2020. február 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 14., 08:40

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kanizsai Silka Ágnes: Szeretném felöltöztetni országunk top vezetőit, hogy méltóképpen felöltözve képviseljék szeretett hazámat

 • A következő harminc évre pontosan megvannak a terveim – mondta az Üzletemnek Kanizsai Silka Ágnes, a SILKA Fashion tulajdonosa.

Év végére elveszítette lendületét az építőipar

 • 2019 decemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Durván elszállt az infláció januárban

 • Az „Európa-bajnok” decemberi ütemnél is gyorsabban emelkedtek éves szinten a fogyasztói árak Magyarországon 2020 első hónapjában.

Havi 300 ezer forintnál nagyobb jövedelem már elég a boldogsághoz?

 • A magyarok többsége boldog, és a magány inkább tesz boldogtalanná, mint a pénz hiánya – derül ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából.

K&H: az optimista fiatalok 252 ezres nettóra számítanak

 • A fiatalok 68 százaléka érzi stabilnak a munkahelyét, 46 százalékuk pedig úgy látja, megbecsülik a munkáját – derült ki a K&H ifjúsági indexéből.

Mi védheti meg a családi vagyont?

 • A generációváltás minden vállalkozás számára kihívást jelent. Több faktor is veszélyezteti a hatékony működés biztosítását és fenntartását, ezek egyike a családi vállalkozások dinamikus működésének leállásához vezető vagyonfeldarabolódás. 2019 márciusától már két alternatív módszerrel is el lehet kerülni egy ilyen nemkívánatos eseményt.

9,3 milliárd forint jogdíjat osztott ki 2019-ben az Artisjus

 • Soha annyi jogdíjat nem fizetett ki az Artisjus, mint 2019-ben. A közös hazai jogkezelő 9,3 milliárd forint jogdíjat osztott fel a dalok, zeneművek alkotói, illetve jogutódjaik között. A jogdíjak több mint fele jutott magyar szerzőkhöz.

Egyre fontosabbak a digitális információk a mezőgazdaságban

 • Digitális Információszolgáltatás és Technológiafejlesztés címmel tartott konferenciát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara február 12-én, Gödöllőn, a Szent István Egyetemen.

„A jövő magyar, high-tech és zöld”

 • Az innovációs tárca a magyar gazdaság versenyképességi fordulatának megvalósításán dolgozik – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde Legek 2019 díjátadó gála, évértékelő és évindító eseményén.

DiningCity Országos Étterem Hét: hétfőn indul az előfoglalás

 • Március 6. és 15. között több mint 100 étterem részvételével ismét megrendezésre kerül az Országos Étterem Hét. Február 17-én kezdődik az online előfoglalás.

Megint belenézett az üveggömbbe az Európai Bizottság

 • Az Európai Bizottság február 13-án közzétett 2020. téli gazdasági előrejelzése szerint az európai gazdaság a stabil és mérsékelt növekedés pályáján marad. Az euróövezetet az euró 1999-es bevezetése óta a leghosszabb tartós növekedési időszak jellemzi.

Újabb lehetőséggel csalogatnak a cégek Szlovákiában

 • A munkaerőhiány miatt a cégek a nagyobb fizetés mellett egyre több béren kívüli juttatással igyekeznek magukhoz csalogatni az alkalmazottakat Szlovákiában.

Szlovák személyi jövedelemadó 2020-ban

 • Idén bevezették a 15 százalékos kulcsot a személyi jövedelemadónál Szlovákiában, amellyel a kisvállalkozókat kívánják támogatni – írja blogbejegyzésében Janok Júlia számviteli szakértő.

Eddig hiába vártak a Zöld Ház program szerződéseire Romániában

 • Az energiahatékonyságot növelő újabb programokkal kecsegtet a román környezetvédelmi miniszter. A másfél éve elindított Zöld Ház programra azonban még egyetlen szerződést sem kötöttek.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS