Moszkva Budapestet választotta az első turisztikai webmeetingre

2020. 04. 20., 09:35

Az orosz és a magyar főváros turisztikai szakemberei webmeeting keretében folytattak konzultációt a válságkezelésről és a turizmus újraindításáról.

Budapest az első európai főváros, amelyet a moszkvai turizmusirányítás webmeetingre invitált – írja a turizmus.com.

A meetingen a Welcome Moscow szervezetet Olga Papadina főigazgató, Alexandra Lavrova, a partnerségi programok igazgatóhelyettese, valamint Ksenya Boykova nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettes képviselte.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) részéről Faix Csaba ügyvezető, Pap Mária turisztikai divízióvezető, Kovács Gábor marketing divízióvezető, és Kovács Györgyi Budapest Card divízióvezető voltak jelen.

Az orosz főváros turizmusát – Budapesthez hasonlóan – drámai mértékben sújtja a koronavírus nyomában járó gazdasági krízis: a szobafoglaltsági mutatók néhány hét alatt 82 százalékról 9 százalékra zuhantak, a szállodák 40 százaléka jelenleg zárva.

A budapesti prezentációban a BFTK menedzsmentje lépésről lépésre ismertette a kormány és a főváros által eddig meghozott válságkezelő intézkedéseket, valamint kitért a jövőbeli kommunikációs tervekre, a krízisből kilábalni készülő Budapest „láthatóságát” szolgáló online aktivitásokra.

A bemutatkozóban hangsúlyt kapott a Budapest Card kártyaforduló, melynek révén április 1-től minden eddiginél több, csaknem negyven szolgáltatás érhető el díjtalanul a hivatalos városkártya révén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.