Zsebben elférő teljes értékű irodát kínálnak

2021. 01. 19., 11:00

Az üzlet nem tart szünetet, a gyorsan átalakuló világ felértékeli a mobilitást, a rugalmasságot, a skálázhatóságot és a biztonságot – olyan új megoldásokra van szükség, amelyek minden körülmények között képessé tesznek a hatékony munkavégzésre. A Telekom Mobil Iroda szoftveres és hardveres technológiái házon kívül, utazás, akár mozgás közben is biztosítják a teljeskörű, irodai munkakörnyezetet mindazoknak, akik szeretnének felkészülni a jövő kihívásaira.

A járványhelyzet átírta a munkavégzés megszokott szabályait - a munkatársak egy része vagy mindegyike otthonról dolgozik, az ügyfelek pedig a korlátozások közepette is egyre nagyobb rugalmasságot várnak el. A jövő sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, de vannak biztos támpontok: bármi történjék is, az üzlet nem állhat meg, a megbízásokat megfelelő színvonal mellett teljesíteni kell.

Ehhez teremt elsőként integrált platformot a Telekom Mobil Iroda, lehetővé téve, hogy az üzleti felhasználók a zsebükben – pontosabban a Samsung DeX képes prémium Galaxy okostelefonjukon vagy tabletjükön – mindenhova magukkal tudják vinni, és bármikor pillanatok alatt élesíteni is tudják a teljes értékű irodai munkakörnyezetet.

A Telekom Mobil Iroda jelenleg közepes és nagyvállalatok számára érhető el.

Aki munkája miatt sokat utazik, egész nap ügyféltől ügyfélig siet, szenzitív adatokat kezel, netán időnként nagyobb adatbázisokhoz, grafikai programokhoz is hozzá kell férnie, az tapasztalatból tudja, hogy az irodától távol valamiről mindig le kell mondani: hol a gyorsaságról, hol a kényelemről, hol bizonyos irodai programok használatáról, hol a biztonságról, hol pedig mind erről együttesen. A Telekom Mobil Iroda épp azzal nyújt többet minden eddigi, mobilkészülékre optimalizált irodai alkalmazásnál, hogy a használata egyik területen sem kényszerít kompromisszumra. A Galaxy mobilkészüléknek – okostelefonnak vagy tabletnek – csak a megfelelő internetkapcsolatra van szüksége a felhőben futó szolgáltatások eléréséhez: az alkalmazásokat és az érzékeny adatokat nem a készülék tárolja, csupán a hozzáférést és a kezelőfelületet biztosítja, ha pedig nagyobb képernyőre van igény, egy adapter segítségével a mobileszköz monitorra, okostévére, projektorra köthető.

A Telekom Mobil Iroda mindehhez nem csak az eszközt adja, hanem a kommunikációs csatornákat – hang- és adatkapcsolatot akár 5G-n –, a Microsoft üzleti szoftvereit és csoportmunka-megoldásait (Microsoft365, Teams, Azure) és a T-Systems által bevezetett és üzemeltetett felhőszolgáltatások szakértői hátterét. Így a Telekom, a T-Systems, a Microsoft és a Samsung partnersége révén akár egyetlen DeX képes okostelefonnal az összes céges szoftver és applikáció hozzáférhetővé válik a felhasználás helyétől függetlenül.

A mobileszköz virtuális számítógépként működik, amelyen csatolmányok megnyitására, szerkesztésére is lehetőség van, hasonlóképpen ahhoz, mintha laptopon dolgoznánk – csak éppen sokoldalúbban és dinamikusabban.

Miközben a mobilkészülék a teljes értékű irodai munkakörnyezet infrastruktúrájává válik, a privát szféra is megmarad: a Személyes és a Munka profilok elkülönítésével biztosítható, hogy az érzékeny vállalati információk ne keveredhessenek a magánadatok közé, és ne kerülhessenek illetéktelen kézbe.

A biztonságot a fentieken túl is kiemelt prioritásként kezeli a Telekom Mobil Iroda, a Microsoft és a Samsung Knox legfejlettebb adat- és vírusvédelmi megoldásait alkalmazva. A két profil természetesen párhuzamosan él, tehát miközben irodai alkalmazással dolgozunk, elindíthatunk személyes alkalmazást zenehallgatásra, vagy irodai alkalmazás futtatása közben is lehet a magánszámról telefonhívást indítani vagy sms-t küldeni.

A Telekom Mobil Iroda skálázható: ha a felhasználóknak alkalmanként a háttérben nagyobb szoftver- vagy hardverkapacitásra van szükségük – például tervrajzok olvasásához, videórendereléshez –, elegendő átmenetileg bővíteni a felhőből rendelkezésre álló erőforrást, vagy esetleg külön virtuális gépet biztosítani. A mobilhasználat előnyeiről sem kell lemondani: a teljes értékű Telekom Mobil Irodát a felhasználók egy strapabíró, hang- és képrögzítésre, hang- és videóhívásra, jegyzetelésre, szkennelésre – nem mellesleg: játékra, zenehallgatásra és egyéb szórakozásra is – alkalmas, akár billentyűzetes tokkal is felszerelhető könnyű készülékben tudják mindenhova magukkal vinni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-27 18:08:19
A Magyar Turisztikai Program Alapítvány május 9-ei szezonnyitó eseményének fókuszában a rendezvényszektor fejlődése és az új lehetőségek kibontása áll majd.
2023-03-27 16:38:00
Hamarosan lejár a határidő, és még mindig nincs meg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. 33,5 ezer pénztártag megtakarítása kerülhet ezzel veszélybe – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.