Tudja mi az a hotel-hostel hibrid? Már Budapesten is van

2019. 07. 19., 14:30

A Meininger Hotels budapesti piacra lépésével a hibrid hotel-hostel koncepció is megérkezett a magyar fővárosba.

A Meininger-koncepciót húsz évvel ezelőtt három német fiatalember alkotta meg. Úgy találták, hogy nincsenek a piacon jobb minőségű, mégis fiatalos szálláshelyek, ezért elhatározták, hogy nyitnak egyet – írja a turizmus.com.

A végeredmény egy olyan hotel-hostel hibrid lett, amely a háromcsillagos szállodai szinten feltétlenül szükséges szolgáltatásokat kínálja, ugyanakkor megtalálhatók benne a klasszikus ifjúsági szálláshelyek jellegzetességei is.

A Meininger szállodalánc által üzemeltetett házak különböznek egymástól a tekintetben, hogy a hotel- vagy a hostelprofil hangsúlyosabb-e. A három bécsi létesítmény közül az egyik dominánsan hálótermeket kínál, a másikat főleg csoportok kedvelik, míg a harmadikat, amely inkább szállodának nevezhető, főleg üzletemberek és családok látogatják – mondta Kovács Gábor, a Meininger Budapest Great Market Hall operations managere.

A Budapesten idén márciusban megnyitott, összesen 751 ágyat kínáló házban sem túl nagy a hostel rész, mivel elsősorban csoportokra számítanak. A hálótermek a más városokban megszokottól eltérően nem koedukáltak, ami Kovács Gábor szerint eddig jó döntésnek bizonyult.

A szobaárak az olcsó háromcsillagos hotelek áraihoz közelítenek, az ágybérlet minimum 15 euró.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 13., 08:19
Az MNV Zrt. az ingatlan értékesítéseket 2015. szeptemberétől a transzparenciát és a nyilvánosságot biztosító Elektronikus Aukciós Rendszeren (a továbbiakban: EAR) keresztül bonyolítja le. Az EAR az MNV Zrt. honlapján keresztül bárki számára elérhető, a felületen meghirdetett és licitálás alatt álló ingatlanokról az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak részvételtől függetlenül.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-19 18:45:29
Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS