2020. február 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 14., 08:40

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kanizsai Silka Ágnes: Szeretném felöltöztetni országunk top vezetőit, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat

 • A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim – mondta az Üzletemnek Kanizsai Silka Ágnes, a SILKA Fashion tulajdonosa.

Év végére elveszítette lendületét az építőipar

 • 2019 decemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Durván elszállt az infláció januárban

 • Az „Európa-bajnok” decemberi ütemnél is gyorsabban emelkedtek éves szinten a fogyasztói árak Magyarországon 2020 első hónapjában.

Havi 300 ezer forintnál nagyobb jövedelem már elég a boldogsághoz?

 • A magyarok többsége boldog, és a magány inkább tesz boldogtalanná, mint a pénz hiánya – derül ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából.

K&H: az optimista fiatalok 252 ezres nettóra számítanak

 • A fiatalok 68 százaléka érzi stabilnak a munkahelyét, 46 százalékuk pedig úgy látja, megbecsülik a munkáját – derült ki a K&H ifjúsági indexéből.

Mi védheti meg a családi vagyont?

 • A generációváltás minden vállalkozás számára kihívást jelent. Több faktor is veszélyezteti a hatékony működés biztosítását és fenntartását, ezek egyike a családi vállalkozások dinamikus működésének leállásához vezető vagyonfeldarabolódás. 2019 márciusától már két alternatív módszerrel is el lehet kerülni egy ilyen nemkívánatos eseményt.

9,3 milliárd forint jogdíjat osztott ki 2019-ben az Artisjus

 • Soha annyi jogdíjat nem fizetett ki az Artisjus, mint 2019-ben. A közös hazai jogkezelő 9,3 milliárd forint jogdíjat osztott fel a dalok, zeneművek alkotói, illetve jogutódjaik között. A jogdíjak több mint fele jutott magyar szerzőkhöz.

Egyre fontosabbak a digitális információk a mezőgazdaságban

 • Digitális Információszolgáltatás és Technológiafejlesztés címmel tartott konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara február 12-én, Gödöllőn, a Szent István Egyetemen.

„A jövő magyar, high-tech és zöld”

 • Az innovációs tárca a magyar gazdaság versenyképességi fordulatának megvalósításán dolgozik – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde Legek 2019 díjátadó gála, évértékelő és évindító eseményén.

DiningCity Országos Étterem Hét: hétfőn indul az előfoglalás

 • Március 6. és 15. között több mint 100 étterem részvételével ismét megrendezésre kerül az Országos Étterem Hét. Február 17-én kezdődik az online előfoglalás.

Megint belenézett az üveggömbbe az Európai Bizottság

 • Az Európai Bizottság február 13-án közzétett 2020. téli gazdasági előrejelzése szerint az európai gazdaság a stabil és mérsékelt növekedés pályáján marad. Az euróövezetet az euró 1999-es bevezetése óta a leghosszabb tartós növekedési időszak jellemzi.

Újabb lehetőséggel csalogatnak a cégek Szlovákiában

 • A munkaerőhiány miatt a cégek a nagyobb fizetés mellett egyre több béren kívüli juttatással igyekeznek magukhoz csalogatni az alkalmazottakat Szlovákiában.

Szlovák személyi jövedelemadó 2020-ban

 • Idén bevezették a 15 százalékos kulcsot a személyi jövedelemadónál Szlovákiában, amellyel a kisvállalkozókat kívánják támogatni – írja blogbejegyzésében Janok Júlia számviteli szakértő.

Eddig hiába vártak a Zöld Ház program szerződéseire Romániában

 • Az energiahatékonyságot növelő újabb programokkal kecsegtet a román környezetvédelmi miniszter. A másfél éve elindított Zöld Ház programra azonban még egyetlen szerződést sem kötöttek.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS