Október közepéig lehet pályázni az Év Turistaháza címre

2020. 10. 08., 10:00

Az Aktív Magyarország pályázatot ír ki, amely a turistaszállások népszerűsítését szolgálja, hogy minél többen tervezzenek több napos kirándulást.

Az erdei szálláshelyek sokat fejlődtek, ma már modern épületek, korszerű felszereltség jellemez sok házat. – írja a turizmus.com.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy fejlessze az aktív- és ökoturisztikai desztinációkban található, természetes környezetben fekvő szálláshelyeket, ezáltal javítsa ezek szolgáltatási színvonalát, végső soron pedig tegye vonzóvá ezeket az aktív kikapcsolódásra vágyó belföldi desztinációkat.

A természetbe beépülő szálláshelyek népszerűsítése mellett – közönségszavazás alapján – az Év Turistaháza pályázat célja, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek.

A pályázatra magánszemélyek küldhetnek turistaházakatoktóber 2-15. között. A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli és előszűri, és kiválasztja a tíz legjobb pályázatot. A kiválasztás során a legfontosabb szempont az építmény állapota, illetve környezetének rendezettsége.

A pályázatokból kiválasztott TOP10 turistaházat október 19-29. között teszi közzé a pályázat kiírója az Aktív Magyarország Facebook-oldalon. Mindennap egy turistaház kerül ki, amelyre bárki szavazhat lájkolással. A legtöbb kedvelést szerző turistaház nyeri az Év Turistaháza címet.

Az eredményt október 30-án hirdetik ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS