Megvédték az üdülési csekkeket a romániai turisztikai szakemberek

2019. 06. 15., 16:45

Nem logikusak azok az érvelések, hogy az állami alkalmazottaknak adott üdülési csekkek miatt kevesebb külföldi turista érkezik Romániába – vallja Mohammad Murad, a turisztikai munkáltatók szövetségének elnöke.

„Az üdülési csekkek a turizmusnak és az államnak is a javára válnak, hiszen nő a bevétel. Még akkor is, ha úgy tűnhet, hogy csak egyesek jutnak pénzhez, ám ez a pénz újabb és újabb összegeket generál, és így a pénz, adók és egyebek formájában visszatérül az államnak. Akik ennek ellenkezőjét állítják, azok a szolgáltatásimportban érdekeltek, azaz hogy minél többen menjenek Bulgáriába, Görögországba, Törökországba” – érvelt a turisztikai vállalkozó.

Murad szavaival a Románia Fejlődéséért Koalíció (CDR) korábbi bejelentésére reagált. Amint arról a Krónika beszámolt, a CDR tagjai az üdülési csekkek rendszerének módosítását javasolták. Ők úgy vélik, káros az ország idegenforgalmára nézve, hogy a legtöbben július–augusztusban és a Fekete-tenger romániai partvidékén kívánják hasznosítani az utalványokat.

Alin Burcea, a Paralela 45 turisztikai ügynökség ügyvezető igazgatója is úgy látja, hogy az üdülési csekkeknek csak rövidtávú pozitív hatásuk van, a turizmust csak a külföldről érkezők számának növelésével lehet fejleszteni. A turisztikai szakemberek többsége viszont támogatja az utalványok intézményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS