2020. április 8. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 04. 08., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő csomagja: itt vannak a részletek

 • Az akcióterv lépéseit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ismertette.

Indul az NHP Hajrá

 • A hazai kis- és középvállalkozások számára szükséges, széles körben felhasználható, kedvező források biztosítása érdekében a Monetáris Tanács 2020. április 20-án elindítja a Növekedési Hitelprogram Hajrá elnevezésű konstrukciót, 1000 milliárd forinttal megemelve a jelenlegi keretösszeget.

Gazdaságélénkítő csomag: „bíztató jelek”

 • Az intézkedések a nemzetközi példákkal összevetve is megállják a helyüket – írják a Niveus Consulting Group szakértői.

Illúzió az elbocsátott munkaerő tömeges mezőgazdasági foglalkoztatása

 • A koronavírus-járvány miatt az itthon vagy Nyugat-Európában elbocsátott magyar alkalmazottak többsége számára nem reális alternatíva a mezőgazdasági idénymunka – írják a Trenkwalder szakértői.

Újra kivetik a kiskereskedelmi különadót

 • Újra bevezetik Magyarországon a kiskereskedelmi különadót, amelyet a járvány elleni védekezéshez létrehozott alapban használnak fel. A multinacionális kereskedelmi láncok ezen a jogcímen évente 36 milliárd forintot fognak fizetni. Az adó április 15-től vagy május 1-jétől lép hatályba.

Az agrárium minden szereplőjét érinti a koronavírus-járvány

 • Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke beszélgetett a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásáról.

A szökőnap erősítette a februári ipari adatot

 • 2020 februárjában az ipari termelés volumene 4,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit; munka-és szökőnap hatástól megtisztított adatok alapján a termelés 1,7 százalékkal emelkedett – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Februári számok a szálláshelyekről: szép emlékek lesznek

 • A vendégéjszakák száma 9,8 százalékkal, az árbevétel 21 százalékkal nőtt februárban – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Magyarország megvár, most maradj otthon!

 • Az elmúlt hétvégén ismét tele volt a közösségi média posztokkal pro és kontra, amelyek azt taglalták és illusztrálták, mennyien tömörültek össze a kedvelt kirándulóhelyeken – a március 28-án életbe lépett országos kijárási korlátozás ellenére.

Így kérhetjük a hiteltörlesztés folytatását

 • Több tízezer lakossági ügyfél kérte már a hiteltörlesztés folytatását, a bankok erre több csatornán is lehetőséget adnak.

Egzotikus utazásokra is futotta az elcsalt kétmilliárd forintból

 • Közvetített munkavállalók után fizetendő közterheket csalt el, közel kétmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek egy Fejér megyéből irányított bűnbanda.

Nettó 2250 lejes bérkiegészítést kap 75 ezer egészségügyi dolgozó Romániában

 • A koronavírus-fertőzött páciensek kezelését ellátó 75 ezer romániai egészségügyi dolgozó kap bruttó 2500 lejes havi bérkiegészítést.

Azt ígérik, hogy nem lesz élelmiszerhiány a boltokban Szlovákiában

 • Drágább lesz az idei húsvéti bevásárlás, mint egy évvel ezelőtt, az egyes élelmiszerek között viszont jelentős árkülönbség lesz Szlovákiában.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS