Tudja mi az a hotel-hostel hibrid? Már Budapesten is van

2019. 07. 19., 14:30

A Meininger Hotels budapesti piacra lépésével a hibrid hotel-hostel koncepció is megérkezett a magyar fővárosba.

A Meininger-koncepciót húsz évvel ezelőtt három német fiatalember alkotta meg. Úgy találták, hogy nincsenek a piacon jobb minőségű, mégis fiatalos szálláshelyek, ezért elhatározták, hogy nyitnak egyet – írja a turizmus.com.

A végeredmény egy olyan hotel-hostel hibrid lett, amely a háromcsillagos szállodai szinten feltétlenül szükséges szolgáltatásokat kínálja, ugyanakkor megtalálhatók benne a klasszikus ifjúsági szálláshelyek jellegzetességei is.

A Meininger szállodalánc által üzemeltetett házak különböznek egymástól a tekintetben, hogy a hotel- vagy a hostelprofil hangsúlyosabb-e. A három bécsi létesítmény közül az egyik dominánsan hálótermeket kínál, a másikat főleg csoportok kedvelik, míg a harmadikat, amely inkább szállodának nevezhető, főleg üzletemberek és családok látogatják – mondta Kovács Gábor, a Meininger Budapest Great Market Hall operations managere.

A Budapesten idén márciusban megnyitott, összesen 751 ágyat kínáló házban sem túl nagy a hostel rész, mivel elsősorban csoportokra számítanak. A hálótermek a más városokban megszokottól eltérően nem koedukáltak, ami Kovács Gábor szerint eddig jó döntésnek bizonyult.

A szobaárak az olcsó háromcsillagos hotelek áraihoz közelítenek, az ágybérlet minimum 15 euró.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-10 10:20:02
Szinte minden cégnek van már valamilyen biztosítása. Leginkább kötelező és casco, de a vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás is népszerű, miközben a kibertámadások ellen csak 100-ból 2 cég védekezik – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből.
2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS