Sikeres szezont zárt a Városligeti Műjégpálya

Sikeres szezont zárt a Városligeti Műjégpálya
2022. 03. 05., 08:19

Sikeres korcsolyaszezont zárt a héten a Városligeti Műjégpálya, a 101 napos évadban 270 404 fő váltott jegyet, ami 12,5 százalékos növekedés a 2019/20-as eredményhez képest.

Oktatáson 3071-en vettek részt, rendszeres iskolai foglalkozások keretében 35 intézmény (óvoda, iskola, egyetem) 3450 diákja húzott korcsolyát – tájékoztatott Garamvölgyi Bence, az üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ ügyvezetője. Egyéni Csoportos diákjegyből 18 883, családi belépőből 4807 darabot értékesítettek. A kisgyermekek oktatását szolgáló fókából 8381 darabot kölcsönöztek. Az online szolgáltatások közül a diákjegy volt a legnépszerűbb: elektronikus úton 63 856 belépő kelt el.

A Városligeti Műjégpályán számos programot rendeztek: népszerű volt A magyar jégkorong napja, A magyar korcsolyázás napja és a Jégpályák Éjszakája is.

A 2020/21-es szezonban a koronavírus-járvány miatt nem nyitott ki a létesítmény. „Külön öröm, hogy a világjárvány hatásai, így például a visszaeső külföldi látogatószám ellenére is több jegyet értékesítettünk ebben a szezonban, mert ez azt mutatja, a Városligeti Műjégpálya továbbra is jelentős találkozási és referenciapontként szolgál” – hangsúlyozta Garamvölgyi Bence, hozzátéve: a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére az idén is kiemelt figyelmet fordítottak, ahogyan a társadalmi szerepvállalás jegyében is megannyi aktivitást terveztek. „Karácsony előtti jótékonysági akciónkban többek között Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is részt vett: sportruházatot és sportszereket juttattak el rajtunk keresztül a rászoruló gyermekeknek. Jelenleg a háború elől Magyarországra menekülő embereknek gyűjtünk ruhákat, tartós élelmiszereket és a mindennapi élethez szükséges létfontosságú cikkeket.” (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS