2020. március 18. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 03. 18., 09:05

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Ágazati szintű munkacsoportokat állít fel az MKIK

  • A grémium elismert, hazai- és nemzetközi tapasztalattal rendelkező közgazdász professzorokból és jelentős üzleti gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakértőkből áll össze.

MKIK: már 15 ezernél több cég válaszolt a vírussal kapcsolatos felmérésre

  • Már 15 ezernél is több cég válaszolt a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásait kutató felmérésre – mondta Parragh László, a felmérést készítő Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Gégöl Gazsó: Minden feladatnál először a miértet válaszolom meg

  • Nyitott, érdeklődő vagyok a szakmámtól és a pillanatnyi munkámtól teljesen eltérő területek felé is – mondta az Üzletemnek Gégöl Gazsó. A Danubius Hotels HR Operations Directora szerint ez a kapcsolatépítésben is kinyitja az ajtót.

Hogyan lehet megmenteni a lakáshiteleket? – Európai példák, magyarországi lehetőségek

  • A munkahelyek elvesztése vagy a csökkenő jövedelmek miatt a koronavírus okozta válság érinteni fogja a lakáshitellel rendelkezők havi törlesztési képességét. A Bankmonitor.hu azt mutatja be, hogy milyen gyakorlat körvonalazódik Európában, és mi a magyar lakáshitel felvevők számára javasolható racionális magatartás.

OKSZ: az országosan egységes rend szerinti védekezés a leghatékonyabb

  • Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai az elmúlt napokban számos megkeresést kaptak önkormányzatoktól, helyi intézkedéseikről.

Összefogott a Magyar Vöröskereszt és a Telenor

  • A Telenor és a Magyar Vöröskereszt a koronavírus járvány miatt lakossági tájékoztató kampányt indított.

Koronavírus – Kapacitáshiány és drágulás várható a műtrágyapiacon

  • Őszre nem lesz elég műtrágya, az elérhető készlet pedig jelentősen megdrágul – véli Dávid Tamás, a Keleti Agrár Kft. ügyvezetője.

Érdemes átgondolni az internethasználati szokásokat, különösen csúcsidőben

  • Ahhoz, hogy az internethálózatot továbbra is jó minőségben érjék el a felhasználók, érdemes átgondolni a nethasználati szokásokat, különösen csúcsidőben – tanácsolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a koronavírus-járvány idején.

Szlovákia máris befektetők után nézhet

  • Szlovákia jelentős mértékben veszített vonzerejéből a befektetők körében. Az új kormány nem teheti meg, hogy lefaragja a számukra nyújtott állami támogatásokat.

Így segíti a román kormány a kisvállalkozókat ezekben a hónapokban

  • „Nem hagyjuk cserben ezekben a pillanatokban a gazdaságot” – szögezte le Florin Cîţu román pénzügyminiszter. Bejelentette, a kormány a vállalkozások megsegítését célzó intézkedéscsomagot fogad el.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS