Október közepéig lehet pályázni az Év Turistaháza címre

2020. 10. 08., 10:00

Az Aktív Magyarország pályázatot ír ki, amely a turistaszállások népszerűsítését szolgálja, hogy minél többen tervezzenek több napos kirándulást.

Az erdei szálláshelyek sokat fejlődtek, ma már modern épületek, korszerű felszereltség jellemez sok házat. – írja a turizmus.com.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy fejlessze az aktív- és ökoturisztikai desztinációkban található, természetes környezetben fekvő szálláshelyeket, ezáltal javítsa ezek szolgáltatási színvonalát, végső soron pedig tegye vonzóvá ezeket az aktív kikapcsolódásra vágyó belföldi desztinációkat.

A természetbe beépülő szálláshelyek népszerűsítése mellett – közönségszavazás alapján – az Év Turistaháza pályázat célja, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek.

A pályázatra magánszemélyek küldhetnek turistaházakatoktóber 2-15. között. A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli és előszűri, és kiválasztja a tíz legjobb pályázatot. A kiválasztás során a legfontosabb szempont az építmény állapota, illetve környezetének rendezettsége.

A pályázatokból kiválasztott TOP10 turistaházat október 19-29. között teszi közzé a pályázat kiírója az Aktív Magyarország Facebook-oldalon. Mindennap egy turistaház kerül ki, amelyre bárki szavazhat lájkolással. A legtöbb kedvelést szerző turistaház nyeri az Év Turistaháza címet.

Az eredményt október 30-án hirdetik ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS