Sokat költhetnek Budapesten a Chelsea fanatikusai

2018. 11. 12., 17:15

A világ sportturizmusa által generált bevételeket 1,5 milliárd eurónyira becsülik. Az előrejelzések szerint az összeg néhány éven belül akár 6 milliárd euróra is nőhet. Budapest is rengeteget profitálhat a szegmensből.

Számtalan utazási iroda, ügynökség és szervező foglalkozik a sportturizmus kiszolgálásával. Alapvetően két fő, egymástól eltérő mechanizmusú és bonyolultságú sportturisztikai ágazatról beszélhetünk.

Az egyik a sportolók, résztvevők, versenyzők és edzőtáborok, a másik a szurkolók, érdeklődők, családtagok kiszolgálását célozza. A BDO elemzése ez utóbbi ággal foglalkozik – írja a Biztosítási Szemle.

A sportturizmus jelenleg 1,5 milliárd eurós turisztikai szegmens, a Technavio londoni székhelyű piackutató cég előrejelzése szerint ez az összeg 2021-re a négyszeresére is emelkedhet.

A sportturizmus leginkább reflektorfényben lévő és legtöbb nézőt megmozgató szektora a labdarúgás. A Russian Tourism Agency becslése szerint a nyári oroszországi foci világbajnokságon közel 5 millió turista (ebből közel 3 millió orosz állampolgár) utazott az országban, rövidebb-hosszabb ideig a mérkőzés színhelyén maradva.

A csapatok mellett azok a városok profitálnak jelentős mértékben, amelyekben turisztikai potenciál is van. A meccslátogató ugyanis hajlandó összekötni a kellemeset a hasznossal. Egy ilyen piacban, ha hosszútávon képes kitermelni vonzó sportterméket, Budapest is részesedéshez juthat.

Muszbek Mihály sportközgazdász elemzése szerint a MOL Vidi FC ez évi UEFA Európa Kupa menetelése mintegy 10 millió eurós bevételt generál a csapatnak. Feltételezhető, hogy a decemberi Vidi-Chelsea meccsre is eljön néhány ezer angol drukker, akik Budapestet felfedezve költeni is fognak. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-08 10:21:00
Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) elérhetők a 21RENDNY, 22RENDNY és a 23RENDNY nyomtatványok (Rendelkezés a 2021., 2022. és 2023. évre vonatkozóan a társaságiadó-előleg kedvezményezett célra történő felajánlásáról). A társaságiadó-előleg felajánlásáról rendelkező nyilatkozatok így közvetlenül a webes alkalmazásban is kitölthetők és benyújthatók.
2022-12-08 09:41:00
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy az adományozott élelmiszer igazi segítség és öröm legyen, ne pedig kockázati forrás.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS