2020. február 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 02. 10., 09:15

2020. február 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

Hol és kit keresnek fel a NAV revizorai? – Itt a 7. heti lista

 • Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 10-én kezdődő 7. héten.

Megjelent a szakképzési törvény végrehajtási rendelete

 • Megjelent a tavaly decemberben elfogadott szakképzési törvény végrehajtási rendelete; a szakképzési rendszer átalakításának és fejlesztésének fontos állomása a 2020 szeptembertől érvényes változásokat tartalmazza.

Február 29-ig lehet pályázni a horizontális jó gyakorlatok versenyére

 • „Ha európai uniós forrásból megvalósított projektje során külön figyelmet szentelt az esélyegyenlőség, a fenntarthatósági vagy klímavédelmi szempontoknak, akkor érdemes jelentkeznie.”

GVH: jogsértő volt a gumivitamin-reklám, 21 milliós bírság a Béres Gyógyszergyárnak

 • A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. jogsértő módon, közvetlenül szólított meg gyermekkorúakat az Actival Kid Gumivitamin egyes reklámjaiban.

Hol kereshetnek legtöbbet a kezdő programozók?

 • A junior programozók legnagyobb felvevő piaca jelenleg Franciaország, de egy kezdő Berlinben keresheti a legtöbbet.

Közétkeztetési szakácsverseny: ez a győztes menü

 • A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el – olvasható a Nébih honlapján.

Ők lettek idén a Desszert Verseny győztesei

 • Idén rendezték meg negyedszerre a Desszert Versenyt a Sirha Budapest kiállításon.

Ilyen pizzát rendeltek a legtöbben a házhoz szállításkor

 • A nemzetközi pizza világnap alkalmából a Falatozz.hu országos ételrendelő portál elkészítette Magyarország pizzarendelési-körképét.

Brexit és adózás: fontos tudnivalók

 • Bár az Egyesült Királyság már nem lesz az Európai Unió tagállama, az év végéig áfa szempontjából még tagállamként kell kezelni, majd a harmadik országra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni 2021-től – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

EU–Vietnám kereskedelmi megállapodás: a legfontosabb tudnivalók

 • A következő egy évtizedben eltörli a vámtarifák 99 százalékát az Európai Unió és Vietnám közötti kereskedelmi egyezmény, amelyről a februári plenáris ülésen szavaz az Európai Parlament.

Pénzszórás helyett egyre többen takarékoskodnának Szlovákiában

 • Egyre több pénzt tesznek félre a nehezebb időkre Szlovákiában, emiatt pedig kevesebbet költünk az üzletekben.

Ennyi pénzt még nem szántak roncsprogramra Romániában

 • Márciusban indítja el a román környezetvédelmi minisztérium a gépkocsipark felújítását célzó roncsautó-program klasszikus változatát, amelyre minden eddiginél nagyobb összeget szán a kormány.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS