Sikeres volt az online izraeli networking workshop

Sikeres volt az online izraeli networking workshop
2022. 02. 16., 18:39

Rendkívüli érdeklődés mellett, 19 magyar szolgáltató részvételével zajlott le február 9-én a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett online izraeli networking workshop.

Az izraeli turisztikai szektor Magyarország iránt érdeklődő, meghívott képviselői három órán keresztül folytathattak 15–15 perces, előre egyeztetett megbeszéléseket az online standokon megjelent magyar résztvevőkkel. Annak ellenére, hogy a helyi járványhelyzet miatt jelenleg nincs lehetőség személyes jelenléttel járó rendezvények megvalósítására a közel-keleti országban, sok izraeli szereplő szeretné tevékenységét erősíteni a magyar piacon. A magyar szolgáltatók partnerségét ebben jól mutatja, hogy a networking eseményre már a felhívás másnapján túljelentkezés volt.

A rendezvény előkészítéseként Yao Yao, az MTÜ Izraelért is felelős piacszakértője február 2-án edukációs webinárt szervezett az izraeli turisztikai szakembereknek Magyarország turisztikai értékeiről. Az eseményen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján az izraeli beutazók körében legnépszerűbb három turisztikai térséget mutatta be: Budapestet, Balaton térségét és Debrecen térségét – ez utóbbiba Izraelből közvetlen repülőjárat is közlekedik. Yao Yao a már meglevő turisztikai attrakciók és a friss fejlesztések mellett a célzottan az izraeli vendégek érdeklődésének megfelelően javasolt turisztikai útvonalakat is bemutatta.

Az izraeli beutazó piac dinamikus növekedési potenciálját jól mutatja, hogy a világjárványt megelőzően, 2017-től 2019-ig a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az izraeli vendégek száma 19 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 28 százalékkal nőtt. A járvány hatására ez a kedvező trend a többi piachoz hasonlóan az Izraelből érkezők körében is megtört, ugyanakkor amint a járványügyi intézkedések lehetővé tették, az izraeli utasok ismét elindultak hazánk látnivalóinak felfedezésére, vagy visszatértek már megismert és kedvelt helyeikre. Kedvező küldőpiaci pozícióját ennek köszönhetően sikerült Izraelnek megőriznie Magyarországon: míg a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma szerint felállított rangsorban 2019-ben a 10., addig ugyanebben a sorrendben 2021-ben a 12. volt.

Az NTAK adatai alapján a 11 turisztikai térség közül a Balatonon, Debrecen és térségében, Budapest környékén, a Mátra-Bükkben, valamint Tokaj és Nyíregyházán realizálódott a legtöbb vendégéjszaka 2021-ben. Budapest továbbra is az izraeliek egyik legkedveltebb úticélja, emellett a vidéki városok közül Debrecenben és Hévízen realizálódott a legtöbb izraeli vendégéjszaka, de az egyéb jelentős városok közül is több a Balaton térségéhez köthető (pl. Siófok, Tihany). Emellett még az Egerbe és Hajdószoboszlóra irányuló izraeli vendégforgalom is említést érdemel.

A két ország között jelenleg is működő közvetlen légijáratok (Wizz Air, ElAl, Ryanair) mellett a közeljövőben a hírek szerint további három légitársaság (Bluebird, Arkia, Israir) tervez közvetlen járatot indítani Izraelből Budapestre. Yao Yao célja, hogy a beutazási lehetőségek bővülésével egyre több új attrakciót, régiót mutasson be az izraeli piaci szereplőknek, új útvonalak kidolgozásával pedig megismertesse a piacot a vidéki Magyarország színes élményígéretével és turisztikai kínálatával. Mindemellett izraeli tour operátorokkal és utazási irodákkal is zajlanak együttműködések új turisztikai csomagok kidolgozására, valamint a hazai attrakciók népszerűsítésére. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS