Zsebben elférő teljes értékű irodát kínálnak

2021. 01. 19., 11:00

Az üzlet nem tart szünetet, a gyorsan átalakuló világ felértékeli a mobilitást, a rugalmasságot, a skálázhatóságot és a biztonságot – olyan új megoldásokra van szükség, amelyek minden körülmények között képessé tesznek a hatékony munkavégzésre. A Telekom Mobil Iroda szoftveres és hardveres technológiái házon kívül, utazás, akár mozgás közben is biztosítják a teljeskörű, irodai munkakörnyezetet mindazoknak, akik szeretnének felkészülni a jövő kihívásaira.

A járványhelyzet átírta a munkavégzés megszokott szabályait - a munkatársak egy része vagy mindegyike otthonról dolgozik, az ügyfelek pedig a korlátozások közepette is egyre nagyobb rugalmasságot várnak el. A jövő sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, de vannak biztos támpontok: bármi történjék is, az üzlet nem állhat meg, a megbízásokat megfelelő színvonal mellett teljesíteni kell.

Ehhez teremt elsőként integrált platformot a Telekom Mobil Iroda, lehetővé téve, hogy az üzleti felhasználók a zsebükben – pontosabban a Samsung DeX képes prémium Galaxy okostelefonjukon vagy tabletjükön – mindenhova magukkal tudják vinni, és bármikor pillanatok alatt élesíteni is tudják a teljes értékű irodai munkakörnyezetet.

A Telekom Mobil Iroda jelenleg közepes és nagyvállalatok számára érhető el.

Aki munkája miatt sokat utazik, egész nap ügyféltől ügyfélig siet, szenzitív adatokat kezel, netán időnként nagyobb adatbázisokhoz, grafikai programokhoz is hozzá kell férnie, az tapasztalatból tudja, hogy az irodától távol valamiről mindig le kell mondani: hol a gyorsaságról, hol a kényelemről, hol bizonyos irodai programok használatáról, hol a biztonságról, hol pedig mind erről együttesen. A Telekom Mobil Iroda épp azzal nyújt többet minden eddigi, mobilkészülékre optimalizált irodai alkalmazásnál, hogy a használata egyik területen sem kényszerít kompromisszumra. A Galaxy mobilkészüléknek – okostelefonnak vagy tabletnek – csak a megfelelő internetkapcsolatra van szüksége a felhőben futó szolgáltatások eléréséhez: az alkalmazásokat és az érzékeny adatokat nem a készülék tárolja, csupán a hozzáférést és a kezelőfelületet biztosítja, ha pedig nagyobb képernyőre van igény, egy adapter segítségével a mobileszköz monitorra, okostévére, projektorra köthető.

A Telekom Mobil Iroda mindehhez nem csak az eszközt adja, hanem a kommunikációs csatornákat – hang- és adatkapcsolatot akár 5G-n –, a Microsoft üzleti szoftvereit és csoportmunka-megoldásait (Microsoft365, Teams, Azure) és a T-Systems által bevezetett és üzemeltetett felhőszolgáltatások szakértői hátterét. Így a Telekom, a T-Systems, a Microsoft és a Samsung partnersége révén akár egyetlen DeX képes okostelefonnal az összes céges szoftver és applikáció hozzáférhetővé válik a felhasználás helyétől függetlenül.

A mobileszköz virtuális számítógépként működik, amelyen csatolmányok megnyitására, szerkesztésére is lehetőség van, hasonlóképpen ahhoz, mintha laptopon dolgoznánk – csak éppen sokoldalúbban és dinamikusabban.

Miközben a mobilkészülék a teljes értékű irodai munkakörnyezet infrastruktúrájává válik, a privát szféra is megmarad: a Személyes és a Munka profilok elkülönítésével biztosítható, hogy az érzékeny vállalati információk ne keveredhessenek a magánadatok közé, és ne kerülhessenek illetéktelen kézbe.

A biztonságot a fentieken túl is kiemelt prioritásként kezeli a Telekom Mobil Iroda, a Microsoft és a Samsung Knox legfejlettebb adat- és vírusvédelmi megoldásait alkalmazva. A két profil természetesen párhuzamosan él, tehát miközben irodai alkalmazással dolgozunk, elindíthatunk személyes alkalmazást zenehallgatásra, vagy irodai alkalmazás futtatása közben is lehet a magánszámról telefonhívást indítani vagy sms-t küldeni.

A Telekom Mobil Iroda skálázható: ha a felhasználóknak alkalmanként a háttérben nagyobb szoftver- vagy hardverkapacitásra van szükségük – például tervrajzok olvasásához, videórendereléshez –, elegendő átmenetileg bővíteni a felhőből rendelkezésre álló erőforrást, vagy esetleg külön virtuális gépet biztosítani. A mobilhasználat előnyeiről sem kell lemondani: a teljes értékű Telekom Mobil Irodát a felhasználók egy strapabíró, hang- és képrögzítésre, hang- és videóhívásra, jegyzetelésre, szkennelésre – nem mellesleg: játékra, zenehallgatásra és egyéb szórakozásra is – alkalmas, akár billentyűzetes tokkal is felszerelhető könnyű készülékben tudják mindenhova magukkal vinni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS