Moszkva Budapestet választotta az első turisztikai webmeetingre

2020. 04. 20., 09:35

Az orosz és a magyar főváros turisztikai szakemberei webmeeting keretében folytattak konzultációt a válságkezelésről és a turizmus újraindításáról.

Budapest az első európai főváros, amelyet a moszkvai turizmusirányítás webmeetingre invitált – írja a turizmus.com.

A meetingen a Welcome Moscow szervezetet Olga Papadina főigazgató, Alexandra Lavrova, a partnerségi programok igazgatóhelyettese, valamint Ksenya Boykova nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettes képviselte.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) részéről Faix Csaba ügyvezető, Pap Mária turisztikai divízióvezető, Kovács Gábor marketing divízióvezető, és Kovács Györgyi Budapest Card divízióvezető voltak jelen.

Az orosz főváros turizmusát – Budapesthez hasonlóan – drámai mértékben sújtja a koronavírus nyomában járó gazdasági krízis: a szobafoglaltsági mutatók néhány hét alatt 82 százalékról 9 százalékra zuhantak, a szállodák 40 százaléka jelenleg zárva.

A budapesti prezentációban a BFTK menedzsmentje lépésről lépésre ismertette a kormány és a főváros által eddig meghozott válságkezelő intézkedéseket, valamint kitért a jövőbeli kommunikációs tervekre, a krízisből kilábalni készülő Budapest „láthatóságát” szolgáló online aktivitásokra.

A bemutatkozóban hangsúlyt kapott a Budapest Card kártyaforduló, melynek révén április 1-től minden eddiginél több, csaknem negyven szolgáltatás érhető el díjtalanul a hivatalos városkártya révén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS