Sikeres volt az online izraeli networking workshop

Sikeres volt az online izraeli networking workshop
2022. 02. 16., 18:39

Rendkívüli érdeklődés mellett, 19 magyar szolgáltató részvételével zajlott le február 9-én a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett online izraeli networking workshop.

Az izraeli turisztikai szektor Magyarország iránt érdeklődő, meghívott képviselői három órán keresztül folytathattak 15–15 perces, előre egyeztetett megbeszéléseket az online standokon megjelent magyar résztvevőkkel. Annak ellenére, hogy a helyi járványhelyzet miatt jelenleg nincs lehetőség személyes jelenléttel járó rendezvények megvalósítására a közel-keleti országban, sok izraeli szereplő szeretné tevékenységét erősíteni a magyar piacon. A magyar szolgáltatók partnerségét ebben jól mutatja, hogy a networking eseményre már a felhívás másnapján túljelentkezés volt.

A rendezvény előkészítéseként Yao Yao, az MTÜ Izraelért is felelős piacszakértője február 2-án edukációs webinárt szervezett az izraeli turisztikai szakembereknek Magyarország turisztikai értékeiről. Az eseményen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján az izraeli beutazók körében legnépszerűbb három turisztikai térséget mutatta be: Budapestet, Balaton térségét és Debrecen térségét – ez utóbbiba Izraelből közvetlen repülőjárat is közlekedik. Yao Yao a már meglevő turisztikai attrakciók és a friss fejlesztések mellett a célzottan az izraeli vendégek érdeklődésének megfelelően javasolt turisztikai útvonalakat is bemutatta.

Az izraeli beutazó piac dinamikus növekedési potenciálját jól mutatja, hogy a világjárványt megelőzően, 2017-től 2019-ig a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az izraeli vendégek száma 19 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 28 százalékkal nőtt. A járvány hatására ez a kedvező trend a többi piachoz hasonlóan az Izraelből érkezők körében is megtört, ugyanakkor amint a járványügyi intézkedések lehetővé tették, az izraeli utasok ismét elindultak hazánk látnivalóinak felfedezésére, vagy visszatértek már megismert és kedvelt helyeikre. Kedvező küldőpiaci pozícióját ennek köszönhetően sikerült Izraelnek megőriznie Magyarországon: míg a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma szerint felállított rangsorban 2019-ben a 10., addig ugyanebben a sorrendben 2021-ben a 12. volt.

Az NTAK adatai alapján a 11 turisztikai térség közül a Balatonon, Debrecen és térségében, Budapest környékén, a Mátra-Bükkben, valamint Tokaj és Nyíregyházán realizálódott a legtöbb vendégéjszaka 2021-ben. Budapest továbbra is az izraeliek egyik legkedveltebb úticélja, emellett a vidéki városok közül Debrecenben és Hévízen realizálódott a legtöbb izraeli vendégéjszaka, de az egyéb jelentős városok közül is több a Balaton térségéhez köthető (pl. Siófok, Tihany). Emellett még az Egerbe és Hajdószoboszlóra irányuló izraeli vendégforgalom is említést érdemel.

A két ország között jelenleg is működő közvetlen légijáratok (Wizz Air, ElAl, Ryanair) mellett a közeljövőben a hírek szerint további három légitársaság (Bluebird, Arkia, Israir) tervez közvetlen járatot indítani Izraelből Budapestre. Yao Yao célja, hogy a beutazási lehetőségek bővülésével egyre több új attrakciót, régiót mutasson be az izraeli piaci szereplőknek, új útvonalak kidolgozásával pedig megismertesse a piacot a vidéki Magyarország színes élményígéretével és turisztikai kínálatával. Mindemellett izraeli tour operátorokkal és utazási irodákkal is zajlanak együttműködések új turisztikai csomagok kidolgozására, valamint a hazai attrakciók népszerűsítésére. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS