Sokat költhetnek Budapesten a Chelsea fanatikusai

2018. 11. 12., 17:15

A világ sportturizmusa által generált bevételeket 1,5 milliárd eurónyira becsülik. Az előrejelzések szerint az összeg néhány éven belül akár 6 milliárd euróra is nőhet. Budapest is rengeteget profitálhat a szegmensből.

Számtalan utazási iroda, ügynökség és szervező foglalkozik a sportturizmus kiszolgálásával. Alapvetően két fő, egymástól eltérő mechanizmusú és bonyolultságú sportturisztikai ágazatról beszélhetünk.

Az egyik a sportolók, résztvevők, versenyzők és edzőtáborok, a másik a szurkolók, érdeklődők, családtagok kiszolgálását célozza. A BDO elemzése ez utóbbi ággal foglalkozik – írja a Biztosítási Szemle.

A sportturizmus jelenleg 1,5 milliárd eurós turisztikai szegmens, a Technavio londoni székhelyű piackutató cég előrejelzése szerint ez az összeg 2021-re a négyszeresére is emelkedhet.

A sportturizmus leginkább reflektorfényben lévő és legtöbb nézőt megmozgató szektora a labdarúgás. A Russian Tourism Agency becslése szerint a nyári oroszországi foci világbajnokságon közel 5 millió turista (ebből közel 3 millió orosz állampolgár) utazott az országban, rövidebb-hosszabb ideig a mérkőzés színhelyén maradva.

A csapatok mellett azok a városok profitálnak jelentős mértékben, amelyekben turisztikai potenciál is van. A meccslátogató ugyanis hajlandó összekötni a kellemeset a hasznossal. Egy ilyen piacban, ha hosszútávon képes kitermelni vonzó sportterméket, Budapest is részesedéshez juthat.

Muszbek Mihály sportközgazdász elemzése szerint a MOL Vidi FC ez évi UEFA Európa Kupa menetelése mintegy 10 millió eurós bevételt generál a csapatnak. Feltételezhető, hogy a decemberi Vidi-Chelsea meccsre is eljön néhány ezer angol drukker, akik Budapestet felfedezve költeni is fognak. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-01-26 17:57:24
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint január 31-én éjfélkor nagyjából 2,8 millió, a 2021-es évre megváltott éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le, és ez a nap a mentességek és kedvezmények igénybevételéhez kapcsolódó bejelentési határidő is.

  Rovathírek: GUSTO

A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS