Október közepéig lehet pályázni az Év Turistaháza címre

2020. 10. 08., 10:00

Az Aktív Magyarország pályázatot ír ki, amely a turistaszállások népszerűsítését szolgálja, hogy minél többen tervezzenek több napos kirándulást.

Az erdei szálláshelyek sokat fejlődtek, ma már modern épületek, korszerű felszereltség jellemez sok házat. – írja a turizmus.com.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy fejlessze az aktív- és ökoturisztikai desztinációkban található, természetes környezetben fekvő szálláshelyeket, ezáltal javítsa ezek szolgáltatási színvonalát, végső soron pedig tegye vonzóvá ezeket az aktív kikapcsolódásra vágyó belföldi desztinációkat.

A természetbe beépülő szálláshelyek népszerűsítése mellett – közönségszavazás alapján – az Év Turistaháza pályázat célja, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek.

A pályázatra magánszemélyek küldhetnek turistaházakatoktóber 2-15. között. A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli és előszűri, és kiválasztja a tíz legjobb pályázatot. A kiválasztás során a legfontosabb szempont az építmény állapota, illetve környezetének rendezettsége.

A pályázatokból kiválasztott TOP10 turistaházat október 19-29. között teszi közzé a pályázat kiírója az Aktív Magyarország Facebook-oldalon. Mindennap egy turistaház kerül ki, amelyre bárki szavazhat lájkolással. A legtöbb kedvelést szerző turistaház nyeri az Év Turistaháza címet.

Az eredményt október 30-án hirdetik ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS