2020. április 17. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 04. 17., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

 • Az Üzletem.hu összefoglalója.

Itt vannak az újabb adókönnyítések

 • Újabb adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek 200 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál és a családoknál – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Új exporttámogatási és beruházás ösztönzési programot indít a kormány

 • Az új kezdeményezésekről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatott.

Hogyan kaphat egy cég 3 havi bértámogatást a kutatás-fejlesztés (K+F) tevékenységet végző munkavállalók számára?

 • Mi minősül kutatás-fejlesztésnek? Milyen követelményeknek kell megfelelni? Mekkora összegről szól a támogatás? A kormányrendeletet a DANUBIA IP Innovációs Tanácsadó Kft. szakértője elemzi.

Ki és mennyi kiskereskedelmi különadót fizet majd?

 • Megjelent a kiskereskedelmi adóról szóló Kormányrendelet, amely a két hete beharangozott különadó részletszabályait tartalmazza, május 1-jei hatályba lépéssel.

24 hónapos munkaidőkeret: hogyan lehetne mindenkinek jobb?

 • A hosszabb munkaidőkeretet szabályozó rendelet hatékonysága növelhető lenne néhány módosítással, emellett szükséges lenne a munkavállalók érdekeit védő garanciális szabályok bevezetése a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda szerint.

Februárban 2,5 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

 • 2020 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ipari termelés: innen jön majd a márciusi zuhanás

 • A januári 1,5 után februárban 1,3 százalékkal esett vissza éves összevetésben az ipari termelés volumene az Európai Unióban – jelentette az Eurostat.

Május 15-ig lehet pályázni a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatásra

 • Május 15-ig pályázhatnak a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatásra a gazdálkodók, ezt követően június 9-ig a benyújtott kérelmek támogatási összege munkanaponként 1 százalékkal csökken.

Így segíti a hagymatermesztőket az Agrárkamara

 • Hagyma kísérletet indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A 15 fajtát vizsgáló kísérlet eredményeként ajánlati fajtalista készül, ami szakmai és technológiai információkkal szolgál a hazai hagymatermesztőknek.

80 ezer forint jutalmat kap a legjobb generátorkezelő

 • Üzembe helyezte az országos jégkármérséklő rendszert 2020. április 15-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az ország 986 pontjáról ezüst-jodidot a felhőkbe juttató rendszer minden évben több milliárd forint kárt előz meg a mezőgazdaságban.

Ne mondd le, foglald át! – így kampányol a szállodaszövetség

 • A belföldi utazókat szólítja meg legújabb kampányában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az átfoglalóknak a tagszállodák többség fél-, illetve egy évig felhasználható utalványt adnak.

A vállalati oktatás új korszaka – Robbanás előtt a digitális képzési szektor

 • A digitális képzések területén a kutatások már a koronavírus-járvány előtt is komoly erősödést jeleztek: míg 2017-ben 46 milliárd dolláros bevétele volt az e-oktatásnak, 2025-re 325 milliárd dolláros piacot prognosztizáltak. A járványhelyzet szinte robbanásszerű változást hoz a szektorban.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS