Tavasszal egyre több turista érkezik Magyarországra

2022. 04. 23., 10:57

A legtöbb magyar turista az olasz tájat és gasztronómiát fedezte fel húsvétkor; hazánkból a Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek legnagyobb része Olaszországba szólt. Hozzánk is sokan látogattak az idei ünnepen: Magyarország a korábbi húsvétok alkalmával nem, de idén már felkerült a TOP20-as foglalási listákra: a globális lista 19., az európai 13. helyén szerepelünk.

A Kiwi.com-on keresztül az Európából és Magyarországról leadott foglalások esetében is egyértelműen Olaszország vitte a prímet, amelyet Spanyolország követett idén húsvétkor – mutatják a vezető cseh utazási technológiai cég 2022. április 11. és 17. között összesített adatai.

A kontinenshez hasonlóan hazánkból is a 3. legnépszerűbb helyszín az Egyesült Királyság volt, globálisan pedig az Egyesült Államokba szólt a 3. legtöbb foglalás.

Tarolt a Dolce Vita hazája

TOP5 desztináció Magyarországról

1. Olaszország

2. Spanyolország

3. Egyesült Királyság

4.Németország

5.Franciaország

Az európaiak körében nagyon népszerű Olaszország húsvétkor is, a 2019-es foglalási lista 3. fokáról tavaly a másodikra került, idén pedig az élre tört. Magyarországról pedig különösen taroltak az olasz desztinációk, hiszen a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalási adatok szerint kiemelkedően magas volt az ide foglalások aránya. A legnépszerűbb olasz úti célok Milánó, Róma, Nápoly, Bari és Catania volt.

A magyar utazók átlagosan 168 eurót költöttek repülőjegyre ebben az időszakban. Az utazók háromnegyede miniszabadságra ment, azaz kevesebb, mint 3 napot volt a választott desztinációján, 15 százalékuk 4-6 napot töltött az adott ország felfedezésével, míg 10-ből 1 fő olyannyira meghosszabbította a tavaszi szünetet, hogy akár még mindig vakációzik.

Magyarország egyre népszerűbb tavasszal is

Hozzánk is sok turista érkezett húsvétkor, mutatják a Kiwi.com foglalási adatai. A korábbi vizsgált évekkel (2021 és 2019) ellentétben idén már ott vagyunk mind a globális, mind pedig az európai foglalások TOP20-as listájában. A globális lista 19. helyén szerepelünk, és magunk mögé utasítottuk Svédországot, míg az európai listán elért 13. hellyel a következő országokat előztük meg: Ausztria, Írország, Hollandia, Dánia, Csehország, Marokkó és Izrael.

Az európaiak TOP20-as listája 2022 húsvétján:

1. Olaszország

2. Spanyolország

3. Egyesült Királyság

4. Franciaország

5. Németország

6. Lengyelország

7. Portugália

8. Görögország

9. Románia

10. Törökország

11. Norvégia

12- Svédország

13. Magyarország

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.