Moszkva Budapestet választotta az első turisztikai webmeetingre

2020. 04. 20., 09:35

Az orosz és a magyar főváros turisztikai szakemberei webmeeting keretében folytattak konzultációt a válságkezelésről és a turizmus újraindításáról.

Budapest az első európai főváros, amelyet a moszkvai turizmusirányítás webmeetingre invitált – írja a turizmus.com.

A meetingen a Welcome Moscow szervezetet Olga Papadina főigazgató, Alexandra Lavrova, a partnerségi programok igazgatóhelyettese, valamint Ksenya Boykova nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettes képviselte.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) részéről Faix Csaba ügyvezető, Pap Mária turisztikai divízióvezető, Kovács Gábor marketing divízióvezető, és Kovács Györgyi Budapest Card divízióvezető voltak jelen.

Az orosz főváros turizmusát – Budapesthez hasonlóan – drámai mértékben sújtja a koronavírus nyomában járó gazdasági krízis: a szobafoglaltsági mutatók néhány hét alatt 82 százalékról 9 százalékra zuhantak, a szállodák 40 százaléka jelenleg zárva.

A budapesti prezentációban a BFTK menedzsmentje lépésről lépésre ismertette a kormány és a főváros által eddig meghozott válságkezelő intézkedéseket, valamint kitért a jövőbeli kommunikációs tervekre, a krízisből kilábalni készülő Budapest „láthatóságát” szolgáló online aktivitásokra.

A bemutatkozóban hangsúlyt kapott a Budapest Card kártyaforduló, melynek révén április 1-től minden eddiginél több, csaknem negyven szolgáltatás érhető el díjtalanul a hivatalos városkártya révén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-23 14:45:29
Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS