2020. június 16. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 06. 16., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Nahlik Anikó: Hiszek a beszélgetések és a mosoly erejében

 • Jelenleg egy piacon egyedülálló online konferencia megszervezésén dolgozom, a részletek hamarosan elérhetőek lesznek a virtuális térben – mondta az Üzletemnek Nahlik Anikó Client Manager, az Enloyd Hungary Senior Executive Search Partnere.

Hol és kiket keresnek fel június közepén a NAV revizorai? – Itt a friss lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 15-én kezdődő 25. héten.

Alig érezte meg az építőipar a járvány hatását áprilisban

 • A márciusi mínusz 3,4 százalék után 2020 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi, magas bázistól – jelentette a statisztikai hivatal.

Mire szolgál a szindikátusi szerződés?

 • Lehetnek azonban olyan megállapodások és kötelezettségvállalások, amelyeket a tagok nem kívánnak a nyilvánosság elé tárni. Ilyen esetben kerülhet sor az ún. szindikátusi szerződés megkötésére.

Milyen közösségimédia-platformot válasszunk vállalkozásunk számára?

 • Abban talán senki sem kételkedik, hogy manapság az internetes megjelenés szinte minden vállalkozás számára fontos jelentőséggel bír, még abban az esetben is, ha közvetlenül nem értékesít online. De mégis hol jelenjünk meg?

Az áprilisban behozott használt autók 22 százaléka öregebb volt 15 évesnél

 • Az utolsó korlátozásmentes hónaphoz, februárhoz képest áprilisra 17-ről 22 százalékra emelkedett a 15 évnél idősebb importált autók aránya. Mindez 8 hónappal, 11 és fél évre növelte a behozott autók átlagéletkorát.

Újraindul a Vízipari Pályázati Program

 • Megjelent a hazai vízipar külpiaci tevékenységét előmozdító pályázati program 2020. évi módosított felhívása.

Már ne maradj otthon – kampányol a Danubius Hotels

 • A Danubius Hotels az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével közösen mutatja be egy kisfilmben, hogy milyen intézkedésekkel garantálja a vendégek biztonságos kikapcsolódását.

Hat kategóriában díjazta pénzügyi partnereit az EXIM

 • Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. intézménypárosa idén is díjazta együttműködő pénzügyi partnereit, az elmúlt év közös sikerei és eredményei alapján – közölte hétfőn a pénzintézet.

Az egészségügy új korszaka: globális robbanás a távgyógyításban

 • Az elemzők korábban azt várták, hogy a globális e-egészségügyi piac 2022-re 308 milliárdosra nőhet, melyen belül a távorvoslást 37 milliárd eurós üzleti területként határozták meg. A koronavírus-járvány azonban a telemedicina és az online konzultációk terén forradalmi gyorsaságú változást idézett elő, így a prognosztizált 36 milliós távgyógyítási esetszám helyett idén 200 millió kapcsolattal számolnak.

Hihetetlen gazdasági eredményeket ért el Szerbia

 • Szerbia bizonyította, hogy megbízható, stabil, a beruházók számára vonzó ország – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

Így alakította a vásárlási szokásokat a járványhelyzet Szlovákiában

 • A koronavírus-járvány Szlovákiában is formálta a vásárlási szokásokat. Jóval többen részesítik előnyben a hazai élelmiszereket, és a járvány okozta gazdasági nehézségek miatt az árakra is jobban odafigyelnek.

Mikor lesz euró Romániában?

 • Románia nem közeledik, inkább távolodik az eurózónától – állítja egy egyetemi adjunktus az Európai Bizottság jelentésére reagálva.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS