2020. május 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 05. 14., 09:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Rászorulók ingyenes támogatási lehetősége

  • Az ITM által szervezett Felsővezetői értekezleten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kezdeményezte, hogy a Stabilitási törvény alkalmazásával váljon lehetővé, hogy a cégek adó- és járulékmentes juttatásban részesíthessenek – a koronavírus krízis miatt – szociálisan rászorult személyeket. A szövetség javaslatát a Pénzügyminisztérium elfogadta.

Szijjártó: megduplázza a kormány a beruházás-támogató program keretösszegét

  • Megduplázza a kormány annak az eddig 50 milliárd forintos támogatási programnak a keretösszegét, amelyet olyan magyarországi vállalatoknak indított, amelyek idén beruházásokat hajtanak végre, és ezáltal megőrzik a munkahelyeket.

Varga Mihály: több mint 300 milliárd forintnyi beruházást terveznek a magyar vállalatok

  • A következő három évben 315 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Magyarországon a nagyvállalati beruházási támogatás keretében.

Péntekig célszerű igényelni az agrárbiztosítási díjtámogatást

  • Idén elérheti a 12 milliárd forintot is a támogatott agrárbiztosítások díjállománya.

Jobban szeretik a fiatalok a magyar online boltokat

  • Ma már szinte minden fiatal vásárolt online, a rendszeresen így vásárló fiatalok aránya pedig 26 százalékról 37 százalékra nőtt – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A 19-29 éves fiatalok a magyar webboltokat kedvelik jobban.

Ingyenes hirdetési lehetőséggel segít a FATOSZ

  • A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége egyéves térítésmentes megjelenést kínál fel honlapján az összes falusi szálláshelynek.

Kilőtt az országos ingatlanhálózat létszáma a járvány alatt

  • A koronavírus-járvány kirobbanása óta 120 fővel növelte csapatát egy magyar tulajdonú, országos hálózatú ingatlaniroda. A Városi Ingatlaniroda közel 300 fős létszámmal az itthoni ingatlanközvetítői hálózatok élmezőnyébe került.

EBRD: idén visszaesés, jövőre lendületes kilábalás várható az európai feltörekvő gazdaságokban

  • Az új koronavírus okozta járvány negatív növekedési hatásait a feltörekvő európai gazdaságok sem tudják kivédeni, jövőre azonban a térségben már lendületes kilábalás várható az idei recesszióból – olvasható az EBRD szerdán regionális előrejelzésében.

A koronavírus és a szárazság is sújtja a romániai gazdákat

  • Kedvezményes kamattal juthatnak hitelhez azok a gazdák, akiknek tevékenységét hátráltatta a koronavírus-járvány – jelentette be Adrian Oros román mezőgazdasági miniszter.

„A Maldív-szigeteket lefújták, Görögországot talán nem halasztják el”

  • Június 8-ig vagy június 15-ig a csehek számára újra megnyílhatna a szlovák és az osztrák államhatár – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök a Blesk hírportálnak adott interjúban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS