyar adat

A júniusi 2,4 százalék után 2022 júliusában 0,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól a kiskereskedelmi forgalom volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Volt katásoknak is segítene a NAV

Ezekben a napokban az egyéni vállalkozást választó volt katások tömegei kapnak értesítést a NAV-tól. Az adóhatóság a Mentor Program szolgáltatásaira hívja fel a figyelmet.

Rendezvényszervezés adózási szempontból: a legfontosabb tudnivalók

A NAV szakértőinek összefoglalója.

Több mint 26 ezer fiatal dolgozott a Nyári diákmunka programban

A végleges adatok szerint 4567 munkaadó kapott összesen több mint 2,9 milliárd forintot 26 503 fiatal átmeneti felvételéhez.

Érezhetően csökken a benzin és a gázolaj ára szerdán a magyar kutakon

A benzin és a gázolaj ára is jelentősen mérséklődik szeptember 7-én a magyar kutakon.

Ennyire kevés használt autót még nem hoztak be idén

2022-ben augusztusban fordult először, hogy 10 ezer alá került a behozott használt személyautók havi mennyisége.

Áfacsökkentést sürgetnek a magyar kertészek

Idén 50 százalékkal drágultak a termeléshez szükséges feltételek a magyarországi kertészetekben, és várhatóan 15-20 százalékos munkabér-emelkedést is ki kell gazdálkodni.

Eger, Gyula és Hévíz tarolhat a novemberi hosszú hétvégén

42 százalékkal több belföldi üdülésre szóló foglalást regisztráltak az idei őszre, mint tavaly ilyenkor. A november 1-jei hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai Eger, Gyula és Hévíz – derült ki a Szallas.hu szállásfoglaló oldal legfrissebb elemzéséből.

Az egész nyarat vitte a horvát tengerpart

A magyar turisták közül a legtöbben augusztusban és egész nyáron is Horvátországot választották külföldi nyaralásuk helyszínéül.

Védelmi célú mesterséges intelligenciát fejleszt a SZTAKI

Védelmi célú, öntanuló mesterséges intelligenciát kutató nemzetközi projektben vesz részt az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet.

400 külföldi befektetést elemzett és 40 000 áruexport-kérelmet vizsgált felül az Európai Bizottság

A külföldi befektetések átvilágítása és az exportellenőrzés döntő szerepet játszik az európai biztonság és közrend megőrzésében – hangsúlyozzák az Európai Bizottság által elfogadott jelentések.

Uniós verseny fiatal fordítóknak: már jelentkezhetnek az iskolák

A középiskolák valamennyi uniós országból jelentkezhetnek a Juvenes Translatoresre, az Európai Bizottság éves fordítási versenyére.

A Szápári Ökofarm lett Magyarország legszebb birtoka 2022-ben

A Szápári Ökofarm lett idén a fődíjas a Magyarország Legszebb Birtoka versenyben.

30 éves a Vylyan Pincészet

A birtok megálmodója, Debreczeni Pál nem kisebb vízióval fogott hozzá a pincészet felépítéséhez, mint hogy a Vylyan név felkerüljön a világ bortérképére.

Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai

Bár a metaverzum még sci-finek tűnhet, vannak városok, amelyek már most a metaverzumban való térnyerésre törekednek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS