Sikeres volt az online izraeli networking workshop

Sikeres volt az online izraeli networking workshop
2022. 02. 16., 18:39

Rendkívüli érdeklődés mellett, 19 magyar szolgáltató részvételével zajlott le február 9-én a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett online izraeli networking workshop.

Az izraeli turisztikai szektor Magyarország iránt érdeklődő, meghívott képviselői három órán keresztül folytathattak 15–15 perces, előre egyeztetett megbeszéléseket az online standokon megjelent magyar résztvevőkkel. Annak ellenére, hogy a helyi járványhelyzet miatt jelenleg nincs lehetőség személyes jelenléttel járó rendezvények megvalósítására a közel-keleti országban, sok izraeli szereplő szeretné tevékenységét erősíteni a magyar piacon. A magyar szolgáltatók partnerségét ebben jól mutatja, hogy a networking eseményre már a felhívás másnapján túljelentkezés volt.

A rendezvény előkészítéseként Yao Yao, az MTÜ Izraelért is felelős piacszakértője február 2-án edukációs webinárt szervezett az izraeli turisztikai szakembereknek Magyarország turisztikai értékeiről. Az eseményen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján az izraeli beutazók körében legnépszerűbb három turisztikai térséget mutatta be: Budapestet, Balaton térségét és Debrecen térségét – ez utóbbiba Izraelből közvetlen repülőjárat is közlekedik. Yao Yao a már meglevő turisztikai attrakciók és a friss fejlesztések mellett a célzottan az izraeli vendégek érdeklődésének megfelelően javasolt turisztikai útvonalakat is bemutatta.

Az izraeli beutazó piac dinamikus növekedési potenciálját jól mutatja, hogy a világjárványt megelőzően, 2017-től 2019-ig a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az izraeli vendégek száma 19 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 28 százalékkal nőtt. A járvány hatására ez a kedvező trend a többi piachoz hasonlóan az Izraelből érkezők körében is megtört, ugyanakkor amint a járványügyi intézkedések lehetővé tették, az izraeli utasok ismét elindultak hazánk látnivalóinak felfedezésére, vagy visszatértek már megismert és kedvelt helyeikre. Kedvező küldőpiaci pozícióját ennek köszönhetően sikerült Izraelnek megőriznie Magyarországon: míg a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma szerint felállított rangsorban 2019-ben a 10., addig ugyanebben a sorrendben 2021-ben a 12. volt.

Az NTAK adatai alapján a 11 turisztikai térség közül a Balatonon, Debrecen és térségében, Budapest környékén, a Mátra-Bükkben, valamint Tokaj és Nyíregyházán realizálódott a legtöbb vendégéjszaka 2021-ben. Budapest továbbra is az izraeliek egyik legkedveltebb úticélja, emellett a vidéki városok közül Debrecenben és Hévízen realizálódott a legtöbb izraeli vendégéjszaka, de az egyéb jelentős városok közül is több a Balaton térségéhez köthető (pl. Siófok, Tihany). Emellett még az Egerbe és Hajdószoboszlóra irányuló izraeli vendégforgalom is említést érdemel.

A két ország között jelenleg is működő közvetlen légijáratok (Wizz Air, ElAl, Ryanair) mellett a közeljövőben a hírek szerint további három légitársaság (Bluebird, Arkia, Israir) tervez közvetlen járatot indítani Izraelből Budapestre. Yao Yao célja, hogy a beutazási lehetőségek bővülésével egyre több új attrakciót, régiót mutasson be az izraeli piaci szereplőknek, új útvonalak kidolgozásával pedig megismertesse a piacot a vidéki Magyarország színes élményígéretével és turisztikai kínálatával. Mindemellett izraeli tour operátorokkal és utazási irodákkal is zajlanak együttműködések új turisztikai csomagok kidolgozására, valamint a hazai attrakciók népszerűsítésére. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS