2020. február 24. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 24., 09:15

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Gazsi Attila: Egyre több kisebb céghez is eljutunk költséghatékony megoldásainkkal

 • Paks-2 hatalmas projekt, ahol rengetegen fognak dolgozni. Ennyi munkavállaló rugalmas foglalkoztatása magával hozza a munkaerő-kölcsönző vállalkozások aktivitását is – mondta az Üzletemnek Gazsi Attila. A VOSZ elnökhelyettese, a Man at Work Kft. társtulajdonosa szerint az a minőségi szolgáltatás egyik alappilére, ha a megfelelő embert a megfelelő munkára közvetítik a cégeknek.

Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 9. heti lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 24-én kezdődő 9. héten.

Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe: a legfontosabb speciális szabályok

 • A külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepéről és kereskedelmi képviseleteiről önálló törvény rendelkezik. A Fióktelep törvény mellett a számviteli törvény ad iránymutatást a könyvvezetés, beszámolókészítés és a könyvvizsgálat főbb kérdéseiben. A legfontosabb tudnivalókat az RSM Hungary foglalta össze.

Cafeteria-visszaélések: közel 2000 cégnél ellenőriz a NAV

 • A NAV az elmúlt időszak ellenőrzései és az egyéb eljárásai során azt tapasztalta, hogy a béren felüli juttatásként adott utalványokkal visszaéltek.

Januárban is „Európa-bajnok” volt a magyar infláció

 • Ahogy 2019 decemberében, 2020 januárjában is Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben a fogyasztói árak az Európai Unióban.

Főként lakásvásárláshoz használják fel a babaváró kölcsönt

 • Elsősorban lakásvásárlásnál használják fel a családok a babaváró kölcsönt, ami a harmadik gyermek megszületése után teljesen támogatássá válik – mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán.

A növénytermesztésben várhatóan idén is a jég okozza majd a legtöbb kárt

 • Az egyik legnagyobb mezőgazdasági biztosító adatai szerint a legjellemzőbb kár 2019-ben a jégeső volt. A tapasztalatok alapján biztosításra idén is nagy szükség lesz.

75 éves a legidősebb ingatlanközvetítő

 • A Duna House 1000 értékesítő adatai alapján vizsgálta meg korosztály, végzettség és nem alapján, hogy mi jellemző az ingatlanközvetítői szakmára. A hölgyek még mindig előnyben vannak, de törnek föl a fiatal férfiak.

A legjobb magyar borászok tartanak kóstolót

 • Március 6-án nyolcadik alkalommal rendezik meg a Borkonferenciát Rókusfalvy Pál és Prónay Bence szervezésében Budapesten, a New York Palotában.

Nyakunkon a Pancake Day, az év egyik legfinomabb napja

 • A Pancake Day, azaz a Palacsinta Nap igazi vízválasztó ünnep, amely lezárja a farsangi időszakot és előkészíti a húsvétig tartó böjtöt. Idén a nap február 25-re esik.

Ennyit kérnek ma egy háromszobás lakásért Kolozsváron

 • Akár 20 százalékos drágulás is jöhet Romániában ingatlanpiaci szakemberek szerint. Az erdélyi városok ingatlanpiaca sem jelent kivételt.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS