Rekordközeli információval szolgáltak a Tourinform irodáiban

Rekordközeli információval szolgáltak a Tourinform irodáiban
2022. 10. 05., 20:13

Folyamatosan növekszik a turistáknak nyújtott információszolgáltatások száma a hazai Tourinform irodákban. 2022 első 8 hónapjában közel 1 millió 300 ezer vendégérdeklődésre válaszoltak személyesen, írásban vagy telefonon keresztül az irodák munkatársai. Így az információszolgáltatások száma csupán 8 százalékkal marad el a 2019-es rekordév eredményétől.

Idén az irodahálózat 95 aktív irodával várta a látogatókat, míg 2019-ben 115 Tourinform iroda volt nyitva. Az egy irodára jutó információszolgáltatás terén az idei év 4,5 százalékkal meg is haladta a 2019-es teljesítményt.

Az idei év adatai is azt bizonyítják, hogy az egyre terjedő digitalizáció ellenére, továbbra is számos vendég keresi a személyes találkozó lehetőségét, kér „bennfentes” információkat. A Tourinform irodák pedig az országmárka közvetítőiként, a térségek és települések turisztikai kirakataiként várják a látogatókat.

Az egységes arculatú, jól beazonosítható irodák, a kellemes vendégterek és a barátságos, segítőkész személyzet mind hozzájárulnak a vendégek tartózkodási idejének növekedéséhez, illetve ahhoz, hogy a belföldi utazók elvárásaiknak megfelelő úticélokat találjanak.

A Tourinform irodák az információnyújtáson kívül számos további szolgáltatással, így például ingyenes turisztikai kiadványok és térképek biztosításával, a helyi rendezvényekre szóló belépőjegyek árusításával; lokális termelői és kézműves termékek, ajándéktárgyak értékesítésével is hozzájárulnak a vendégelégedettség emelkedéséhez. Mindezeken kívül az irodák egy része foglalkozik sporteszközök bérbeadásával, csomagmegőrzést, telefontöltő pontot működtet, valamint idegenvezetést, túraszervezést, túravezetést is végez.

A turizmus újraindításában fontos szerepet játszó Tourinform hálózat infrastrukturális megújítását a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2019-ben kezdte meg. Ekkor valósult meg a Tourinform brand arculatváltása, így az irodák az országmárkával harmonizáló új vizuális megjelenést kaptak. Az MTÜ támogatásával eddig 29 iroda belsőépítészeti megújítása valósulhatott meg. Az MTÜ Tourinform Minőségbiztosítási Rendszert is működtet, amelynek keretében ellenőrzi és felügyeli a hálózat irodáinak működését, valamint kategorizálja is azokat. Célja, az irodák teljesítményének javítása, a vendégelégedettség növelése.

Az MTÜ fokozott figyelmet fordít a magas minőségű információszolgáltatás biztosítására is. Ennek részeként képzéseket biztosít a Tourinform hálózatban dolgozók számára, akik évente több alkalommal tréningnapon vesznek részt annak érdekében, hogy rugalmasan, motiváltan és hatékonyan járulhassanak hozzá saját településükön a vendégélmény kialakulásához. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS