Zsebben elférő teljes értékű irodát kínálnak

2021. 01. 19., 11:00

Az üzlet nem tart szünetet, a gyorsan átalakuló világ felértékeli a mobilitást, a rugalmasságot, a skálázhatóságot és a biztonságot – olyan új megoldásokra van szükség, amelyek minden körülmények között képessé tesznek a hatékony munkavégzésre. A Telekom Mobil Iroda szoftveres és hardveres technológiái házon kívül, utazás, akár mozgás közben is biztosítják a teljeskörű, irodai munkakörnyezetet mindazoknak, akik szeretnének felkészülni a jövő kihívásaira.

A járványhelyzet átírta a munkavégzés megszokott szabályait - a munkatársak egy része vagy mindegyike otthonról dolgozik, az ügyfelek pedig a korlátozások közepette is egyre nagyobb rugalmasságot várnak el. A jövő sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, de vannak biztos támpontok: bármi történjék is, az üzlet nem állhat meg, a megbízásokat megfelelő színvonal mellett teljesíteni kell.

Ehhez teremt elsőként integrált platformot a Telekom Mobil Iroda, lehetővé téve, hogy az üzleti felhasználók a zsebükben – pontosabban a Samsung DeX képes prémium Galaxy okostelefonjukon vagy tabletjükön – mindenhova magukkal tudják vinni, és bármikor pillanatok alatt élesíteni is tudják a teljes értékű irodai munkakörnyezetet.

A Telekom Mobil Iroda jelenleg közepes és nagyvállalatok számára érhető el.

Aki munkája miatt sokat utazik, egész nap ügyféltől ügyfélig siet, szenzitív adatokat kezel, netán időnként nagyobb adatbázisokhoz, grafikai programokhoz is hozzá kell férnie, az tapasztalatból tudja, hogy az irodától távol valamiről mindig le kell mondani: hol a gyorsaságról, hol a kényelemről, hol bizonyos irodai programok használatáról, hol a biztonságról, hol pedig mind erről együttesen. A Telekom Mobil Iroda épp azzal nyújt többet minden eddigi, mobilkészülékre optimalizált irodai alkalmazásnál, hogy a használata egyik területen sem kényszerít kompromisszumra. A Galaxy mobilkészüléknek – okostelefonnak vagy tabletnek – csak a megfelelő internetkapcsolatra van szüksége a felhőben futó szolgáltatások eléréséhez: az alkalmazásokat és az érzékeny adatokat nem a készülék tárolja, csupán a hozzáférést és a kezelőfelületet biztosítja, ha pedig nagyobb képernyőre van igény, egy adapter segítségével a mobileszköz monitorra, okostévére, projektorra köthető.

A Telekom Mobil Iroda mindehhez nem csak az eszközt adja, hanem a kommunikációs csatornákat – hang- és adatkapcsolatot akár 5G-n –, a Microsoft üzleti szoftvereit és csoportmunka-megoldásait (Microsoft365, Teams, Azure) és a T-Systems által bevezetett és üzemeltetett felhőszolgáltatások szakértői hátterét. Így a Telekom, a T-Systems, a Microsoft és a Samsung partnersége révén akár egyetlen DeX képes okostelefonnal az összes céges szoftver és applikáció hozzáférhetővé válik a felhasználás helyétől függetlenül.

A mobileszköz virtuális számítógépként működik, amelyen csatolmányok megnyitására, szerkesztésére is lehetőség van, hasonlóképpen ahhoz, mintha laptopon dolgoznánk – csak éppen sokoldalúbban és dinamikusabban.

Miközben a mobilkészülék a teljes értékű irodai munkakörnyezet infrastruktúrájává válik, a privát szféra is megmarad: a Személyes és a Munka profilok elkülönítésével biztosítható, hogy az érzékeny vállalati információk ne keveredhessenek a magánadatok közé, és ne kerülhessenek illetéktelen kézbe.

A biztonságot a fentieken túl is kiemelt prioritásként kezeli a Telekom Mobil Iroda, a Microsoft és a Samsung Knox legfejlettebb adat- és vírusvédelmi megoldásait alkalmazva. A két profil természetesen párhuzamosan él, tehát miközben irodai alkalmazással dolgozunk, elindíthatunk személyes alkalmazást zenehallgatásra, vagy irodai alkalmazás futtatása közben is lehet a magánszámról telefonhívást indítani vagy sms-t küldeni.

A Telekom Mobil Iroda skálázható: ha a felhasználóknak alkalmanként a háttérben nagyobb szoftver- vagy hardverkapacitásra van szükségük – például tervrajzok olvasásához, videórendereléshez –, elegendő átmenetileg bővíteni a felhőből rendelkezésre álló erőforrást, vagy esetleg külön virtuális gépet biztosítani. A mobilhasználat előnyeiről sem kell lemondani: a teljes értékű Telekom Mobil Irodát a felhasználók egy strapabíró, hang- és képrögzítésre, hang- és videóhívásra, jegyzetelésre, szkennelésre – nem mellesleg: játékra, zenehallgatásra és egyéb szórakozásra is – alkalmas, akár billentyűzetes tokkal is felszerelhető könnyű készülékben tudják mindenhova magukkal vinni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS