Zsebben elférő teljes értékű irodát kínálnak

2021. 01. 19., 11:00

Az üzlet nem tart szünetet, a gyorsan átalakuló világ felértékeli a mobilitást, a rugalmasságot, a skálázhatóságot és a biztonságot – olyan új megoldásokra van szükség, amelyek minden körülmények között képessé tesznek a hatékony munkavégzésre. A Telekom Mobil Iroda szoftveres és hardveres technológiái házon kívül, utazás, akár mozgás közben is biztosítják a teljeskörű, irodai munkakörnyezetet mindazoknak, akik szeretnének felkészülni a jövő kihívásaira.

A járványhelyzet átírta a munkavégzés megszokott szabályait - a munkatársak egy része vagy mindegyike otthonról dolgozik, az ügyfelek pedig a korlátozások közepette is egyre nagyobb rugalmasságot várnak el. A jövő sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, de vannak biztos támpontok: bármi történjék is, az üzlet nem állhat meg, a megbízásokat megfelelő színvonal mellett teljesíteni kell.

Ehhez teremt elsőként integrált platformot a Telekom Mobil Iroda, lehetővé téve, hogy az üzleti felhasználók a zsebükben – pontosabban a Samsung DeX képes prémium Galaxy okostelefonjukon vagy tabletjükön – mindenhova magukkal tudják vinni, és bármikor pillanatok alatt élesíteni is tudják a teljes értékű irodai munkakörnyezetet.

A Telekom Mobil Iroda jelenleg közepes és nagyvállalatok számára érhető el.

Aki munkája miatt sokat utazik, egész nap ügyféltől ügyfélig siet, szenzitív adatokat kezel, netán időnként nagyobb adatbázisokhoz, grafikai programokhoz is hozzá kell férnie, az tapasztalatból tudja, hogy az irodától távol valamiről mindig le kell mondani: hol a gyorsaságról, hol a kényelemről, hol bizonyos irodai programok használatáról, hol a biztonságról, hol pedig mind erről együttesen. A Telekom Mobil Iroda épp azzal nyújt többet minden eddigi, mobilkészülékre optimalizált irodai alkalmazásnál, hogy a használata egyik területen sem kényszerít kompromisszumra. A Galaxy mobilkészüléknek – okostelefonnak vagy tabletnek – csak a megfelelő internetkapcsolatra van szüksége a felhőben futó szolgáltatások eléréséhez: az alkalmazásokat és az érzékeny adatokat nem a készülék tárolja, csupán a hozzáférést és a kezelőfelületet biztosítja, ha pedig nagyobb képernyőre van igény, egy adapter segítségével a mobileszköz monitorra, okostévére, projektorra köthető.

A Telekom Mobil Iroda mindehhez nem csak az eszközt adja, hanem a kommunikációs csatornákat – hang- és adatkapcsolatot akár 5G-n –, a Microsoft üzleti szoftvereit és csoportmunka-megoldásait (Microsoft365, Teams, Azure) és a T-Systems által bevezetett és üzemeltetett felhőszolgáltatások szakértői hátterét. Így a Telekom, a T-Systems, a Microsoft és a Samsung partnersége révén akár egyetlen DeX képes okostelefonnal az összes céges szoftver és applikáció hozzáférhetővé válik a felhasználás helyétől függetlenül.

A mobileszköz virtuális számítógépként működik, amelyen csatolmányok megnyitására, szerkesztésére is lehetőség van, hasonlóképpen ahhoz, mintha laptopon dolgoznánk – csak éppen sokoldalúbban és dinamikusabban.

Miközben a mobilkészülék a teljes értékű irodai munkakörnyezet infrastruktúrájává válik, a privát szféra is megmarad: a Személyes és a Munka profilok elkülönítésével biztosítható, hogy az érzékeny vállalati információk ne keveredhessenek a magánadatok közé, és ne kerülhessenek illetéktelen kézbe.

A biztonságot a fentieken túl is kiemelt prioritásként kezeli a Telekom Mobil Iroda, a Microsoft és a Samsung Knox legfejlettebb adat- és vírusvédelmi megoldásait alkalmazva. A két profil természetesen párhuzamosan él, tehát miközben irodai alkalmazással dolgozunk, elindíthatunk személyes alkalmazást zenehallgatásra, vagy irodai alkalmazás futtatása közben is lehet a magánszámról telefonhívást indítani vagy sms-t küldeni.

A Telekom Mobil Iroda skálázható: ha a felhasználóknak alkalmanként a háttérben nagyobb szoftver- vagy hardverkapacitásra van szükségük – például tervrajzok olvasásához, videórendereléshez –, elegendő átmenetileg bővíteni a felhőből rendelkezésre álló erőforrást, vagy esetleg külön virtuális gépet biztosítani. A mobilhasználat előnyeiről sem kell lemondani: a teljes értékű Telekom Mobil Irodát a felhasználók egy strapabíró, hang- és képrögzítésre, hang- és videóhívásra, jegyzetelésre, szkennelésre – nem mellesleg: játékra, zenehallgatásra és egyéb szórakozásra is – alkalmas, akár billentyűzetes tokkal is felszerelhető könnyű készülékben tudják mindenhova magukkal vinni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS