Megbüntették a kartellező utazási irodákat Romániában

2019. 01. 17., 15:30

Összesen 11,5 millió lejes (2,45 millió eurós) büntetést szabott ki a román versenytanács 13 turisztikai ügynökségre és a Turisztikai Ügynökségek Országos Szövetségére a turisztikai csomagok árával kapcsolatos érzékeny információk megosztása miatt.

A bukaresti versenyhivatal szerint 2013 júniusa és 2016 szeptembere között 13 turisztikai ügynökség összehangolta kereskedelempolitikáját – írja a Krónika.

A versenyhelyzet szempontjából érzékeny információkat osztottak meg egymással annak érdekében, hogy ne csökkentsék egy bizonyos szint alá az általuk kínált szolgáltatások és turisztikai csomagok árát.

A legnagyobb büntetést, 5,397 millió lejt a Touring Europabus Románia kapta.

Az ügyben folytatódik a nyomozás annak megállapítására, hogy a Tarom légitársaság támogatta-e a versenyellenes tetteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS