Válasszon a hotel éttermének étlapjáról a medence mellől!

2020. 01. 23., 11:45

Aki nem nyit az új technológiai megoldások felé, az nem számíthat jelentős árbevétel-növekedésre a vendéglátásban – hangzott el a budapesti kétnapos HOTCO konferencián.

A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben megtartott konferencián 32 ország szállodaiparának képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat – írja a turizmus.com.

Robert Kempton, a Schneider Electric globális hotelszegmens igazgatója arról is beszélt, hogy a technológiai innováció is berobbant az iparágba. Az okosmegoldások bevezetése az elején nagy üzleti kockázattal járhat, viszont ezek szükségességéről meg kell győzni a hoteltulajdonosokat.

Példaként említette, hogy a szállodák szolgáltatásainak fejlesztését ma már a BIG DATA módszerével, vagyis rengeteg adat elemzése útján végzik. Nemcsak az internetes felületeken található vendégvéleményeket analizálják, hanem az okostelefonokon végzett kereséseseket is elemzik.

A konferencián bemutattak egy alkalmazást, amelynek okostelefonokra optimalizált fejlesztése segíti a személyzet és a vendégek közötti kommunikációt.

Akár a hotel medencéje mellől is meg lehet nézni egy szálloda étlapját, képekkel, részletes ételleírásokkal. A fejlesztés 20-30 százalékban tehermentesíti a pincéreket, és megrövidíti a várakozási időt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.