Sikeres volt az online izraeli networking workshop

Sikeres volt az online izraeli networking workshop
2022. 02. 16., 18:39

Rendkívüli érdeklődés mellett, 19 magyar szolgáltató részvételével zajlott le február 9-én a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett online izraeli networking workshop.

Az izraeli turisztikai szektor Magyarország iránt érdeklődő, meghívott képviselői három órán keresztül folytathattak 15–15 perces, előre egyeztetett megbeszéléseket az online standokon megjelent magyar résztvevőkkel. Annak ellenére, hogy a helyi járványhelyzet miatt jelenleg nincs lehetőség személyes jelenléttel járó rendezvények megvalósítására a közel-keleti országban, sok izraeli szereplő szeretné tevékenységét erősíteni a magyar piacon. A magyar szolgáltatók partnerségét ebben jól mutatja, hogy a networking eseményre már a felhívás másnapján túljelentkezés volt.

A rendezvény előkészítéseként Yao Yao, az MTÜ Izraelért is felelős piacszakértője február 2-án edukációs webinárt szervezett az izraeli turisztikai szakembereknek Magyarország turisztikai értékeiről. Az eseményen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján az izraeli beutazók körében legnépszerűbb három turisztikai térséget mutatta be: Budapestet, Balaton térségét és Debrecen térségét – ez utóbbiba Izraelből közvetlen repülőjárat is közlekedik. Yao Yao a már meglevő turisztikai attrakciók és a friss fejlesztések mellett a célzottan az izraeli vendégek érdeklődésének megfelelően javasolt turisztikai útvonalakat is bemutatta.

Az izraeli beutazó piac dinamikus növekedési potenciálját jól mutatja, hogy a világjárványt megelőzően, 2017-től 2019-ig a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az izraeli vendégek száma 19 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 28 százalékkal nőtt. A járvány hatására ez a kedvező trend a többi piachoz hasonlóan az Izraelből érkezők körében is megtört, ugyanakkor amint a járványügyi intézkedések lehetővé tették, az izraeli utasok ismét elindultak hazánk látnivalóinak felfedezésére, vagy visszatértek már megismert és kedvelt helyeikre. Kedvező küldőpiaci pozícióját ennek köszönhetően sikerült Izraelnek megőriznie Magyarországon: míg a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma szerint felállított rangsorban 2019-ben a 10., addig ugyanebben a sorrendben 2021-ben a 12. volt.

Az NTAK adatai alapján a 11 turisztikai térség közül a Balatonon, Debrecen és térségében, Budapest környékén, a Mátra-Bükkben, valamint Tokaj és Nyíregyházán realizálódott a legtöbb vendégéjszaka 2021-ben. Budapest továbbra is az izraeliek egyik legkedveltebb úticélja, emellett a vidéki városok közül Debrecenben és Hévízen realizálódott a legtöbb izraeli vendégéjszaka, de az egyéb jelentős városok közül is több a Balaton térségéhez köthető (pl. Siófok, Tihany). Emellett még az Egerbe és Hajdószoboszlóra irányuló izraeli vendégforgalom is említést érdemel.

A két ország között jelenleg is működő közvetlen légijáratok (Wizz Air, ElAl, Ryanair) mellett a közeljövőben a hírek szerint további három légitársaság (Bluebird, Arkia, Israir) tervez közvetlen járatot indítani Izraelből Budapestre. Yao Yao célja, hogy a beutazási lehetőségek bővülésével egyre több új attrakciót, régiót mutasson be az izraeli piaci szereplőknek, új útvonalak kidolgozásával pedig megismertesse a piacot a vidéki Magyarország színes élményígéretével és turisztikai kínálatával. Mindemellett izraeli tour operátorokkal és utazási irodákkal is zajlanak együttműködések új turisztikai csomagok kidolgozására, valamint a hazai attrakciók népszerűsítésére. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS