Megvédték az üdülési csekkeket a romániai turisztikai szakemberek

2019. 06. 15., 16:45

Nem logikusak azok az érvelések, hogy az állami alkalmazottaknak adott üdülési csekkek miatt kevesebb külföldi turista érkezik Romániába – vallja Mohammad Murad, a turisztikai munkáltatók szövetségének elnöke.

„Az üdülési csekkek a turizmusnak és az államnak is a javára válnak, hiszen nő a bevétel. Még akkor is, ha úgy tűnhet, hogy csak egyesek jutnak pénzhez, ám ez a pénz újabb és újabb összegeket generál, és így a pénz, adók és egyebek formájában visszatérül az államnak. Akik ennek ellenkezőjét állítják, azok a szolgáltatásimportban érdekeltek, azaz hogy minél többen menjenek Bulgáriába, Görögországba, Törökországba” – érvelt a turisztikai vállalkozó.

Murad szavaival a Románia Fejlődéséért Koalíció (CDR) korábbi bejelentésére reagált. Amint arról a Krónika beszámolt, a CDR tagjai az üdülési csekkek rendszerének módosítását javasolták. Ők úgy vélik, káros az ország idegenforgalmára nézve, hogy a legtöbben július–augusztusban és a Fekete-tenger romániai partvidékén kívánják hasznosítani az utalványokat.

Alin Burcea, a Paralela 45 turisztikai ügynökség ügyvezető igazgatója is úgy látja, hogy az üdülési csekkeknek csak rövidtávú pozitív hatásuk van, a turizmust csak a külföldről érkezők számának növelésével lehet fejleszteni. A turisztikai szakemberek többsége viszont támogatja az utalványok intézményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS