Megvédték az üdülési csekkeket a romániai turisztikai szakemberek

2019. 06. 15., 16:45

Nem logikusak azok az érvelések, hogy az állami alkalmazottaknak adott üdülési csekkek miatt kevesebb külföldi turista érkezik Romániába – vallja Mohammad Murad, a turisztikai munkáltatók szövetségének elnöke.

„Az üdülési csekkek a turizmusnak és az államnak is a javára válnak, hiszen nő a bevétel. Még akkor is, ha úgy tűnhet, hogy csak egyesek jutnak pénzhez, ám ez a pénz újabb és újabb összegeket generál, és így a pénz, adók és egyebek formájában visszatérül az államnak. Akik ennek ellenkezőjét állítják, azok a szolgáltatásimportban érdekeltek, azaz hogy minél többen menjenek Bulgáriába, Görögországba, Törökországba” – érvelt a turisztikai vállalkozó.

Murad szavaival a Románia Fejlődéséért Koalíció (CDR) korábbi bejelentésére reagált. Amint arról a Krónika beszámolt, a CDR tagjai az üdülési csekkek rendszerének módosítását javasolták. Ők úgy vélik, káros az ország idegenforgalmára nézve, hogy a legtöbben július–augusztusban és a Fekete-tenger romániai partvidékén kívánják hasznosítani az utalványokat.

Alin Burcea, a Paralela 45 turisztikai ügynökség ügyvezető igazgatója is úgy látja, hogy az üdülési csekkeknek csak rövidtávú pozitív hatásuk van, a turizmust csak a külföldről érkezők számának növelésével lehet fejleszteni. A turisztikai szakemberek többsége viszont támogatja az utalványok intézményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS