Sikeres szezont zárt a Városligeti Műjégpálya

Sikeres szezont zárt a Városligeti Műjégpálya
2022. 03. 05., 08:19

Sikeres korcsolyaszezont zárt a héten a Városligeti Műjégpálya, a 101 napos évadban 270 404 fő váltott jegyet, ami 12,5 százalékos növekedés a 2019/20-as eredményhez képest.

Oktatáson 3071-en vettek részt, rendszeres iskolai foglalkozások keretében 35 intézmény (óvoda, iskola, egyetem) 3450 diákja húzott korcsolyát – tájékoztatott Garamvölgyi Bence, az üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ ügyvezetője. Egyéni Csoportos diákjegyből 18 883, családi belépőből 4807 darabot értékesítettek. A kisgyermekek oktatását szolgáló fókából 8381 darabot kölcsönöztek. Az online szolgáltatások közül a diákjegy volt a legnépszerűbb: elektronikus úton 63 856 belépő kelt el.

A Városligeti Műjégpályán számos programot rendeztek: népszerű volt A magyar jégkorong napja, A magyar korcsolyázás napja és a Jégpályák Éjszakája is.

A 2020/21-es szezonban a koronavírus-járvány miatt nem nyitott ki a létesítmény. „Külön öröm, hogy a világjárvány hatásai, így például a visszaeső külföldi látogatószám ellenére is több jegyet értékesítettünk ebben a szezonban, mert ez azt mutatja, a Városligeti Műjégpálya továbbra is jelentős találkozási és referenciapontként szolgál” – hangsúlyozta Garamvölgyi Bence, hozzátéve: a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére az idén is kiemelt figyelmet fordítottak, ahogyan a társadalmi szerepvállalás jegyében is megannyi aktivitást terveztek. „Karácsony előtti jótékonysági akciónkban többek között Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is részt vett: sportruházatot és sportszereket juttattak el rajtunk keresztül a rászoruló gyermekeknek. Jelenleg a háború elől Magyarországra menekülő embereknek gyűjtünk ruhákat, tartós élelmiszereket és a mindennapi élethez szükséges létfontosságú cikkeket.” (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS