2021. január 11. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 01. 11., 09:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kiket és hol keresnek fel a NAV revizorai a 2. héten? – Itt a friss lista

  • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 11-én kezdődő héten.

A katásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket

  • 2021. január 1-je óta a kisadózó vállalkozásoknak tájékoztatniuk kell kifizetőjüket kataalanyiságukról – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Melyek a másodállás szabályai? Mit lehet és mit nem?

  • Szabadon vállalható másodállás? Megtilthatja a munkáltató, hogy a dolgozó máshol is munkát vállaljon? Szabadon vállalkozhat a munkavállaló? Mire kell odafigyelni egy másodállás esetén? A kérdésekre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.

Így spórolhatunk a rezsin home office-ban

  • Akik a járványhelyzet miatt home office-ban dolgoznak, a legtöbb esetben azt tapasztalhatták, hogy az otthoni munkavégzés kétségtelen előnyei mellett akad némi hátulütő is. Például megnőtt a háztartás rezsiköltsége.

Rekord számú pályázóra lehet szavazni Az Év Irodája versenyben

  • Elindult a tizenegyedik Az Év Irodája verseny közönségszavazása, a kedvencekre regisztrációt követően február 7-ig lehet voksolni.

Elárverezik az ötcsillagos szálloda 200 berendezési tárgyát

  • Jelentős felújítással kezdi az évet az ötcsillagos tokaj-hegyaljai hotel. Január 14-ig lehet licitálni az egyedi berendezési tárgyakra.

Megérkezett az első tram-train Magyarországra

  • Megérkezett Magyarországra az első tram-train, a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasút-villamos prototípusa szombat hajnalban – közölte honlapján a MÁV.

Folytatják a Budapest-Belgrád vasútvonal építését

  • Szerbia számára különösen nagy előrelépésnek ígérkezik a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítása. 2021 végére befejeződhet az újvidéki szakasz építése.

Nagyot ugrott a munkanélküliek száma 2019-hez képest Romániában

  • 2020 novemberében 462 ezer, míg 2019 novemberében 361 ezer munkanélkülit regisztráltak Romániában, elsősorban a koronavírus-járvány következményeként.

Nem akarnak beleharapni a savanyú almába Szerbiában

  • A 21. század kezdete óta tart a szerbiai közvállalatok reformja, de egyhamar nem fejeződik be – nyilatkozta Ljubodrag Savić, a Belgrádi Egyetem Közgazdasági Karának tanára.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS