Tudja mi az a hotel-hostel hibrid? Már Budapesten is van

2019. 07. 19., 14:30

A Meininger Hotels budapesti piacra lépésével a hibrid hotel-hostel koncepció is megérkezett a magyar fővárosba.

A Meininger-koncepciót húsz évvel ezelőtt három német fiatalember alkotta meg. Úgy találták, hogy nincsenek a piacon jobb minőségű, mégis fiatalos szálláshelyek, ezért elhatározták, hogy nyitnak egyet – írja a turizmus.com.

A végeredmény egy olyan hotel-hostel hibrid lett, amely a háromcsillagos szállodai szinten feltétlenül szükséges szolgáltatásokat kínálja, ugyanakkor megtalálhatók benne a klasszikus ifjúsági szálláshelyek jellegzetességei is.

A Meininger szállodalánc által üzemeltetett házak különböznek egymástól a tekintetben, hogy a hotel- vagy a hostelprofil hangsúlyosabb-e. A három bécsi létesítmény közül az egyik dominánsan hálótermeket kínál, a másikat főleg csoportok kedvelik, míg a harmadikat, amely inkább szállodának nevezhető, főleg üzletemberek és családok látogatják – mondta Kovács Gábor, a Meininger Budapest Great Market Hall operations managere.

A Budapesten idén márciusban megnyitott, összesen 751 ágyat kínáló házban sem túl nagy a hostel rész, mivel elsősorban csoportokra számítanak. A hálótermek a más városokban megszokottól eltérően nem koedukáltak, ami Kovács Gábor szerint eddig jó döntésnek bizonyult.

A szobaárak az olcsó háromcsillagos hotelek áraihoz közelítenek, az ágybérlet minimum 15 euró.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS