2020. május 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 05. 14., 09:00

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Rászorulók ingyenes támogatási lehetősége

  • Az ITM által szervezett Felsővezetői értekezleten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kezdeményezte, hogy a Stabilitási törvény alkalmazásával váljon lehetővé, hogy a cégek adó- és járulékmentes juttatásban részesíthessenek – a koronavírus krízis miatt – szociálisan rászorult személyeket. A szövetség javaslatát a Pénzügyminisztérium elfogadta.

Szijjártó: megduplázza a kormány a beruházás-támogató program keretösszegét

  • Megduplázza a kormány annak az eddig 50 milliárd forintos támogatási programnak a keretösszegét, amelyet olyan magyarországi vállalatoknak indított, amelyek idén beruházásokat hajtanak végre, és ezáltal megőrzik a munkahelyeket.

Varga Mihály: több mint 300 milliárd forintnyi beruházást terveznek a magyar vállalatok

  • A következő három évben 315 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg Magyarországon a nagyvállalati beruházási támogatás keretében.

Péntekig célszerű igényelni az agrárbiztosítási díjtámogatást

  • Idén elérheti a 12 milliárd forintot is a támogatott agrárbiztosítások díjállománya.

Jobban szeretik a fiatalok a magyar online boltokat

  • Ma már szinte minden fiatal vásárolt online, a rendszeresen így vásárló fiatalok aránya pedig 26 százalékról 37 százalékra nőtt – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A 19-29 éves fiatalok a magyar webboltokat kedvelik jobban.

Ingyenes hirdetési lehetőséggel segít a FATOSZ

  • A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége egyéves térítésmentes megjelenést kínál fel honlapján az összes falusi szálláshelynek.

Kilőtt az országos ingatlanhálózat létszáma a járvány alatt

  • A koronavírus-járvány kirobbanása óta 120 fővel növelte csapatát egy magyar tulajdonú, országos hálózatú ingatlaniroda. A Városi Ingatlaniroda közel 300 fős létszámmal az itthoni ingatlanközvetítői hálózatok élmezőnyébe került.

EBRD: idén visszaesés, jövőre lendületes kilábalás várható az európai feltörekvő gazdaságokban

  • Az új koronavírus okozta járvány negatív növekedési hatásait a feltörekvő európai gazdaságok sem tudják kivédeni, jövőre azonban a térségben már lendületes kilábalás várható az idei recesszióból – olvasható az EBRD szerdán regionális előrejelzésében.

A koronavírus és a szárazság is sújtja a romániai gazdákat

  • Kedvezményes kamattal juthatnak hitelhez azok a gazdák, akiknek tevékenységét hátráltatta a koronavírus-járvány – jelentette be Adrian Oros román mezőgazdasági miniszter.

„A Maldív-szigeteket lefújták, Görögországot talán nem halasztják el”

  • Június 8-ig vagy június 15-ig a csehek számára újra megnyílhatna a szlovák és az osztrák államhatár – jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök a Blesk hírportálnak adott interjúban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS