Válasszon a hotel éttermének étlapjáról a medence mellől!

2020. 01. 23., 11:45

Aki nem nyit az új technológiai megoldások felé, az nem számíthat jelentős árbevétel-növekedésre a vendéglátásban – hangzott el a budapesti kétnapos HOTCO konferencián.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben megtartott konferencián 32 ország szállodaiparának képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat – írja a turizmus.com.

Robert Kempton, a Schneider Electric globális hotelszegmens igazgatója arról is beszélt, hogy a technológiai innováció is berobbant az iparágba. Az okosmegoldások bevezetése az elején nagy üzleti kockázattal járhat, viszont ezek szükségességéről meg kell győzni a hoteltulajdonosokat.

Példaként említette, hogy a szállodák szolgáltatásainak fejlesztését ma már a BIG DATA módszerével, vagyis rengeteg adat elemzése útján végzik. Nemcsak az internetes felületeken található vendégvéleményeket analizálják, hanem az okostelefonokon végzett kereséseseket is elemzik.

A konferencián bemutattak egy alkalmazást, amelynek okostelefonokra optimalizált fejlesztése segíti a személyzet és a vendégek közötti kommunikációt.

Akár a hotel medencéje mellől is meg lehet nézni egy szálloda étlapját, képekkel, részletes ételleírásokkal. A fejlesztés 20-30 százalékban tehermentesíti a pincéreket, és megrövidíti a várakozási időt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-13 14:10:00
A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS