Tavasszal egyre több turista érkezik Magyarországra

2022. 04. 23., 10:57

A legtöbb magyar turista az olasz tájat és gasztronómiát fedezte fel húsvétkor; hazánkból a Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek legnagyobb része Olaszországba szólt. Hozzánk is sokan látogattak az idei ünnepen: Magyarország a korábbi húsvétok alkalmával nem, de idén már felkerült a TOP20-as foglalási listákra: a globális lista 19., az európai 13. helyén szerepelünk.

A Kiwi.com-on keresztül az Európából és Magyarországról leadott foglalások esetében is egyértelműen Olaszország vitte a prímet, amelyet Spanyolország követett idén húsvétkor – mutatják a vezető cseh utazási technológiai cég 2022. április 11. és 17. között összesített adatai.

A kontinenshez hasonlóan hazánkból is a 3. legnépszerűbb helyszín az Egyesült Királyság volt, globálisan pedig az Egyesült Államokba szólt a 3. legtöbb foglalás.

Tarolt a Dolce Vita hazája

TOP5 desztináció Magyarországról

1. Olaszország

2. Spanyolország

3. Egyesült Királyság

4.Németország

5.Franciaország

Az európaiak körében nagyon népszerű Olaszország húsvétkor is, a 2019-es foglalási lista 3. fokáról tavaly a másodikra került, idén pedig az élre tört. Magyarországról pedig különösen taroltak az olasz desztinációk, hiszen a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalási adatok szerint kiemelkedően magas volt az ide foglalások aránya. A legnépszerűbb olasz úti célok Milánó, Róma, Nápoly, Bari és Catania volt.

A magyar utazók átlagosan 168 eurót költöttek repülőjegyre ebben az időszakban. Az utazók háromnegyede miniszabadságra ment, azaz kevesebb, mint 3 napot volt a választott desztinációján, 15 százalékuk 4-6 napot töltött az adott ország felfedezésével, míg 10-ből 1 fő olyannyira meghosszabbította a tavaszi szünetet, hogy akár még mindig vakációzik.

Magyarország egyre népszerűbb tavasszal is

Hozzánk is sok turista érkezett húsvétkor, mutatják a Kiwi.com foglalási adatai. A korábbi vizsgált évekkel (2021 és 2019) ellentétben idén már ott vagyunk mind a globális, mind pedig az európai foglalások TOP20-as listájában. A globális lista 19. helyén szerepelünk, és magunk mögé utasítottuk Svédországot, míg az európai listán elért 13. hellyel a következő országokat előztük meg: Ausztria, Írország, Hollandia, Dánia, Csehország, Marokkó és Izrael.

Az európaiak TOP20-as listája 2022 húsvétján:

1. Olaszország

2. Spanyolország

3. Egyesült Királyság

4. Franciaország

5. Németország

6. Lengyelország

7. Portugália

8. Görögország

9. Románia

10. Törökország

11. Norvégia

12- Svédország

13. Magyarország

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS