Tudja mi az a hotel-hostel hibrid? Már Budapesten is van

2019. 07. 19., 14:30

A Meininger Hotels budapesti piacra lépésével a hibrid hotel-hostel koncepció is megérkezett a magyar fővárosba.

A Meininger-koncepciót húsz évvel ezelőtt három német fiatalember alkotta meg. Úgy találták, hogy nincsenek a piacon jobb minőségű, mégis fiatalos szálláshelyek, ezért elhatározták, hogy nyitnak egyet – írja a turizmus.com.

A végeredmény egy olyan hotel-hostel hibrid lett, amely a háromcsillagos szállodai szinten feltétlenül szükséges szolgáltatásokat kínálja, ugyanakkor megtalálhatók benne a klasszikus ifjúsági szálláshelyek jellegzetességei is.

A Meininger szállodalánc által üzemeltetett házak különböznek egymástól a tekintetben, hogy a hotel- vagy a hostelprofil hangsúlyosabb-e. A három bécsi létesítmény közül az egyik dominánsan hálótermeket kínál, a másikat főleg csoportok kedvelik, míg a harmadikat, amely inkább szállodának nevezhető, főleg üzletemberek és családok látogatják – mondta Kovács Gábor, a Meininger Budapest Great Market Hall operations managere.

A Budapesten idén márciusban megnyitott, összesen 751 ágyat kínáló házban sem túl nagy a hostel rész, mivel elsősorban csoportokra számítanak. A hálótermek a más városokban megszokottól eltérően nem koedukáltak, ami Kovács Gábor szerint eddig jó döntésnek bizonyult.

A szobaárak az olcsó háromcsillagos hotelek áraihoz közelítenek, az ágybérlet minimum 15 euró.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS